Hogy kell csinálni a rizses csokit? (tudásbázis)
Sza Adri !
Elküldenéd a rafaello golyó eceptjét ? nekem is meg volt, cak nem találom. Kösz Mari
Rizses csoki
Hozzávalók:
1,5 dl víz
25 dkg cukor
25 dkg margarin
3 nagy csomag tejpor
7 dkg kakaópor
1 csomag puffasztott rizs
1 csomag ostya
Elkészítés: A vizet a cukorral felforraljuk, kicsit hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a margarint, a tejporokat, a kakaót és a puffasztott rizst. Két ostya lap közé betöltjük, valamilyen nehezékkel lenyomtatjuk, és másnap szeleteljük.
Betty mami receptje
Hát sajnos nálunk sem ájultak be a gyerekek tőle;
igy nálunk is marad továbbra is a bolti.
De a boltinál se mindegy melyiket veszem:
nekik az egyszerű Coop-os jön be.
Szia Magdala!
Kiváncsi vagyok, hogy ízlett a gyermekeidnek a rizses csoki. Én is készítettem, már több recept szerint is, de senkinek sem izlett a családban. Egyik sem volt olyan fini mint, a bolti.
Sziasztok!
Nekem is van egy könnyen elkészíthető rizses csoki receptem,azt hiszem fel is raktam.
1/2 kg cukrot 1,5 dl vízzel sziruppá főzünk.30 dkg tejport (lehetőleg zsíros),5 dkg kakaóval (keserű) összekeverünk.Fél margarint feloldunk a szirupban.Az olvasztott margarinhoz keverés közben hozzáadunk 2 csomag (natúr)puffasztott rizst,és a tejporral elkevert kakaóport.
Vajjal kikent tepsiben (nagy méretű)elsimítjuk,így hagyjuk kihűlni.Én hűtőbe,de nem fagyasztóba szoktam tenni,ha megdermed könnyen lehet majd vágni,szeletelni.
Gyorsan kell készíteni!!!
A receptjeim között van fent egy olyan.
Csokito.
Sziasztok!
Örülnék ha megírnátok nekem rizses csoki receptjét.
További ajánlott fórumok:
- Mp 3-at mire kell konvertálni, hogy zenei cd-ét tudjak csinálni, amit normál cd lejátszón is le lehet játszani?
- Mennyi felülést kell csinálni ahhoz, hogy sok édesség mellett is csökkenjen a has?
- A szakítás "művészete", vagyis miként kell csinálni?
- Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség?
- Adategyeztetés feltöltőkártyánál - létezhet az, hogy azért kell szerződésmódosítást csinálni mert új személyigazolványom van?
- Hogy kell csinálni azokat a szép csokidíszeket, amiket a cukrászdákban tesznek a csokitorta tetejére?Szépek, vékonyak, cirádásak.