Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogy van valakinek mindenhonnan barátnője? fórum

Hogy van valakinek mindenhonnan barátnője? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
246. Guruljka (válaszként erre: 245. - Tumbo)
júl. 24. 10:32
Akkor ott jó a gyümölcsfának, már ha nincs ekkora hőség.
245. tumbo (válaszként erre: 243. - Guruljka)
júl. 24. 09:54
nekem van kettő barackfám,egy őszibarack,ami még nem termett,egy kopasz,ami csúful néz ki.egy cseresznye-meggy párosítás,ja meg dió.egy ribizli,málna,fekete ribizli,amire már rásültek a szemek.ja,meg két almafa,meg egy ősrégi szilvafa,ami csak nem hagyja magát kiirtani.
244. Guruljka (válaszként erre: 235. - Enissa)
júl. 24. 09:29

Ma amint lehetett, telefonáltam. Az illetékes nem volt bent, de a hír igaz. Konkrétan az ügyintéző fogja tudni megmondani hétfőn.

Ma megíratták a felmondását közös megegyezéssel, azt innen továbbítják majd a kellő helyre, hétfőn a fiam vigye a foglalkoztatásiba a munkaszerződését, amelyben egy oldalon szerepel a 3 havi próbaidő és a határozatlan munkaviszony. (Ez a normál munkaszerződés, ebben egyetértettünk az ügyintézővel.) Lehet, hogy kérelem is kell, nem tudom, de ezt akkor ott megírják-aláíratják. Nagyon előzékeny volt, akivel beszéltem.

Mindez lezajlik elég hamar, és nem akadályozza a munkába állását az új helyen.

243. Guruljka (válaszként erre: 242. - Tumbo)
júl. 24. 09:24

Itt valószínűleg a talaj nem kedvez a petrezselyemnek.

A gyümölcsfa meg nem szokás valahogy.

242. tumbo (válaszként erre: 229. - Guruljka)
júl. 24. 08:46
én próbálkozok a petrezselyemmel tavasszal,ősszel,de sose sikerül.a szomszédasszony is kérdezte,miért nem kértem meggyet.hát ellátok én odáig.a barack lekvárnak nem kellett neki,mert sosem ér rá,vittem egy zacskóval enni.
241. tumbo (válaszként erre: 230. - Guruljka)
júl. 24. 08:42
egyáltalán nem vagy az,bár mindenki fura a más szemében,aki nem olyan,mint ő.míg otthon laktam,főztem húslevest,volt aki azt mondta ilyen finomat még életében nem evett.mondjuk nem volt egy szakácsművész. ritkán főzök magamnak,ha jön a lányom,akkor a húgomnak viszek babot,borsót.ő megfőzi.
240. forrest2010 (válaszként erre: 222. - Tumbo)
júl. 24. 06:05
....mikor a férjem a BKV-nál dolgozott volt 1 kollégája aki rengeteget volt betegállományba , rendesen ki volt akadva rajta , mert nem látszott soha betegnek , de a piáláshoz sose volt beteg ! volt h ő v a felesége vettek a boltba 10 sört + 10 kiflit + néhány deka felvágottat / otthon + 2 gyerekük volt ! ezek a gyerekek mihez voltak szokva ? ha normális felnőtt lett belőlük az kész csoda !!! a kislány a lányom osztálytársa volt , mikor 1x fent járt náluk és a lányomnak pisilni kellett volna , mutatta a kislány h ott a vödör a függöny mögött :( :( szegénykém majdnem dobott 1 hátast :( :( nem laktunk mindig fürdőszobás házba , de legalább volt 1 normális pottyantós :) az udvaron :)
239. Guruljka (válaszként erre: 238. - Guruljka)
júl. 24. 02:10

Önálló volt, mert újsághirdetésben akadtunk rá. Nem munkaügyis közvetítés volt.

Tavaly, 2018. márciusában vették fel közmunkára, a jelenlegi szerződése a f. év márc. 1.-től 2020.02.29. napjáig szól.

Hát, ha az addig eltelendő időre fizetnek valamit, akkor az zseniális lenne.

238. Guruljka (válaszként erre: 237. - Guruljka)
júl. 24. 02:03
Először három havi próbaidő, azután lesz határozatlan idejű a munkaviszonya az új helyen.
237. Guruljka (válaszként erre: 235. - Enissa)
júl. 24. 01:55
A polgármester segít ebben, ő is javasolta. Köszönöm, ha megnézed!
236. Enissa (válaszként erre: 235. - Enissa)
júl. 24. 00:49

Most én is a google segítségét vettem igénybe


[link]


De mindenképpen holnap du. rákérdezek.

235. Enissa (válaszként erre: 234. - Guruljka)
júl. 24. 00:46

Holnap, illetve ma rákérdezek, mert igen jár neki x összeg, ha önállóan talált magának állást.

Felhívom az ismerősömet, aki mondta, hogy kapott, de nem igazán figyeltem meg , mit mondott örültem, hogy kapta.

Azt tudom, nem maguktól fizetik ki, nem is értem, miért nem? Kérvényezni kell és valamilyen okmányokat mellékelni.

234. Guruljka (válaszként erre: 232. - Enissa)
júl. 24. 00:21

Az volt a rossz, amikor sorra nem sikerültek az állásinterjúk.

Ez most nem csoportos felvétel volt.

Annyi haszna volt a közmunkának, hogy ott eltöltött egy bő évet, látszik, hogy kitartó, és még munkanélküli segélyre is jogosulttá vált, ha bármi krach beütne.

No meg, valamit mondott a polgármester, hogy ha a munkaügyi hivatalon (na jó, foglalkoztatásin) át számol le a közmunkából, kap valami plusz pénzt? Te hallottál ilyenről?

Holnap kapja meg a papírokat a polg. hivataltól, de viszi be mindjárt a foglalkoztatásiba.

233. Guruljka (válaszként erre: 232. - Enissa)
júl. 24. 00:16
Ezt én is szívből kívánom neki. :D
232. Enissa (válaszként erre: 231. - Guruljka)
júl. 23. 22:55

Szívből örulok, hogy végre sekerült a fiadnak egy igazi állás.


"A mai felszabadult boldogságán látom, hogy az eltelt közel másfél év alatt mit fojthatott el magában."


Erre gondoltam, amikor nem egészen rózsaszín díszes csomagolásban írtam le, hogy ki kellene mozdítani az állapotából a szülőnek.

Megtörtént. Kívánom, hogy ne csak a mai napon, hanem a munkája során állandóan találjon örömöt benne, hogy sikereket érjen el, és szárnyaljon végre szabadon!!!!!

júl. 23. 21:46

"A másik abba is meghülyülnék, ha a gyerekem közmunkás lenne évekig, a saját érdekében szívlapáttal zavarnám el otthonról."


Jelentem, nem kellett szívlapátot ragadnom, pláne hogy elég fura lett volna, ha a nagykorú tulajdonost kiverem a saját házából. Én ugyanis haszonélvező vagyok, a három gyerek a tulaj.

Nem számoltam itt be több reménykedésről és több sikertelenségről, mert nem akarom most sem részletezni minden problémát, és a fiamat sem akarom kiadni. De a mai napon végre felvették egy rendes munkahelyre, nem atomfizikusnak, de normális keresetért, és úgy néz ki, szeretni fog ott dolgozni.- A mai felszabadult boldogságán látom, hogy az eltelt közel másfél év alatt mit fojthatott el magában.

júl. 23. 21:34
Sőt, hagyma sem fogy nálunk kilószám, csak ritkán egy-egy fej. Nem eszünk lecsót sem, és a húslevest sem szeretjük. Na, elég fura vagyok már?
229. Guruljka (válaszként erre: 225. - Ariana)
júl. 23. 21:26

Itt a nálam sokkal gyakorlottabbak sem vetnek petrezselymet, mert nem szokott nekik sem sikerülni.

A paradicsom semmilyen típusát nem esszük, a kaprot is csak én szeretem, de megvagyok nélküle. Kaptam már sokszor, de akármit csinálok, nem kel ki.


A gyümölcsfát én is szeretem nézni, de elég kevés gyümölcsöt eszem, a fiam meg még ennyit sem.

Úgyhogy nem nézek gyümölcsfát, mert másoknál sem látok. Lehet, a kert hátuljában nevelnek, ahová nem látni be, ezt nem tudom.

Azt az évi egy-két üveg lekvárt, ha néha megkívánom, megveszem a boltban.

228. Guruljka (válaszként erre: 224. - Ariana)
júl. 23. 21:17

Én ezt nem érzem, habár ettem falusi csirkét, de Pesten nőttem fel. Lehet, hogy gyerekkoromban Nagymama élő csirkét vett a piacon, azt nem tudom, mert tény, hogy inkább a 60-as évek végétől jött divatba a bontott csirke, de az ízéről biztosan nem ismerem meg, melyik a kapirgálós és melyik a fagyasztott.


Nemcsak munka van az állatokkal, sokba van az etetésük is.

És hallom -látom, hogy nem éri meg tartani. Ritka, hogy akár pár csirkét is tartsanak az itt élők. Ahol kisgyerekek vannak, ott gyepesítették a kertet és játszóteret alakítanak a kicsiknek inkább.

227. ariana (válaszként erre: 226. - Tumbo)
júl. 17. 18:28
Tavaly nekem sem, de ebben az évben rengeteg van.Petrezselyemmel is jártam úgy én is, de ez ilyen , nem mindig sikerül, de többnyire igen.
226. tumbo (válaszként erre: 225. - Ariana)
júl. 17. 17:41
nekem nem kell mondani.mondjuk tavaly a barackfán két szem volt.a petrezselyem ki sem kelt.
225. ariana (válaszként erre: 209. - Tumbo)
júl. 17. 17:36
1 csokor petrezselyemlevél a boltban 50 ft, egy csomag vetőmag pedig kb. 70 ft.Télen a hó alól is lehet szedni.Koktélparadicsom pl. elhullajtja a magját, csak ritkítani kell.Vagy pl. kapor is hullajtja magját, egyszer kell elvetni. Vagy 1-2 zellerpalánta, és ellát egy háztartást zellerlevéllel.Gyümölfák is mennyi gyümölcsöt adnak, öröm nézni.
224. ariana (válaszként erre: 210. - Tumbo)
júl. 17. 17:29
Lehet vanvele munka , ha otthon tart állatot az ember, de a minőség azért nem mindegy.Van egy kis különbség a bolti és a falun tartott csirke húsa között.
223. Enissa (válaszként erre: 220. - Globus)
júl. 16. 20:18

Lehetett kapni nagyméretű gumibugyit, mint a csecsemőknek.

Édesapámmal voltam itthon, nem mondom, hogy sosem voltam nyűgös. Nem akkor, és nem addig lehetett elmenni itthonról, amíg az ember szerette volna. Én szerencsés voltam, agyilag teljesen ép volt, a mozgás esett nehezére, piszkosul hiányzik. Most sem tennék másképpen. De nagyon jó ember volt. 42 évesen maradt özvegy, sosem nősült meg, hogy a gyerekeinek ne legyen 'mostohája' , hogy is lehetett volna otthonba tenni ilyen embert?

222. tumbo (válaszként erre: 219. - Enissa)
júl. 16. 20:13
ja,itt is van egy négygyerekes család,gondolom több is,de ezeket látom,a szombati bevásárlás cigiből,borból,egy kenyérből állt.azért sajnálom őket,mert otthon sem láttak mást.az öregasszony fölakasztotta magát,mikor a családi pótlékot bedobálta a gépbe.pedig szorgalmas nő lenne,nálunk is dolgozott alkalmi munkásként,de az sem mindig van,de biztos,hogy fölvennék a városban betanított munkára.csak hát ahhoz mindennap korán kéne kelni.mikor fölakasztottam nekik a kerítésre a zsömlét,lekvárt,még aludtak.
221. syria (válaszként erre: 1. - Ms_Daisy)
júl. 16. 20:10
Amiről te írsz, azok szimpla ismerősök. A barát az komolyabb fogalom.
220. globus (válaszként erre: 217. - Tumbo)
júl. 16. 19:57
Bizony nem, nagymamám évekig volt ágyban fekvő beteg, haláláig otthon ápolta anyu, nem is tudom, a folyó dolgokat hogyan oldották meg. Arra emlékszem, hogy eleinte számtalanszor felhúzta az ágyból, hogy pár lépést csoszogjon legalább a konyhában, annyira utáltuk, hogy karon fogva kísérgetni kellett, forgolódtunk oda-vissza pár lépést. Ma már bármennyit sétálnék vele :/
219. Enissa (válaszként erre: 210. - Tumbo)
júl. 16. 19:42

Miért tiltakoznék? :) Beszélgetünk, véleményt cserélünk.

Aki dolgozik távol, vagy későig, azt én is megértem, azt is akinek sok pénze van, hogy ott és azt vesz meg, amire vágyik.

Tőled sem olvastam még panaszt, vagy nem figyeltem fel rá.

Én azt nem értem meg, aki otthon van, van kertje, de egy gyümölcsfát, 1-2 tő valamit nem ültet bele.

Én sokkal szívesebben enném a sajátomat, mint a mit tudom én mivel permetezett néha íztelen zöldségeket, gyümölcsöket. A belvárosban élek, de van cserépben paradicsomom paprikám, nem lecsónak, annyi nincs, de egy reggelihez tudok néha csippenteni és olyan jó érzés tölt el. Imádom a növényeket.

Sajnálom az édesanyádat. Na pont akik elvitték, akikre gondolok, azok is elrettentő példa.

Kérnek segítséget, kimegy a TV és baccus, és átesnek a szeméten, lomokon.

Nem egy családot ismerek, akik sírnak, hogy nincs 1 l tejre pénzük, nem tud 1 kg húst megvenni, de a fene egye meg, elszív egy ember minimum 2 doboz cigit, meg veszi a kannás bort, vagy nyomja le a torkán az akármilyen alkoholt. A cigi nem esik ki a kezéből sosem, de ríííí, hogy nem telik a gyereknek tejre. Hát bacca meg, számolja már ki, hogy napi mennyibe kerül, amit elfüstöl, eliszik , hány liter tej, hány kg hús ára?

Ha aranykanállal a számban születtem volna, azt mondom nem szólok egy szót sem, nem tudhatom milyen szegénynek lenni,de mivel senkitől soha semmit nem kaptam és értem el önerőből amit, akkor bizony elítélem az élhetetlen embereket.

Amikor látom, hogy mindent kihoz magából valaki, de mégsem sikerül, na azokat nagyon sajnálom, hiszen nagyon sokan vannak ilyenek is.

És bámulattal nézem az alföldi tanyákon, hogy milyen hajlott hátú idős emberek zsebkendőnyi földön termelnek meg mindent maguknak és etetik a pár csirkét, akik tojnak nekik. Ezért szomorodtam el, amikor írtad édesanyád történetét. Imádom ezeket az embereket, magamhoz ölelgetném őket, minden tiszteletem az övéké, meg több emberé, csak most ugye róluk volt szó. A munkájukat némán végző hősök számomra.

218. Enissa (válaszként erre: 208. - Fincsi5)
júl. 16. 19:00
Hála istennek, hogy megoldódott. Minden rendben van akkor most már?
217. tumbo (válaszként erre: 215. - Forrest2010)
júl. 16. 18:00
hát mi sok helyen laktunk.egyszer egy olyan helyen,ahol közös udvar volt egy másik családdal.egy szoba volt,meg külön egy nyárikonyha.felnőtt emberek voltak már,közülük kettő,csak feküdt,kettő sánta volt,egy tolókocsis,egy egészséges.állítólag a szülők rokonok voltak.lehet,hogy már mindegyik meghalt,de ott milyen vidám élet volt.odajártak a fiatalok,szórakoztak.csak a nő volt irigy,rosszindulatú.de hogy az anyjuk hogy rendezte a felnőtt embereket,nem tudom.akkor még felnőtt pelenka sem volt.persze náluk vezetékes víz sem.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook