Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan érdemes butikot nyitni? fórum

Hogyan érdemes butikot nyitni? (beszélgetés)

1 2 3 4
44. 12d083b51b (válaszként erre: 43. - Ab3619a9cd)
2018. máj. 4. 10:37
Igen! Felénk az ilyen divatáru, ill. cipő boltokra, szalonokra mondják, hogy "mosoda". Ami lóvét más úton szereznek, azt ezeknek az üzleteknek a pénztárgépébe ütik be bevételként, és rögtön minden tiszta és világos.
43. ab3619a9cd (válaszként erre: 41. - 12d083b51b)
2018. máj. 4. 10:31

Mifelénk már kínai ruhaüzlet is zárt már be!

A butikok 2 hónap után zárnak is be!

Egyszerűen nem lehet ezzel megélni,főleg nem így!

Van egy butik ahol csodálatos ruhákat árulnak de egy arany fülbevaló olcsóbb,mint ott egy nyári ruha!Esküszöm nektek onnan még csak az eladót láttam kijönni cigizni,pedig nyitva van már vagy 20 éve!Hogy miből él meg fogalmam sincs,de nem a forgalmából az biztos!

2018. máj. 4. 10:26
Végül is nem lehetetlen, csak többmilliós nagyságrendű kezdőtőke kell hozzá.
41. 12d083b51b (válaszként erre: 38. - Audrey23)
2018. máj. 4. 09:55

Azért mert a tömegcikket gyártják szalaggépes gyárakban több száz, esetleg több ezer db-ot, így olcsóbban tudják adni, mintha varrodában csak 1-2 db-ot rendelsz, és az egy darabra számított előállítási költség magasabb lesz. Arra teszed még rá a saját költségeidet és a saját hasznodat, labdába sem fogsz tudni rúgni, a többi üzlethez képest.

De igazad van! Keress egy könyvelőt és ketten együtt készítsetek egy konkrét üzleti tervet, adott városra, városrészre, üzlet rezsire, stb.

40. globus (válaszként erre: 38. - Audrey23)
2018. máj. 4. 09:36
Én sem értek hozzá, de azt átlátom, hogy ha mással varratsz, akkor annyival drágább a ruha, azaz drágábban kell eladnod. Különben bukás.
39. audrey23 (válaszként erre: 32. - Mezei Virág)
2018. máj. 4. 09:34

Tudás : olvastam már 1-2 könyvet a témában, úgyhogy valami minimális tudásom van

Pénz : de mennyi? először kellene egy üzleti tervet készíteni, hogy lássam, pontosan milyen költségek lesznek

Ismertség : ez nyilván még nincs

38. audrey23 (válaszként erre: 31. - 12d083b51b)
2018. máj. 4. 09:23
Ha másnak a varrodájában varratom meg a ruhákat, akkor miért nem lehetek piacképes?
37. audrey23 (válaszként erre: 29. - 82b19139c2)
2018. máj. 4. 09:14

Tudom, hogy melyik ruhához milyen anyag kell, és az árakkal is tisztában vagyok.

"senki nem fog kiadni egy ismeretlen névért 50-100 ezreket" - de valahol el kell kezdeni

Először csak egy kis kollekciót akarok, hogy lássam, veszik-e a ruhákat.

36. fincsi5 (válaszként erre: 2. - Mezei Virág)
2018. máj. 4. 08:35
Még fontosabb, hogy legyen mit árulnia.
35. Mezei Virág (válaszként erre: 34. - Boldogzokni)
2018. máj. 4. 08:21
El kéne olvasnod a nyitószöveget!
2018. máj. 4. 08:17

Ne nyiss butikot! Nem éri meg. Rámegy a pénzed, inged, gatyád és nem fog működni.

Csinálj webshopot és csak akkor vedd meg a ruhát máshol, ha van rendelésed. Így nem vesztesz annyit és nem áll benne a vagyonod. Na meg üzlethelyiséget sem kell bérelned.

Bocs, ha valaki leírta már, nem olvastam a topikot.

33. lapbarna (válaszként erre: 1. - Audrey23)
2018. máj. 4. 08:05
Figyelj, látszik, hogy szeretsz női ruhákkal foglalkozni, de az nem elég. Ráadásul csak azt hiszed, hogy különleges az ízlésed.
32. Mezei Virág (válaszként erre: 22. - Audrey23)
2018. máj. 4. 07:42

A szakma nem csak rajzolásból áll, még ezt sem tudod!

Semmiféle ismereted nincs.

Sem szakmai, sem pénzügyi. Csak álmodozol!

Ebben az esetben semmi értelme ezeknek, mert semmit sem akarsz tenni a megvalósításért.

Azt sem tudod, valaki megvenné-e a ruháidat.

Ez így nem fog menni.

Van valami szakmád? Csak tanultál valamit...

Sokan leírták már itt, mennyi minden kellene egy új kollekcióhoz. Tudás, pénz, ismertség. Neked melyik van?

31. 12d083b51b (válaszként erre: 1. - Audrey23)
2018. máj. 4. 07:36

Akkor te nemcsak saját boltot, de saját varrodát is akarsz. Már eleve mindkét területre totál más szakképzett alkalmazottakat felvenni, mindkét területre totál más berendezések, gépek, anyagismeret... azt pl. tudtad, hogy a méteráru nagykerek, ha pl. kiválasztol náluk egy anyagot bizonyos ruha varrásához, és vedd meg tőlük a teljes vég anyagot, mert ott nem fognak neked levágni belőle 1-2 métert, vagy 20 cm-t??? És ilyen apró-cseprő plusz költségek, hasonlók. Ha pedig másnak a varrodájában akarod megvarratni a készletet, már az eladásnál biztosan nem leszel piacképes.

Szóval vagy egy divatbutik, és a kész ruhákat vásárolod nagykeren keresztül, vagy saját varroda, de akkor több butiknak árulok a cuccokat.

2018. máj. 4. 07:34

Mint egy álmodozó kisgyerek... teljesen átgondolatlan vagy. Semmi ötleted tulajdonképpen, minden megoldást mástól vársz, még azt is, hogy hogyan vágj bele. Ha bármit is vállalkoznál, neked kell kitaposni az utat, nem mástól várni, hogy ötleteljen helyetted, meg mondja meg, hogy mit hogy csinálj...

Ha már mindenáron belevágnál, akkor első körben online áruld, üzletet fenntartani egy vagyon. Rengetegen mennek tönkre.

29. 82b19139c2 (válaszként erre: 1. - Audrey23)
2018. máj. 4. 07:30
Mégis mennyibe kerülne egy ruha elképzelésed szerint? Fizetned kell valakit aki lerajzolja, megszerkeszti neked a szabásmintát minden méretben,mert ehhez a részéhez nem értesz. Kell valaki aki összeválogatja és megveszi az anyagot, mert te nem tudod melyik ruha megvarrására melyik alkalmas, mert ehhez a részéhez nem értesz (szerintem azzal sem vagy tisztában,hogy az anyagok métere mennyibe kerül). Kell egy varrónő aki neked mindezt megvarrja, mert ehhez a részéhez nem értesz. Ráadásul olyat kell találnod aki szépen varr és jó minőséget. Az,hogy van pár ötleted nem elég egy butikhoz, pláne nem hosszú távra. Valamint azt is fel kell mérni,hogy azokra a ruhákra amiket te "terveznél", a te stílusodra, mekkora igény van. Az,hogy el tudj adni egy drága és minőségi "saját tervezésű" ruhát, a neved is ismertté kell tenni, mert senki nem fog kiadni egy ismeretlen névért 50-100 ezreket. Bár 50ből ki sem jön egy ruha ha belegondolsz..fizetned kell ezért: rajz, szabásminta tervezés,anyag beszerzés,szabás-varrás, bolt bérlés, járulékok fizetése. Teljesen hamvába holt ötlet.
28. PöttyösPanka (válaszként erre: 24. - Audrey23)
2018. máj. 4. 06:38
Rajzolni meg lehet tanulni, csak ha nincs tehetséged, akkor rengeteget kell gyakorolni. De ha annyira sem vagy elhivatott az álomszakmád iránt, hogy ennyi energiát belefektess, akkor a vállalkozás sem fog menni, mert ahhoz is nagy agilitás szükséges. Nem lehet csak úgy beleugrani a közepébe, az elejéről kell kezdeni felépíteni az egészet.
27. PöttyösPanka (válaszként erre: 19. - Ab3619a9cd)
2018. máj. 4. 06:34
Gyerekkoromban átmenetileg én is akartam divattervező lenni, de én azért rajzolni tudtam. Megrajzoltam kb. egy tucat ruhát. Persze szabásmintát nem tudtam volna összehozni hozzájuk. De legalább vagyok olyan ügyes, mint a te gyerkőcöd :)
2018. máj. 3. 22:04
Hobbizni, unalmat űzni jó, de bármilyen megélhetést ne várj tőle.Pénzkérdés az egész.
25. michelle.r (válaszként erre: 24. - Audrey23)
2018. máj. 3. 21:56
Mennyi pénzed van, amit rá tudsz szánni?
24. audrey23 (válaszként erre: 20. - Andi6020)
2018. máj. 3. 21:32
Én tudom, hogy mit akarok, ha nem tudok rajzolni, akkor semmi esélyem sincsen?
23. audrey23 (válaszként erre: 18. - Kisj)
2018. máj. 3. 21:28
Még nem tudom, hogy ez mennyibe kerülne.
22. audrey23 (válaszként erre: 14. - Mezei Virág)
2018. máj. 3. 21:25
Felesleges lenne megtanulni a szakmát, mivel én egyáltalán nem tudok rajzolni.
21. audrey23 (válaszként erre: 16. - 61e75fb84c)
2018. máj. 3. 21:24
Ezzel én is tisztában vagyok.
2018. máj. 3. 21:03

Amúgy nem feltétele a butiknyitásnak a saját kollekció. Sőt.

Egyáltalán tudod mit akarsz? Tulajdonképpen nem tudsz varrni, nem tudsz rajzolni, és fogalmad sincs hogy kell üzletet nyitni.

Bíztatóan hangzik.

2018. máj. 3. 20:59
Nem ismerem a stílusod, de egy önjelölt divattervezőtől aki sem rajzolni sem varrni nem tud nem vennék semmit! Mások kemény munkájával akarsz villogni, miközben csak ötleted vannak? Ugyan kérlek! A 7 éves gyerekem is képes erre!
18. kisj (válaszként erre: 12. - Audrey23)
2018. máj. 3. 20:58

Ha se varrni, se rajzolni nem tudsz, akkor mégis mi a lópimpilinek akarsz butikot nyitni?

Legalább van tengernyi pénzed hozzá?

17. andi6020 (válaszként erre: 12. - Audrey23)
2018. máj. 3. 20:58
Vicces
2018. máj. 3. 20:47
Az elso egy ev nem hoz bevetelt egy vallalkozasnak sem ugy kalkulalj! Utana kezd visszatermelodni.
15. levarosbukta (válaszként erre: 12. - Audrey23)
2018. máj. 3. 20:45
Aludj erre még párat! Így nem lehet vállalkozást indítani hogy semmihez nem értesz és mindent más csinál meg helyetted. Rengeteg pénz is kell ehhez így, hogy kifizesd ezeket az embereket. Szóval így felejtős a dolog.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook