Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Resztelt májat hogy készíted? fórum

Resztelt májat hogy készíted? (tudásbázis kérdés)


22. michelle.r (válaszként erre: 14. - Napsugár8)
2022. márc. 20. 17:13
Ez egy városi legenda. Nem keményedik meg, ha főzés, sütés közben sózod.
21. andi6020 (válaszként erre: 20. - Bless the child)
2022. márc. 20. 16:45
Akkor nálunk továbbra sem lesz. 🤣
20. Bless the child (válaszként erre: 19. - Andi6020)
2022. márc. 20. 16:36
Nem. Takarítok utána😀
19. andi6020 (válaszként erre: 18. - Bless the child)
2022. márc. 20. 15:56
Na én ezért nem csinálok. Pedig imádom. Fedőt raksz rá?
18. Bless the child (válaszként erre: 11. - Michelle.r)
2022. márc. 20. 15:31
Nem darabolom el a pulykamájat, szeretem, ha puha-omlós. Csak vigyázni kell vele, mert szeret durranni
17. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fiori)
2022. márc. 20. 15:29

A sertésmájat vékonyan felszeletelni, és max. 5-6 perc alatt készre sütni vöröshagymás alapon egy kevés őrölt fekete bors szórással. Sózni csak a tányéron szabad, mert megkeményedik. Ha tovább sütöd, akkor is megkeményedik.

Szárnyasmájat is ugyanúgy, csak azt lehet sózni és fűszerezni sütés közben.

16. fincsi5 (válaszként erre: 5. - Andi6020)
2022. márc. 20. 14:21
Vadnyúl, vagy házi?
15. Bless the child (válaszként erre: 11. - Michelle.r)
2022. márc. 20. 13:55
Bármilyen májat megeszek😀
14. Napsugár8 (válaszként erre: 6. - 5236d12e25)
2022. márc. 20. 13:42

Hasonlóan, akár csirke, akár sertés máj: hagymát, zöldpaprikát dinsztelek, rá a máj, bors, bazsalikom, szerecsendió (egy késhegynyi) és őrölt paprika. Minimális vizet, mert úgyis enged ki magából. Sót csak a tányérba!!


Csak addig szabad főzni, míg ki nem főtte magából a véres lét. Tűpróba, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz! Én is főtt krumplival tálalom.

13. Sütikee (válaszként erre: 1. - Fiori)
2022. márc. 20. 12:51
Vizet nem szabad tenni alá! És túlfőzni sem szabad!
12. Epresturmix (válaszként erre: 9. - Michelle.r)
2022. márc. 20. 12:43
Isteni finom a nyuszi. Jobb, mint a csirke. Jó kis omlós húsa van és az íze is fini. Persze annak, aki nem sajnálja. 😅
11. michelle.r (válaszként erre: 8. - Bless the child)
2022. márc. 20. 12:35

Azt még nem próbáltam, resztelt májnak igen, de nagyon nem ízlett. Darabolva rántod, vagy felvágod kisebbekre?

Rántott kacsamájat csináltál már?

10. michelle.r (válaszként erre: 7. - Bless the child)
2022. márc. 20. 12:34
Véletlenül tettem bele, telefonáltam, nem voltam nagyon jelen a művelettel 😇 és a család rajongott érte, azóta ez lett a 'sztenderd.
9. michelle.r (válaszként erre: 5. - Andi6020)
2022. márc. 20. 12:33
Nyulat képtelen vagyok enni, kacsamájat még nem próbáltam, azt általában csak fokhagymásan szeletekben megsütöm, de kipróbálom így is. Köszi az ötletet!
2022. márc. 20. 12:31
Mi most rákaptunk a pulykamájra. Isteni rántva
7. Bless the child (válaszként erre: 2. - Michelle.r)
2022. márc. 20. 12:28
Ugyan így, csak mustár nélkül
2022. márc. 20. 12:24

Nálunk szaftos a resztelt máj.

zsíron megpirítom a hagymát, bors majoranna, foghagyma, van, hogy teszek bele paradicsomot meg paprikát, de nem mindig, majd pirospaprikát adok hozzá és a végén a vegetta.

Vízet max akkor ha nem enged elég levet. A lényeg, hogy ne legyen se száraz se túl leveses, hanem szaftos.

Én disznómájból készítem és főtt krumplival tálalom.

5. andi6020 (válaszként erre: 2. - Michelle.r)
2022. márc. 20. 11:02
Ugyanígy, csak mustár nélkül, szintén csirkemájból. Esetleg még kacsa vagy nyúl jöhet szóba.
4. michelle.r (válaszként erre: 3. - Panna.33)
2022. márc. 20. 10:51
Igen, kb. 10 perc.
2022. márc. 20. 10:48
Nem rakok alá vizet. Nem mértem még az időt. Addig sütöm, míg az nem sül, magyarul, ha félbe vágok egyet, nem folyik belőle a véres lé. Szerintem kevesebb, mint 15 perc.
2022. márc. 20. 10:47

Nem rakok alá vizet.


Zsírban felteszem a hagymát pirítani, amikor kb. félig megvan, belteszem a csirkemájat - én csak abból csinálom - kevergetem, fokhagymát, sót, borsot tekerek rá, majorannát teszek rá, pár percre le is fedem. Amikor kb.90%-an készen van, réteszek egy kanál mustárt, elkevertem, lezárom és visszateszem a fedőt.

2022. márc. 20. 10:42
Resztelt májat, hogy készíted? Kis vizet raksz e alá és mennyi ideig főzitek? (kb.15perc) Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook