Hogy csináljunk hamburgert házilag? (tudásbázis kérdés)
Én ezt zsemlét szoktam, nagyon fini, de ezt a husit eddig ég nem próbáltam.
Hamburger:
2 dl folyadék (tej+joghurt vagy kefír)
5 dkg margarin
1, 5 kk folyékony édesítőszer (vagy 3 ek cukor)
1, 5 kk só
1, 5 kk cukor
45 dkg BL 80-as kenyérliszt
2,5 dkg friss élesztő
1 tojás
késh. aszkorbinsav
2-szer dagasztatom a géppel, közben 20 percet kel. A második dagasztás után 10 felé vágom, picit egyenként átgyúrom, majd formázva tepsin kelesztem. A tetejét vizezett tojássárgájával kenem le és szezámmagot szórok rá.
--------------------------------------------------------------------------------
Én soha nem veszek hamburger húst. A következőképpen szoktam csinálni. Bármilyen húst ledarálhatsz, én általában csirkét vagy pulykát szoktam. Ebbe jön: mustár, só, bors, Worcestershire szósz (ez fontos!!) és esetleg egy kevés ketchup. (Nem szabad bele tenni fokhagymát, hagymát, tojást, mert ezektől fasírt jellege lesz a húsnak.)
Tehát a felsoroltakat összekeverem és teljesen lapos pogácsákat, sőt inkább lapokat formázok belőle. Ezt teflon serpenyőben vagy kontakt grillben megsütöm. Megsütve fagyasztható, mikróban kb. 1 perc alatt felolvasztható és olyan, mint frissen.
Nem csak hamburgerbe, főzelékre feltétnek is finom. Fűszereket persze tetszőlegesen lehet hozzá tenni, ezt tekintsd egy alapnak.
További ajánlott fórumok:
- Kis unokám 13 éves, 82 kg pedig már nem sokat eszik. Mit csináljunk hogy lefogyjon?
- Kreatív hobby avagy hogy csináljunk olcsón kedves ajándékokat, dekorációkat...stb.
- Mit csináljunk, hogy ne a kaján járjon egész nap a fejünk?
- Mivel dobjuk fel? Hogyan csináljunk lazítós estét?
- Vattacukorkészítő géphez, hogy csináljunk házilag ízes cukrot?
- Nincs pénz nyaralásra, mit csináljunk 1 hét szabi alatt, hogy jó is legyen?