Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?! fórum

Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?! (tudásbázis kérdés)


1 2 3
55. 5befd1ebc8 (válaszként erre: 24. - Rékaság)
2010. okt. 28. 14:42
nem hiszem hogy a háznál felnőtt disznó mája egészségtelenebb mint egy olyan csirkéé amelyik napfényt sem látott
54. rékaság (válaszként erre: 36. - Zorg27)
2010. okt. 28. 14:37
persze h nem egészségtelen a máj, nem is firtatta ezt szerintem senki. a disznómáj már más kérdés, de nem kívánok erről senkit meggyőzni, ha valaki ezt nem tudja magától ott már különben is gondok vannak :) mindenkinek a saját dolga, hogy milyen szemetet eszik össze.
53. rékaság (válaszként erre: 35. - Vviki2)
2010. okt. 28. 14:33
Jól van okoska, tedd azt! :)
52. rékaság (válaszként erre: 34. - Zorg27)
2010. okt. 28. 14:32
liba, kacsa, és csirke.. nyilván :) de ezek meg két lábúak :D
51. vviki2
2010. okt. 28. 08:55

Gribedli, Kikelet! Köszönöm az ötleteket, ki fogom próbálni! Nem mostanában...de majd megírom az eredményt! :-)


További szép napot MINDENKINEK!!!! ;-)

50. vviki2 (válaszként erre: 39. - Mmacus)
2010. okt. 28. 08:53
Marhavért???!!!! :-O
49. vviki2 (válaszként erre: 37. - Böbe83)
2010. okt. 28. 08:52
Azért ez nagyon durva....nyersen megenni...:-S
48. 2e0264df59 (válaszként erre: 47. - Geranna7)
2010. okt. 28. 08:52
vannak akik mindenhol megtalálják a módját :-)
47. geranna7 (válaszként erre: 31. - Vviki2)
2010. okt. 28. 08:43
Pedig van egy "Veszekedjünk" - topik is!!!!!
46. Gummy
2010. okt. 27. 19:35
Én mindig csirkemájjal csinálom, soha nem lesz kemény, finom is, és az elején már meg lehet sózni. A sertésmájat nem szeretem, mert mindig kemény lesz.
2010. okt. 27. 19:22

A sertés májat vékonyan szeletelni. Előtte a hagymát puhára párolni majorannával és örölt borssal.

Ha ez meg van, beletenni a vékonyra szeletelt májat és hirtelen sütni,nagy lángon kevergetve. Ahogyan a színe változik(fehéredik)azonnal félre húzni.Sózni csak a tányéron tálaláskor szabad,mert akkor nem keményedik meg.Szerintem mindennek a titka:vékonyra szeletelni és hirtelen sütni.Én így szoktam elkészíteni és nem keményedik meg.Sok sikert a sütéshez.Próbáld ki és légyszi ird meg nekem hogy sikerült.

44. Gummy (válaszként erre: 26. - Rékaság)
2010. okt. 27. 19:07

És ha egyszer csak elütnek? Vagy karambolozol? Lehet hogy előbb halsz meg a stressz miatt!!

Vagy depressziós leszel, és öngyilkos!!!!

Vagy elvisz a rosszmájúság !!!!!

43. bnedora (válaszként erre: 41. - F758a7200f)
2010. okt. 27. 19:04

Ezt én is hallottam, de még nem csináltam így. Esetleg, ha rántja valaki, akkor érdemes kipróbálni.

Én azért ajánlom a pulykamájat, mert valóban gyorsan készen van, és az íze sem annyira erőteljes, mint a sertés- v. marhamáj. És azért kell gyorsan pirítani, hogy ne sok levet engedjen, mert akkor lesz kemény.

A sertés máj között is van különben különbség, nem mindegy, hogy fiatal v. idősebb állatból származik. A fiatal állat mája világos színű.

42. bnedora (válaszként erre: 20. - Rékaság)
2010. okt. 27. 18:53
Persze, nem mindenki szereti, mint a pl. a halat sem. A máj különben nagyon egészséges.
2010. okt. 27. 18:00
VVIKI, főzés, sütés előtt be szoktad áztatni pici fokhagymás tejbe a májat? Lehet, hogy hülyeséget kérdeztem, de én sokáig nem áztattam, mert nem tudtam, hogy be kellene, de egyszer kipróbáltam, sokkal finomabb lett:) Lehet, hogy attól is egy kicsit puhább maradna?
40. Zorg27 (válaszként erre: 39. - Mmacus)
2010. okt. 27. 17:21
Lehet, hogy azért tették (teszik) bele, mert aki nem eszik májat az is kapjon vasat :) :) :)
39. mmacus
2010. okt. 27. 17:17

:)

Most olvastam vissza, szerintem a csirkemáj pont olyan utálatos és rossz szagú (főzés közben), mint a sertésmáj, elkészítve viszont mindkettő finom. Vashiánynál kifejezetten ajánlott.


Van olyan csoki, (a drágább kategóriában) amelyik most is tartalmaz marhavért, bizonyos vallás hívei pont ezért nem is ehetik. Mióta olvastam, én sem ettem olyat, bár ki tudja, a többiben mi van.

38. Zorg27 (válaszként erre: 37. - Böbe83)
2010. okt. 27. 16:59

Húúú, mondjuk én biztos nem bírtam volna megenni!!! Én most sem eszem csak csirkemájat, de ez is érdekes, mert évekig még azt sem ettem meg, nem szerettem, de változott valami, mert most legalább már azt szeretem, igaz vagy csak resztelt májnak, vagy baconba tekerve :) (ma is ezt ebédeltem) :-)


Ja, ennyi erővel a csoki is undi, mert régen a sport szeletbe marha vért tettek!!!!! Vajon miért az a kedvenc csokim????? :-)

37. böbe83 (válaszként erre: 36. - Zorg27)
2010. okt. 27. 16:42

:) Nem is beszélve arról, hogy régen májdiétát írtak fel B12 hiányosoknak, ami abból állt, hogy egy kiló nyers marhamájat kellett megenni, annak akinek hiányzott az a faktor, ami beviszi a szervezetbe a B12-t. Azért az elég durva lehetett... de megmentettek egy csomó embert ezzel...

milyen egyszerű ma már, csak egy pirosas kis oltóanyag a sok kiló máj helyett :)

36. Zorg27 (válaszként erre: 32. - Vviki2)
2010. okt. 27. 15:58

Csak azért szúrtam ezt ide, hogy lásd nem egészségtelen a máj, szerintem az alkohol és a cigaretta lehetne az amiről így nyilatkozhatnának, ne törödj senkivel, ha szereted edd meg, hiszen ha az ember kívánja a májat annak oka van, pl. vashiány, így működünk, ha a szevezetnek hiányzik valami azt pótolná, tehát jelez!



A legtöbb Vasat 100g- ra vonatkoztatva a következő élelmiszerek tartalmazzák :

Sertésmáj : 10 mg

Csirkemáj : 6,5 mg


A legtöbb Cinket 100g- ra vonatkoztatva a következő élelmiszerek tartalmazzák :

Csirkemáj : 4,93 mg

Sertésmáj : 4,11 mg

Borjúmáj : 3,29 mg



A legtöbb rezet 100 grammra vonatkoztatva a következő élelmiszerek tartalmazzák :

Borjúmáj : 1,52 mg

Sertésmáj : 0,43 mg


A legtöbb króm 100 grammra vonatkoztatva a következő élelmiszerek tartalmazzák :

Máj : 0,015 mg

35. vviki2 (válaszként erre: 33. - Rékaság)
2010. okt. 27. 15:45
Eszedhez mérem az efféle beszólásokat.
34. Zorg27 (válaszként erre: 9. - Rékaság)
2010. okt. 27. 15:42
Sertés, marha, borjú miért Te mire gondoltál????
33. rékaság (válaszként erre: 31. - Vviki2)
2010. okt. 27. 15:40
persze mindegy, és még jó hogy minden topicban van egy okos is aki ezt közli és szörnyülködik:D
32. vviki2
2010. okt. 27. 15:40
Egyébként évente 1-2 alkalommal készítek resztelt májat, sertésmájból. Szeretem, de nem tudom finomra sütni. Csak ötleteket vártam, nem prédikációt. Tudom, hogy egészségtelen, de azt hiszem ekkora mennyiségtől nem fogok előbb a túlvilágra kerülni..;-)
31. vviki2
2010. okt. 27. 15:37

Húha...kicsit elkanyarodtunk az elkészítési variációktól! Ejnye!

Azt hiszem tiszteletben kellene tartani, hogy ki mit eszik....!

Vagy nektek mindegy milyen topic csak civakodni lehessen...?!

Ajjjajjj....

30. rékaság (válaszként erre: 29. - 2e0264df59)
2010. okt. 27. 15:36

nyílván, én is imádom a májat, és félre értesz, én nem a máj ellen vagyok. És nem is vagyok a reform konyha megszállotja, csupán egy picit megpróbálok oda figyelni rá, de túlzásba nem viszem.

Különben lehet hogy igazad van de én már sok helyen olvastam ilyet, hogy van egy finom étel de picit drága vagy drágább az átlagnál aztán elkezdenek rajta nyavalyogni, és akkor páran meg irják h csinál ebből meg ebből, mert azzal is milyen finom és fele annyi.. és persze ilyenkor nem esik szó arról hogy mennyire egészségtelen.. pl nem olcsó a csirkemell, akkor süssünk disznóhúst:D fúj, még az íze is förtelmes.. és hidd el én ezt konkréten tudom, hogy van aki így csinálja.. számomra is megdöbbentő egyébként:D

29. 2e0264df59 (válaszként erre: 27. - Rékaság)
2010. okt. 27. 14:59

mondtam, hogy lehet, hogy nem olvastam figyelmesen


de itt valaki májat készít valószínű azért mert szereti és nem életmód tippeket várt hanem elkészítésit.

28. 2e0264df59 (válaszként erre: 24. - Rékaság)
2010. okt. 27. 14:57

ez megint más kérdés


én sem szeretem és a gyerekemnek sem adtam még soha, de tiszteletben tartom, hogy valaki szereti.


nem pont az ára miatt szeretik. A pacal is gusztustalan, egészségtelen és nem is olcsó.

27. rékaság (válaszként erre: 25. - 2e0264df59)
2010. okt. 27. 14:57
Igazad van persze, az illem így kívánja, de szerintem ha visszaolvasunk világos, hogy nem én kezdtem gúnyolódni.
26. rékaság (válaszként erre: 22. - GYÖNGYI1967)
2010. okt. 27. 14:55
hát nem is eszek ilyen egészségtelen vackokat mint a disznó... ha ettől szegényes vagyok ám legyen. majd térjünk vissza rá 20 év múlva, hogy melyikünk hány gyógyszert szed:D engem nem zavar ha ettől szegényes vagyok:D
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook