Hogy ne hasonlítsam magam másokhoz? (beszélgetés)
Most verik a mellüket, tegyék. De ha majd menet közben valamit nem tudnak, és tőled kérdik, részedről az okos válasz: ne tőlem kérdezd, te mentél át a vizsgán, neked ezt tudnod kell!
És közben mélyen hallgatsz arról, hogy te ezerrel készülsz a pótvizsgára!
Így nézz rájuk, és így hasonlítgasd magad hozzájuk. Ha okos vagy, és van kitartásod, eljön még a te időd, és az a győzelem majd meglátod, minden fáradtságot, minden küzdelmet megér!
És ők fognak lebőgni, és ők nem fognak tudni megfelelni a magasabb követelményeknek, és őket fogják ez miatt páros lábbal kirúgni!!!
Egész biztosan van lehetőség pótvizsgára. Szépen csendben megtanulod az anyagot, és sikeresen levizsgázol, és akkor jön majd el a te időd...
Azért tegyük a szívünkre a kezünket, ki az, aki nem kapna kisebb epeömlést attól, hogy mások pusztán szerencsével levizsgáztak, míg ő - úgy érzi - rengeteget készült.
Tényleg nem emlékszünk iskolás éveinkből a: "Bezzeg a B csoporté sokkal könnyebb volt!!!!" zúgolódásokra? 😃
Persze, magunknak tanulunk, de el nem hiszem, hogy itt még senki nem érzett élete során igazságtalannak egy vizsgahelyzetet. Hozzáteszem, itt szerintem több a sérelem FI részéről, mint maga a vizsga.
Ha a többihez hasonlítod magad, ahogyan én látom:
- semmi különbség nincs köztetek a tudást tekintve. Ők ugyanúgy nem tudják az anyagot, mint te
- ők csaltak, te (kénytelen voltál!) tisztességes maradni!
A kérdés ezek után, mennyivel tartod magadat kevesebbnek, vagy éppen többnek!! a többivel szemben?
Hogy te micsoda fúria vagy....
Magaddal foglalkoznál ennyit akkor átmentél volna a vizsgán!
Hogy mit akarok elérni?
Én vezetőnek nem volnék jó. Nem tudok kérni, másoknak feladatot osztani. Ez biztos.
Az zavar, hogy itt mindenki pl könyvelő (nem azok de a szemléltetés miatt legyen az).
Van 40 könyvelő, meg 10 adminisztrátor. És a könyvelők ugye magasabb szinten vannak a tudásuk miatt. És jó lett volna közéjük tartozni. Ugye ők kapnak több juttatást, őket emelik ki. Az admin az csak támogatja a könyvelő munkáját. Ezért fogtam bele a suliba. De már bánom mert jó nagy lebőgés volt, plusz nekem a matek kicsit sem megy. Itt meg az kell.
Se nem vagyok olyan okos úgy tűnik, de még csalni sem volt lehetőségem.
Az előző helyen nem léptettek elő pedig a max-on teljesítettem. De azt nem bánom már amúgy, mert a heti 6-7 nap munka sok volt. Annak így kellett lennie. Itt heti 5 nappal több a pénz.
Nyilván az vagy, aminek tartod magad.
Miben tudunk segíteni?
Most beszéltem olyannal aki szintén bukott. Azt mondta: "én nem vagyok hajlandó magamat degradálni és másokhoz mérni. Jó képességű vagyok, mindenhol helyt tudok állni."
Na ezt a mentalitást kellene átvegyem. :(
Csapat munka egy vizsgán?
5 évente vizsgázok.
Soha eszembe sem jutott, hogy csaljak.
Magamért csinálom.
Magam teljesítményével.
Ebből is látszik, hogy van benned kurázsi, ne add fel! Vedd elő újra az anyagot, jelentkezz vizsgára ismét.
Nem érdemes másokhoz hasonlítani magad, nincs értelme...
Kerüld ki a választ! Ha a véleményedet kéri, feleld azt, hogy nincs ötleted, úgy fogod megcsinálni, ahogyan ő mondja!
Aztán majd kiderül, szakmailag mennyire van képben.
Aki tud, az tud. A te termedben sem bukott meg mindenki és gyanítom a másik teremben sem sikerült mindenkinek.
Amennyiben neked csak a puskázós teremben sikerült volna, akkor nincs meg a megfelelő tudásod.
Nem az a megoldás, hogy kifogást keresel, hanem tanulj a pótvizsgára és biztos tudással, nem puskázva és szerencsével, teljesítsd az elvárást. Meglátod megéri !
Ennyi volt.
Kezdőként nem gondolnám hogy jobb pozícióban kezdhetek bárhol..
Lehetőség arra, hogy idővel kiderüljön, hogy a beosztott többet tud, többet ér, mint a papírral rendelkező főnök!
A papír csak a jogszabályok szerint kell, a főnököknek pedig a tudás!
Lesz alkalmad bőven bebizonyítani az életben, a gyakorlatban, hogy többet érsz náluk. Ne fuss el, várd ki!
Milyen vizsga ez és milyen tanfolyam volt?
Lehet ismételni vagy ennyi volt?
Én csak akkor mennék máshová ha ott jobb pozícióba tudnék egyből kerülni.
A többi 3-nak is ilyen a hozzáállása, beszéltél velük?
Én magamból kiindulva, csak annyit mondhatok: NEM ADOM FEL (főképpen nem ilyen könnyen, hogy Te máris a felmondáson gondolkodsz!)...
Ez az én hozzáállásom mindenhez!
További ajánlott fórumok:
- Agresszív modorom miatt mindegyik pasi elhagy, hogy tudnék változtatni magamon?
- Lefogytam 42 kg-ot, de hogy bírtam magam rávenni?
- Hogyan lehetne bebeszélni magamnak, hogy örüljek az életnek, mikor csak azt várom, mikor telik már le?
- 2007. februárjában szültél? Hasonlítsuk össze a picurokat!
- Jónak lenni másokhoz
- Nem szeretek alkalmazkodni másokhoz.