Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?! fórum

Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?! (tudásbázis kérdés)


1 2 3
25. 2e0264df59 (válaszként erre: 23. - 6f731e9185)
2010. okt. 27. 14:55

lehet, hogy nem olvastam elég figyelmesen


nekem csak az ugrott be, hogy volt már szerencsém nem egy olyan helyzethez (szakmámból kifolyólag), hogy valaki jóízűen nekilátott valaminek valaki pedig fintorogva odaszólt: "te ezt megeszed?" Hát ez idegesítő nagyon. Lehet bármit nem szeretni, de ha nem kérdezik nem kell kinyilvánítani a véleményt. Pláne nem úgy, hogy attól a másik érezze magát rosszul.

24. rékaság (válaszként erre: 19. - 2e0264df59)
2010. okt. 27. 14:52
Itt nem a szeret nem szeretről volt szó, legalábbis én nem arra értettem. csak borzalmasan egészségtelen. persze olcsó, jóval olcsóbb mint a többi. és sokaknál tényleg ez számít és nem az hogy mit tesznek az asztalra. és ez rendben is van amíg csak magukkal teszik és nincs mondjuk gyerekük.. addig a pontig vicces, onnantól más sajnálatos..
23. 6f731e9185 (válaszként erre: 19. - 2e0264df59)
2010. okt. 27. 14:49

Miért? Ez az igazság.Valaki megeszi.

Talán pontosítanom kellett volna, hogy az emberek x százaléka eszi meg?

És nem leszóltam, hanem leírtam h nem ennék többet disznómájat rántva, mert nem ízlik.

Rossz a szaga is...

Persze hurkában is van, de arról nem veszek tudomást...:D

22. GYÖNGYI1967 (válaszként erre: 9. - Rékaság)
2010. okt. 27. 14:48
Nagyon szegényes a fantáziád.
2010. okt. 27. 14:47

Amúgy meg szerintem itt a legtöbben ettek már marha, kacsa, sertésmájat is, mert készül belőlük májkrém is...

Na úgy én is megeszem, egyébként meg nem szeretem, de anyósomék előszeretettel fogyasztják a belsőségeket.pl vese, tüdő ilyenek:D

20. rékaság (válaszként erre: 17. - 2104cc91e8)
2010. okt. 27. 14:44
Igazad van, erre nem is gondoltam :)) de nem ettem még különben ilyet, de most kíváncsivá tettél, hogy milyen lehet :)
19. 2e0264df59 (válaszként erre: 10. - 6f731e9185)
2010. okt. 27. 14:44

én sem szeretem a sertésmájat, de a családnak elkészítem. De nem szép dolog kaját így leszólni. Aki szereti nem szivesen olvas olyat, hogy "valaki megeszi"

nem piszkálódni akarok azt előre leszögezem

18. rékaság (válaszként erre: 13. - A7baea197d)
2010. okt. 27. 14:43
Hát ezen nevethetsz is, én is nevetek rajtad ha Te ilyeneket eszel...:D
17. 2104cc91e8 (válaszként erre: 9. - Rékaság)
2010. okt. 27. 14:43
Még a nyúl máj is nagyon finom ☺☺ (4 lába van☺)
16. vviki2
2010. okt. 27. 14:42
Köszi a tippeket! :)
15. vviki2 (válaszként erre: 4. - Homokóra)
2010. okt. 27. 14:41

Most lassan vagy rövid ideig?!

A lassú azt jelenti, hogy sokáig tart...nem?!!!

A rövid ideig tartó sütés: gyors....szerintem...


Sózni nem sózom, viszont pirítás után szoktam alá önteni egy kis vizet, hogy legyen egy kis leve is. Azt olvastam valahol, hogy attól is megkeményedhet.

Nem tudom... Azt hiszem nem csinálok megint egy darabig...;-D

14. H.Ancsi (válaszként erre: 10. - 6f731e9185)
2010. okt. 27. 14:40
én imádom a sertésmájat, és resztelt májat abból jó csinálni, ja és én mindig megsózom félidőben és nem lesz kemény!!! gyorsan sütni, rövid ideig, én szurkálni szoktam és ha már nem jön lé belőle, rögtön elzárom
13. a7baea197d (válaszként erre: 9. - Rékaság)
2010. okt. 27. 14:39
Sertés? Marha? :D esetleg...
2010. okt. 27. 14:39
sertésmáj.. Nincs vele semmi gond szerintem. Finom. Ízlések és pofonok.
2010. okt. 27. 14:38
Én az utóbbi időben pulykamájból készítem, szinte pár perc alatt készen van. És nem lassan, hanem gyorsan, állandóan forgatva, valóban pirítva készítem.
10. 6f731e9185 (válaszként erre: 9. - Rékaság)
2010. okt. 27. 14:37

valószínű sertésre gondolt...valaki megeszi...

én egyszer ettem sertésmájat rántva...uhh soha többet:S

9. rékaság (válaszként erre: 7. - Zorg27)
2010. okt. 27. 14:35
Te milyen 4 lábút tudsz aminek megeszed a máját?:D
2010. okt. 27. 14:26
és nem szabad sokáig pírítani sem
7. Zorg27 (válaszként erre: 1. - Vviki2)
2010. okt. 27. 14:24
Csinálj csirkemájat, az tuti puha marad, és azt nyugodtan sózhatod is! A Buday mondta, hogy a 2 lábúak máját lehet a 4 lábúak máját nem lehet főzéskor, sütéskor sózni
2010. okt. 27. 14:24
nem szabad a májat megsózni, mert kemény lesz, csak ha kész van
2010. okt. 27. 14:23

Én úgy készítem, hogy nagyobb tüzön pirítom és amikor mindegyik darab megváltoztatta a színét azonnal félrehúzom a tűzről!

De ami a legfontosabb: egyforma szeletekre kell vágni a májat (sertés), hogy egyszerre süljön át!

(ja, és nem kicsi edényben, hogy minél többet érjen egyszerre a hő!)

2010. okt. 27. 14:21
nagyon lassan, és nagyon rövid ideig
2010. okt. 27. 14:20
lassan és só nélkül
2010. okt. 27. 14:19
Mindig elrontom, megkeményedik a máj...pedig nem sózom!
2010. okt. 27. 14:18
Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook