Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogy van valakinek mindenhonnan barátnője? fórum

Hogy van valakinek mindenhonnan barátnője? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
227. ariana (válaszként erre: 226. - Tumbo)
júl. 17. 18:28
Tavaly nekem sem, de ebben az évben rengeteg van.Petrezselyemmel is jártam úgy én is, de ez ilyen , nem mindig sikerül, de többnyire igen.
226. tumbo (válaszként erre: 225. - Ariana)
júl. 17. 17:41
nekem nem kell mondani.mondjuk tavaly a barackfán két szem volt.a petrezselyem ki sem kelt.
225. ariana (válaszként erre: 209. - Tumbo)
júl. 17. 17:36
1 csokor petrezselyemlevél a boltban 50 ft, egy csomag vetőmag pedig kb. 70 ft.Télen a hó alól is lehet szedni.Koktélparadicsom pl. elhullajtja a magját, csak ritkítani kell.Vagy pl. kapor is hullajtja magját, egyszer kell elvetni. Vagy 1-2 zellerpalánta, és ellát egy háztartást zellerlevéllel.Gyümölfák is mennyi gyümölcsöt adnak, öröm nézni.
224. ariana (válaszként erre: 210. - Tumbo)
júl. 17. 17:29
Lehet vanvele munka , ha otthon tart állatot az ember, de a minőség azért nem mindegy.Van egy kis különbség a bolti és a falun tartott csirke húsa között.
223. Enissa (válaszként erre: 220. - Globus)
júl. 16. 20:18

Lehetett kapni nagyméretű gumibugyit, mint a csecsemőknek.

Édesapámmal voltam itthon, nem mondom, hogy sosem voltam nyűgös. Nem akkor, és nem addig lehetett elmenni itthonról, amíg az ember szerette volna. Én szerencsés voltam, agyilag teljesen ép volt, a mozgás esett nehezére, piszkosul hiányzik. Most sem tennék másképpen. De nagyon jó ember volt. 42 évesen maradt özvegy, sosem nősült meg, hogy a gyerekeinek ne legyen 'mostohája' , hogy is lehetett volna otthonba tenni ilyen embert?

222. tumbo (válaszként erre: 219. - Enissa)
júl. 16. 20:13
ja,itt is van egy négygyerekes család,gondolom több is,de ezeket látom,a szombati bevásárlás cigiből,borból,egy kenyérből állt.azért sajnálom őket,mert otthon sem láttak mást.az öregasszony fölakasztotta magát,mikor a családi pótlékot bedobálta a gépbe.pedig szorgalmas nő lenne,nálunk is dolgozott alkalmi munkásként,de az sem mindig van,de biztos,hogy fölvennék a városban betanított munkára.csak hát ahhoz mindennap korán kéne kelni.mikor fölakasztottam nekik a kerítésre a zsömlét,lekvárt,még aludtak.
221. syria (válaszként erre: 1. - Ms_Daisy)
júl. 16. 20:10
Amiről te írsz, azok szimpla ismerősök. A barát az komolyabb fogalom.
220. globus (válaszként erre: 217. - Tumbo)
júl. 16. 19:57
Bizony nem, nagymamám évekig volt ágyban fekvő beteg, haláláig otthon ápolta anyu, nem is tudom, a folyó dolgokat hogyan oldották meg. Arra emlékszem, hogy eleinte számtalanszor felhúzta az ágyból, hogy pár lépést csoszogjon legalább a konyhában, annyira utáltuk, hogy karon fogva kísérgetni kellett, forgolódtunk oda-vissza pár lépést. Ma már bármennyit sétálnék vele :/
219. Enissa (válaszként erre: 210. - Tumbo)
júl. 16. 19:42

Miért tiltakoznék? :) Beszélgetünk, véleményt cserélünk.

Aki dolgozik távol, vagy későig, azt én is megértem, azt is akinek sok pénze van, hogy ott és azt vesz meg, amire vágyik.

Tőled sem olvastam még panaszt, vagy nem figyeltem fel rá.

Én azt nem értem meg, aki otthon van, van kertje, de egy gyümölcsfát, 1-2 tő valamit nem ültet bele.

Én sokkal szívesebben enném a sajátomat, mint a mit tudom én mivel permetezett néha íztelen zöldségeket, gyümölcsöket. A belvárosban élek, de van cserépben paradicsomom paprikám, nem lecsónak, annyi nincs, de egy reggelihez tudok néha csippenteni és olyan jó érzés tölt el. Imádom a növényeket.

Sajnálom az édesanyádat. Na pont akik elvitték, akikre gondolok, azok is elrettentő példa.

Kérnek segítséget, kimegy a TV és baccus, és átesnek a szeméten, lomokon.

Nem egy családot ismerek, akik sírnak, hogy nincs 1 l tejre pénzük, nem tud 1 kg húst megvenni, de a fene egye meg, elszív egy ember minimum 2 doboz cigit, meg veszi a kannás bort, vagy nyomja le a torkán az akármilyen alkoholt. A cigi nem esik ki a kezéből sosem, de ríííí, hogy nem telik a gyereknek tejre. Hát bacca meg, számolja már ki, hogy napi mennyibe kerül, amit elfüstöl, eliszik , hány liter tej, hány kg hús ára?

Ha aranykanállal a számban születtem volna, azt mondom nem szólok egy szót sem, nem tudhatom milyen szegénynek lenni,de mivel senkitől soha semmit nem kaptam és értem el önerőből amit, akkor bizony elítélem az élhetetlen embereket.

Amikor látom, hogy mindent kihoz magából valaki, de mégsem sikerül, na azokat nagyon sajnálom, hiszen nagyon sokan vannak ilyenek is.

És bámulattal nézem az alföldi tanyákon, hogy milyen hajlott hátú idős emberek zsebkendőnyi földön termelnek meg mindent maguknak és etetik a pár csirkét, akik tojnak nekik. Ezért szomorodtam el, amikor írtad édesanyád történetét. Imádom ezeket az embereket, magamhoz ölelgetném őket, minden tiszteletem az övéké, meg több emberé, csak most ugye róluk volt szó. A munkájukat némán végző hősök számomra.

218. Enissa (válaszként erre: 208. - Fincsi5)
júl. 16. 19:00
Hála istennek, hogy megoldódott. Minden rendben van akkor most már?
217. tumbo (válaszként erre: 215. - Forrest2010)
júl. 16. 18:00
hát mi sok helyen laktunk.egyszer egy olyan helyen,ahol közös udvar volt egy másik családdal.egy szoba volt,meg külön egy nyárikonyha.felnőtt emberek voltak már,közülük kettő,csak feküdt,kettő sánta volt,egy tolókocsis,egy egészséges.állítólag a szülők rokonok voltak.lehet,hogy már mindegyik meghalt,de ott milyen vidám élet volt.odajártak a fiatalok,szórakoztak.csak a nő volt irigy,rosszindulatú.de hogy az anyjuk hogy rendezte a felnőtt embereket,nem tudom.akkor még felnőtt pelenka sem volt.persze náluk vezetékes víz sem.
216. fincsi5 (válaszként erre: 215. - Forrest2010)
júl. 16. 15:03

Bizony, ez sincs egyenlően elosztva.


Amit írtam a kisgyerekről, az volt a legfájdalmasabb, hogy az anyuka már 2-3 hónapos korától vitte egyik orvostól a másikig, hogy szerinte nem úgy fejlődik, ahogy kellene, de mind elhajtotta; nem a szomszéd gyereket kell nézni, nem is a testvéréhez hasonlítgatni, s mire rájöttek, hogy baj van, késő volt.:((

Lehet innen is jön az én elég nagy ellenszenvem az orvosok iránt.

63 leszek rögtön. Tavasszal kellett a jogsimat hosszabbítani, még a "betűolvasás" sem volt, csak adtam a pénzt, kaptam a papírt, irány az okmányiroda, kész.

215. forrest2010 (válaszként erre: 207. - Enissa)
júl. 16. 13:28
....Jézusom !!! vannak emberek akiknek rettentően sok jut a rosszból :( a falunkban is volt 1 család ahol a 3 gyerekből 2 betegen született :( a szüleik végig ápolták , gondozták őket :) a néni mindig árult valamit , virágot , tojást.... és a lehetőségeikhez képest építkeztek is , h majd ha ők elmennek legalább a házért gondoskodjon valaki a gyerekeikről :) pedig egyszerű emberek voltak ! semmi kiemelkedő fizetés.... az egészséges gyerekük halt + előbb így aztán a 2 beteg az államra lett bízva , mikor a szülők is elmentek :( a ház fejében , v a ház értékéért ? állambácsi gondoskodott róluk :)
214. Mezei Virág (válaszként erre: 9. - Guruljka)
júl. 16. 13:16

Elolvastam a cikkeket, köszi tetszettek nekem is! 😀


Rájöttem, hogy gezemice vagyok! 😀😀😀


Ebből is egy kicsi, meg abból is egy kicsi. 😀

213. forrest2010 (válaszként erre: 209. - Tumbo)
júl. 16. 12:27
...miért lennél hü.ye ?! ha bírod még a strapát ?! egyszerűen muszáj valamit csinálni az embernek , nem várhatja a sült galambot !!! nem teheti le a lantot azért , mert nyögdíjas lett ! ha má' eddig strapáltad magad ? jár még az a kis pihi is !!!! ameddig örömöt okoz az is , h a gyerkőcödnek tudsz ezzel kicsit kedveskedni ?! miért ne tennéd ?! mért lennél h....e ?!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
212. forrest2010 (válaszként erre: 210. - Tumbo)
júl. 16. 12:21
...itt is már nagyítóval kell keresni az udvart , ahol csirkét tartanak még :( még 20 évvel ezelőtt is tartottak némelyik udvarba disznót , mára már nincs az se ! az utcába is talán már csak ketten vagyunk , ahol van még csirke :(
211. forrest2010 (válaszként erre: 210. - Tumbo)
júl. 16. 12:17
...ez igaz ! de ....ez a mai helyzet ! és hamá' kert , akkor valami szép is legyen benne ! közel 39 éve itt lakunk és 1-2 éve kaptam észbe h tele a kertünk virággal , tudom h nem csak az fontos , h haszna legyen ! mert ha gyönyörködhet benne az ember lánya azért az se minden haszon nélkül való :) és az első időkbe próbálkoztunk gyümölcsfákkal is és nem kellett volna feladni , ha nem jött be az egyik , ültethettünk volna másikat :) itt azért sok szomszédnak több esze volt ! valami kell ! valami legyen ! ne csak a 2 méteres gaz ! mint itt-ott-amott :( jó az ilyen olyan bokraink szépek , dehát ez hozzá tartozik 1 kerthez :) gyerekként a mi kertünk gyönyörű volt és Anyósomé se maradt el semmibe !!!
210. tumbo (válaszként erre: 200. - Enissa)
júl. 16. 09:28
én még hozzászólnék,ha megengeded.nekem sincsenek állataim,mivel ól sincs,és könyörögni kéne,hogy valaki levágja.itt már szinte senki nem tart állatot,az anyám zokogott,mikor talán 10 éve a tömött kacsáit ellopták.pedig akkor már közelített a nyolcvanhoz.másnak meg a tyúkjait.a vett takarmányból nagyon nem éri meg.és meg is értem,aki hat-hét órára keveredik haza a munkából,nem biztos,hogy az a vágya,hogy utána még a kertet túrja.
209. tumbo (válaszként erre: 202. - Guruljka)
júl. 16. 09:18
nagyon igazad van.drága a vetőmag,locsolás nélkül nem terem semmi,az ember kapál,vagy gyomirtózik.én életemben nem vágnék le csirkét,de utána megpucolom,fölvágom.az unokaöcsém talán 14 éves volt,mikor a papa halála után leszúrta az utolsó disznót.amit termelek,a lányom miatt.borsó,zöldbab.na meg eper,málna,kukorica.baracklekvár.ha lesz szilva,akkor az is,lecsó ,csalamádé jó pár üveggel.hát hülye vagyok én?
208. fincsi5 (válaszként erre: 207. - Enissa)
júl. 16. 09:08

Jó. Én szept. 20.-án megyek, de csak az Operettbe, utána már 21:30-kor irány haza, nem egyedül leszünk, muszáj alkalmazkodni. Pedig nekem Pest annak a környéknek a kihagyása nélkül nem is Pest.


A kicsit Moszkvában elvállalta egy doki, csak erősödnie kellett, apa munkahelye összedobta a nem kevés pénzt is, aztán így lett.:((

207. Enissa (válaszként erre: 206. - Fincsi5)
júl. 15. 20:30

Azóta sem voltam megnézni. :D

Nem ígérem, de talán aug. végén jönnek vendégek és arra is elsétálunk. Hétköznap mindig loholok valamerre munka után.

Tegnap hajnal egykor fejeztem be a lekvárfőzést. 5:30.kor meg keltem.

Nem is tudom mikor tudom magam kipihenni, hol én utazom, hol hozzám jönnek vendégek. Az utóbbi 8 napban volt 3x, hogy 24 órát voltam talpon, de 5 óránál többet nem sikerült aludni a többi napon sem. :/


A kisgyereknek biztos más baja is volt, mert a vakok-gyengénlátók is teljes életet tudnak élni. Dolgoznak, sportolnak.

Nehéz helyzet a beteg ember az biztos, van olyan kapcsolat, amit még inkább megerősít és van, akiket szétválaszt. Aztán az isten tudja, akik szétmennek, a probléma nélkül is lehet megesett volna velük. Én megemelem a kalapom, aki a beteg gyerekét otthon ápolja, borzalmas nagy teher. Hála az istennek, nekem egészségesek a gyerekeim, de biztos vagyok benne, soha nem adtam volna intézetbe őket, az más ha már felnőtt és az ember életére tőr netán.

A én családomban is van egy oxigénhiánnyal született fiú, ott is szétmentek, mert a hülye pasi a feleségét hibáztatta, de biztos vagyok benne, ha nem a gyerek, akkor más indokkal lép le a pasi. Amíg nem volt gyerek, addig is lekezelően bánt a nővel.

22 éves a fiú, bentlakásos iskolában tanult, hétvégente viszi haza az anyja, na meg iskolaszünetben. Agresszív volt a fiú, de egész jól rendbe hozták, az anyai és nagymamai szeretet, na meg az iskola, a gyógyszerek csodákat tettek. Kár, hogy a nagypapa nem élte meg, a lánya élete, az unokája betegsége, az öngyilkosságba kergette, nem tudta feldolgozni. :(

206. fincsi5 (válaszként erre: 201. - Enissa)
júl. 15. 06:50

A 198. bejegyzésből sajna kimaradt a SOKAN szó, ez egyáltalán nem rád vonatkozott.


Csak az utolsó mondat.

Ha ő, vagy más leírja, hogy most erre-arra nincs pénz, nem azt jelenti, hogy állandóan pénzszűkében van. HA meg igen, akkor sem ítélkezhetünk, ő dolga, amíg tőled, vagy mástól nem kér.

Látom, már leírta a lánya esetét, ugye mennyivel másabb így a kép?

Nekem rokonságban volt gyerek, aki vakon született. Nem adták be sehova, de ráment a házasságuk. 14 éves koráig élt, csecsemő szinten. (lehet, más baja is volt, nem tudom)Tudom, hogy rendes, segítő csaj vagy, én is megtapasztaltam. Talán ezért is néztem nagyot. Mondom, az rész egyáltalán nem rád vonatkozott.

/ Apostolok?:)) /

júl. 15. 02:02

Amit azért nem hagyom magamon száradni: nem tiltottam le a lányom számát, csak az SMS-eit. Erre fel bezzeg azonnal tudott pénzt tölteni a telefonjára, ma is hívott.

Ha én hívom, nem mindig elérhető, de szinte naponta beszélünk és hétvégén is hívom, ahogy megígértem.

Viszont a napi 20-50 visszahívó SMS tényleg nagyon zavaró volt.

Igen, szociális otthonban él, amióta a rendőrség vitte 16 évesen gyermek-pszichiátriára. Ma már 41 éves.

204. Guruljka (válaszként erre: 203. - Enissa)
júl. 14. 21:31
Ott egye meg a csuda, tarts nasasszonynak.
203. Enissa (válaszként erre: 202. - Guruljka)
júl. 14. 21:20

Ebben egyetértünk, a jó isten mentsen, hogy olyan tehetetlen legyek :D

Nem a tanyáról költöztem én sem a vidéki városba, hanem a fővárosból, de valahogy adta magát a dolog.

A csirkét sem én vágtam, de más megtette.

Na én még most sem vagyok ilyen 'nagysasszony, hogy ne fogjak egy kést a kezembe és daraboljak fel egy répát.

Kifogásokat könnyebb keresni....

Ki, mint veti ágyát.....

202. Guruljka (válaszként erre: 200. - Enissa)
júl. 14. 21:04

Falun élek, de nem ültettem gyümölcsfát, és nem termelek semmit.

Próbáltuk a kiskertet, de nem is sikerült nagyon, na meg azzal szembesültem, hogy ha sikerült volna, nem esszük meg.

Ugyanúgy boltban vesszük meg a kaját, mint Pesten.

Amihez nem értek, nem csinálom. Nekem jobban megéri megvenni egy tisztított, darabolt vegyes zöldséget pár száz forintért, mint ásni, ültetni, locsolni, kártevőkkel küzdeni, felszedni, megpucolni, darabolni. Pláne hogy minden munkafolyamatot kérdezgetnem kellene. Nem eszünk lecsót egész nyáron sem, mert nem szeretjük, mi a hóhérnak locsolgatnék paprikát?

Minek tartanék állatot, ha nem tudnám megfelelően tartani? A vágásról nem is szólva.


Mivel nincs szakképesítésem, sosem volt olyan munkahelyem, ahol jól kerestem volna. Viszont a fordításhoz értek valamennyire, és teljesen szabad munkaidőben dolgozhatom.

Engem 14 évesen szakmát tanulni sem engedtek, nem tudom, melyik változat a jobb... Akkor még nem kellett önállónak lennem.

Mindez, és az sem, amit itt nem említettem, nem vitatéma. A te életed ilyen volt, az enyém meg ilyen, egyikünk sem akar a másikra hasonlítani.

201. Enissa (válaszként erre: 198. - Fincsi5)
júl. 14. 20:42

Kedves Fincsi!

Most pont te állítasz rólam olyat, amilyen nem vagyok.

Miért kellene bármit is leírnom magamról, beszélgetni járok ide, nem az életem kitárni mindenki előtt.

Nem élek álomvilágban, sosem éltem. Annál sokkal érdekesebb a valós életem.

Aki közelebb áll a szívemhez, az tudja itt a Hoxán is milyen vagyok.

Senki kedvéért nem leszek más, amilyen. Nem rejtem véka alá a véleményemet sem.

Nem baj, ha ezért utálnak. Van, aki meg pont ezért szeret. Emberből vagyok én is.

200. Enissa (válaszként erre: 196. - Guruljka)
júl. 14. 20:34

"Láthatóan a számodra a stabil munkahely nagyon fontos, és az anyagi tartalék megteremtése baj esetére."

Guruljka!

Nem, nem jól értetted.Nem a stabil munkahely a fontos, a stabil jövedelem, hogy bármi történik, akkor is a családomon, magamon tudjak segíteni.

Mindenki másképp fogja fel az életet, én beleőrülnék a bizonytalanságba.

Mindig önállóságra törekedtem,amiben a biztos anyagi háttér is szerepelt. Volt, hogy 1/2 évet voltam egyfolytában kórházban, és bizony jó volt tudni, hogy a személyes hiányomon kívül, a gyerekeim ebből nem vesznek észre mást.

Ha leírod, hogy nincs pénzed nem figyeltem volna fel rá, sokaknak nincs sajnos. Kinek önhibáján kívül, kinek önhibájából.

Az tűnt fel nekem, hogy vidéken élsz és egyszer nem írtad le, hogy meglocsoltam a paradicsomot,paprikát, vagy enni adtam a csirkének, disznónak, vagy szedtem a fáról egy tál gyümölcsöt. Csak azt olvasom mindig ez nekem drága, az nekem drága...erre nincs pénzem, arra nem futja. És akkor gondolkodtam el, mit teszel ez ellen?

Mielőtt gondolnád, a fővárosból könnyen pofázik, lementünk egy megyeszékhelyre építkezni. Dolgoztam munkahelyen, tanultam, rengeteget dolgoztam az épülő házon, 2 gyereket neveltem/tünk, a telek mellett volt egy folyó mellékág. Az árteret megengedték, hogy műveljem. Felástam, bevetettem, a férjem nem ért ilyenekhez, tehát azért írom, hogy én. Volt krumplim,uborkám, paprikám, paradicsomom,zöldségem, eper a gyerekeknek. Készítettem kis ólat és 5-6 csirke mindig volt benne.

De ez a környezetemben teljesen rendjén is volt és van, tehát nem vagyok szuper lény, nem azért írtam le, hogy ettől hasra kellene esni.

Már leírtam, ígérem többet nem fogom, de én biztos nem várnék a csodára, hogy majd beindul az üzlet, elmennék egy jobb fizető állást nézni, ahol biztosítanak szállást is, vagy albérleti hozzájárulást. Nem a kútfőmből jött elő, többeket ismerek, akik ezt tették, teszik.

A másik abba is meghülyülnék, ha a gyerekem közmunkás lenne évekig, a saját érdekében szívlapáttal zavarnám el otthonról.

Ami kiverte a biztosítékot, amikor leírtad, hogy a beteg lányod, aki intézetben van, vagy nem tudom hol, a lényeg nem veled, és szeretett volna többet felhívni, de te letiltottad a számát, és te szabod meg mikor beszélsz vele, azt írtad 1x hetente.

Nekem az valami borzalom. Én nemhogy a gyerekeimnek állok a rendelkezésére éjjel-nappal, hanem a rokonaim és a számomra valamit jelentő ismerősök számára is.

A világ legtermészetesebb dolga, hogy ahol élünk azt rendbe kell/ene tartani, ami pénz. Na pont ezért élek, ahogy. Tudod 14 éves koromtól teljesen önellátó voltam, önállóan éltem. Voltam éhes is, nem egyszer, de az emberi méltóságom nem engedte, hogy bárkinek panaszkodjak, főleg nem, hogy valamit elfogadjak, amíg van 2 kezem, 2 lábam, más alternatívám.

Én is inkább itthon festegetnék, ha biztos lennék benne, hogy abból úgy tudok élni, mint a munkahelyemen keresett pénzből. Mivel nem vagyok benne biztos, inkább a tutira megyek.

De teljesen más beállítottságúak vagyunk, elfogadom, fogadd el te is.

Én ezzel be is fejeztem a témát.

199. Guruljka (válaszként erre: 198. - Fincsi5)
júl. 14. 19:32
Én néhány dolgot azért nem mondok el, habár biztosan teljesebb képet adna rólam, de nem ezért járok ide.
198. fincsi5 (válaszként erre: 196. - Guruljka)
júl. 14. 19:30

Nekem pl. soha nem tűnt panaszkodásnak, ezért is nem értem Enissát.

Az a baj, hogy még itt, egy álnév mögé bújva sem mondja el őszintén a problémáit, maguknak is hazudva, mert biztosan jobban néz így ki. Talán sokan álmaikat írják le a valóság helyett. Még ezzel sincs baj, ha neki így jó, tegye.


De másról valótlant ne állítson, pláne ismeretek nélkül.

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook