Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?! (tudásbázis)
Gribedli, Kikelet! Köszönöm az ötleteket, ki fogom próbálni! Nem mostanában...de majd megírom az eredményt! :-)
További szép napot MINDENKINEK!!!! ;-)
A sertés májat vékonyan szeletelni. Előtte a hagymát puhára párolni majorannával és örölt borssal.
Ha ez meg van, beletenni a vékonyra szeletelt májat és hirtelen sütni,nagy lángon kevergetve. Ahogyan a színe változik(fehéredik)azonnal félre húzni.Sózni csak a tányéron tálaláskor szabad,mert akkor nem keményedik meg.Szerintem mindennek a titka:vékonyra szeletelni és hirtelen sütni.Én így szoktam elkészíteni és nem keményedik meg.Sok sikert a sütéshez.Próbáld ki és légyszi ird meg nekem hogy sikerült.
És ha egyszer csak elütnek? Vagy karambolozol? Lehet hogy előbb halsz meg a stressz miatt!!
Vagy depressziós leszel, és öngyilkos!!!!
Vagy elvisz a rosszmájúság !!!!!
Ezt én is hallottam, de még nem csináltam így. Esetleg, ha rántja valaki, akkor érdemes kipróbálni.
Én azért ajánlom a pulykamájat, mert valóban gyorsan készen van, és az íze sem annyira erőteljes, mint a sertés- v. marhamáj. És azért kell gyorsan pirítani, hogy ne sok levet engedjen, mert akkor lesz kemény.
A sertés máj között is van különben különbség, nem mindegy, hogy fiatal v. idősebb állatból származik. A fiatal állat mája világos színű.
:)
Most olvastam vissza, szerintem a csirkemáj pont olyan utálatos és rossz szagú (főzés közben), mint a sertésmáj, elkészítve viszont mindkettő finom. Vashiánynál kifejezetten ajánlott.
Van olyan csoki, (a drágább kategóriában) amelyik most is tartalmaz marhavért, bizonyos vallás hívei pont ezért nem is ehetik. Mióta olvastam, én sem ettem olyat, bár ki tudja, a többiben mi van.
Húúú, mondjuk én biztos nem bírtam volna megenni!!! Én most sem eszem csak csirkemájat, de ez is érdekes, mert évekig még azt sem ettem meg, nem szerettem, de változott valami, mert most legalább már azt szeretem, igaz vagy csak resztelt májnak, vagy baconba tekerve :) (ma is ezt ebédeltem) :-)
Ja, ennyi erővel a csoki is undi, mert régen a sport szeletbe marha vért tettek!!!!! Vajon miért az a kedvenc csokim????? :-)
:) Nem is beszélve arról, hogy régen májdiétát írtak fel B12 hiányosoknak, ami abból állt, hogy egy kiló nyers marhamájat kellett megenni, annak akinek hiányzott az a faktor, ami beviszi a szervezetbe a B12-t. Azért az elég durva lehetett... de megmentettek egy csomó embert ezzel...
milyen egyszerű ma már, csak egy pirosas kis oltóanyag a sok kiló máj helyett :)
Csak azért szúrtam ezt ide, hogy lásd nem egészségtelen a máj, szerintem az alkohol és a cigaretta lehetne az amiről így nyilatkozhatnának, ne törödj senkivel, ha szereted edd meg, hiszen ha az ember kívánja a májat annak oka van, pl. vashiány, így működünk, ha a szevezetnek hiányzik valami azt pótolná, tehát jelez!
A legtöbb Vasat 100g- ra vonatkoztatva a következő élelmiszerek tartalmazzák :
Sertésmáj : 10 mg
Csirkemáj : 6,5 mg
A legtöbb Cinket 100g- ra vonatkoztatva a következő élelmiszerek tartalmazzák :
Csirkemáj : 4,93 mg
Sertésmáj : 4,11 mg
Borjúmáj : 3,29 mg
A legtöbb rezet 100 grammra vonatkoztatva a következő élelmiszerek tartalmazzák :
Borjúmáj : 1,52 mg
Sertésmáj : 0,43 mg
A legtöbb króm 100 grammra vonatkoztatva a következő élelmiszerek tartalmazzák :
Máj : 0,015 mg
Húha...kicsit elkanyarodtunk az elkészítési variációktól! Ejnye!
Azt hiszem tiszteletben kellene tartani, hogy ki mit eszik....!
Vagy nektek mindegy milyen topic csak civakodni lehessen...?!
Ajjjajjj....
nyílván, én is imádom a májat, és félre értesz, én nem a máj ellen vagyok. És nem is vagyok a reform konyha megszállotja, csupán egy picit megpróbálok oda figyelni rá, de túlzásba nem viszem.
Különben lehet hogy igazad van de én már sok helyen olvastam ilyet, hogy van egy finom étel de picit drága vagy drágább az átlagnál aztán elkezdenek rajta nyavalyogni, és akkor páran meg irják h csinál ebből meg ebből, mert azzal is milyen finom és fele annyi.. és persze ilyenkor nem esik szó arról hogy mennyire egészségtelen.. pl nem olcsó a csirkemell, akkor süssünk disznóhúst:D fúj, még az íze is förtelmes.. és hidd el én ezt konkréten tudom, hogy van aki így csinálja.. számomra is megdöbbentő egyébként:D
mondtam, hogy lehet, hogy nem olvastam figyelmesen
de itt valaki májat készít valószínű azért mert szereti és nem életmód tippeket várt hanem elkészítésit.
ez megint más kérdés
én sem szeretem és a gyerekemnek sem adtam még soha, de tiszteletben tartom, hogy valaki szereti.
nem pont az ára miatt szeretik. A pacal is gusztustalan, egészségtelen és nem is olcsó.
További ajánlott fórumok:
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Resztelt májat hogy készíted?
- Hogy kell a sertésmájat 10 hónapos babának elkészíteni?