Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy csináljunk hamburgert házilag? fórum

Hogy csináljunk hamburgert házilag? (tudásbázis kérdés)


1 2
2006. nov. 8. 15:31

Én ezt zsemlét szoktam, nagyon fini, de ezt a husit eddig ég nem próbáltam.


Hamburger:


2 dl folyadék (tej+joghurt vagy kefír)

5 dkg margarin

1, 5 kk folyékony édesítőszer (vagy 3 ek cukor)

1, 5 kk só

1, 5 kk cukor

45 dkg BL 80-as kenyérliszt

2,5 dkg friss élesztő

1 tojás

késh. aszkorbinsav


2-szer dagasztatom a géppel, közben 20 percet kel. A második dagasztás után 10 felé vágom, picit egyenként átgyúrom, majd formázva tepsin kelesztem. A tetejét vizezett tojássárgájával kenem le és szezámmagot szórok rá.



--------------------------------------------------------------------------------



Én soha nem veszek hamburger húst. A következőképpen szoktam csinálni. Bármilyen húst ledarálhatsz, én általában csirkét vagy pulykát szoktam. Ebbe jön: mustár, só, bors, Worcestershire szósz (ez fontos!!) és esetleg egy kevés ketchup. (Nem szabad bele tenni fokhagymát, hagymát, tojást, mert ezektől fasírt jellege lesz a húsnak.)


Tehát a felsoroltakat összekeverem és teljesen lapos pogácsákat, sőt inkább lapokat formázok belőle. Ezt teflon serpenyőben vagy kontakt grillben megsütöm. Megsütve fagyasztható, mikróban kb. 1 perc alatt felolvasztható és olyan, mint frissen.


Nem csak hamburgerbe, főzelékre feltétnek is finom. Fűszereket persze tetszőlegesen lehet hozzá tenni, ezt tekintsd egy alapnak.

2006. nov. 8. 15:15
hogyan lehet hamburgert - húspogácsát és zsemlét - készíteni házilag?
2006. nov. 8. 15:14
hamburger házilag
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook