Hogyan érdemes butikot nyitni? (beszélgetés)
Mifelénk már kínai ruhaüzlet is zárt már be!
A butikok 2 hónap után zárnak is be!
Egyszerűen nem lehet ezzel megélni,főleg nem így!
Van egy butik ahol csodálatos ruhákat árulnak de egy arany fülbevaló olcsóbb,mint ott egy nyári ruha!Esküszöm nektek onnan még csak az eladót láttam kijönni cigizni,pedig nyitva van már vagy 20 éve!Hogy miből él meg fogalmam sincs,de nem a forgalmából az biztos!
Azért mert a tömegcikket gyártják szalaggépes gyárakban több száz, esetleg több ezer db-ot, így olcsóbban tudják adni, mintha varrodában csak 1-2 db-ot rendelsz, és az egy darabra számított előállítási költség magasabb lesz. Arra teszed még rá a saját költségeidet és a saját hasznodat, labdába sem fogsz tudni rúgni, a többi üzlethez képest.
De igazad van! Keress egy könyvelőt és ketten együtt készítsetek egy konkrét üzleti tervet, adott városra, városrészre, üzlet rezsire, stb.
Tudás : olvastam már 1-2 könyvet a témában, úgyhogy valami minimális tudásom van
Pénz : de mennyi? először kellene egy üzleti tervet készíteni, hogy lássam, pontosan milyen költségek lesznek
Ismertség : ez nyilván még nincs
Tudom, hogy melyik ruhához milyen anyag kell, és az árakkal is tisztában vagyok.
"senki nem fog kiadni egy ismeretlen névért 50-100 ezreket" - de valahol el kell kezdeni
Először csak egy kis kollekciót akarok, hogy lássam, veszik-e a ruhákat.
Ne nyiss butikot! Nem éri meg. Rámegy a pénzed, inged, gatyád és nem fog működni.
Csinálj webshopot és csak akkor vedd meg a ruhát máshol, ha van rendelésed. Így nem vesztesz annyit és nem áll benne a vagyonod. Na meg üzlethelyiséget sem kell bérelned.
Bocs, ha valaki leírta már, nem olvastam a topikot.
A szakma nem csak rajzolásból áll, még ezt sem tudod!
Semmiféle ismereted nincs.
Sem szakmai, sem pénzügyi. Csak álmodozol!
Ebben az esetben semmi értelme ezeknek, mert semmit sem akarsz tenni a megvalósításért.
Azt sem tudod, valaki megvenné-e a ruháidat.
Ez így nem fog menni.
Van valami szakmád? Csak tanultál valamit...
Sokan leírták már itt, mennyi minden kellene egy új kollekcióhoz. Tudás, pénz, ismertség. Neked melyik van?
Akkor te nemcsak saját boltot, de saját varrodát is akarsz. Már eleve mindkét területre totál más szakképzett alkalmazottakat felvenni, mindkét területre totál más berendezések, gépek, anyagismeret... azt pl. tudtad, hogy a méteráru nagykerek, ha pl. kiválasztol náluk egy anyagot bizonyos ruha varrásához, és vedd meg tőlük a teljes vég anyagot, mert ott nem fognak neked levágni belőle 1-2 métert, vagy 20 cm-t??? És ilyen apró-cseprő plusz költségek, hasonlók. Ha pedig másnak a varrodájában akarod megvarratni a készletet, már az eladásnál biztosan nem leszel piacképes.
Szóval vagy egy divatbutik, és a kész ruhákat vásárolod nagykeren keresztül, vagy saját varroda, de akkor több butiknak árulok a cuccokat.
Mint egy álmodozó kisgyerek... teljesen átgondolatlan vagy. Semmi ötleted tulajdonképpen, minden megoldást mástól vársz, még azt is, hogy hogyan vágj bele. Ha bármit is vállalkoznál, neked kell kitaposni az utat, nem mástól várni, hogy ötleteljen helyetted, meg mondja meg, hogy mit hogy csinálj...
Ha már mindenáron belevágnál, akkor első körben online áruld, üzletet fenntartani egy vagyon. Rengetegen mennek tönkre.
Amúgy nem feltétele a butiknyitásnak a saját kollekció. Sőt.
Egyáltalán tudod mit akarsz? Tulajdonképpen nem tudsz varrni, nem tudsz rajzolni, és fogalmad sincs hogy kell üzletet nyitni.
Bíztatóan hangzik.
Ha se varrni, se rajzolni nem tudsz, akkor mégis mi a lópimpilinek akarsz butikot nyitni?
Legalább van tengernyi pénzed hozzá?