Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy csináljunk hamburgert házilag? fórum

Hogy csináljunk hamburgert házilag? (tudásbázis kérdés)


1 2
33. aa35c27f5c (válaszként erre: 7. - Linette68)
2008. nov. 17. 13:12

Szia!

Érdeklődnék, hogy ez olyan lesz, mint a mekis, vagy a boltban csomagolva kapható zsemlék? Mert én már a 6. receptet próbáltam ma, és mind puffancs jellegű :((( Én kimondottan a kívül-belül nagyon laza zsemlét szeretném megsütni, igaz itt felmerül egy újabb kérdés: mitől lesz olyan, illetve hogyan kell úgy sütni, hogy kívül ne legyen kérge a zsemlének, értem ez alatt azt, hogy olyan laza sütis állagot kapjon?!?! Nagyon elkelne egy kis segítség, kezdem feladni

2008. szept. 3. 00:12

Házi kenyér

Fél kg liszt,

1.5 dl tej,

1.5 dl ásványvíz,

1 tk só,

1tk cukor,

1 ek olaj,

1 ek ecet, 3 dkg élesztő.

olaj helyett 1 ek olvasztott vaj is mehet. Kenyérsütőben sütöm, de türelmes kelesztési idővel, jó félóra pihentetés, a formában másik félóra kelesztés, sütőben is remek lesz.

31. rolvisa (válaszként erre: 25. - Hacika)
2008. szept. 3. 00:06
1kg élesztő?
2008. febr. 10. 12:40

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni hogy amiket péksüti boltokba árulnak pizzás illetve baconos kifli annak mi az alaptésztája?

köszi

29. Hacika (válaszként erre: 28. - Ercsi66)
2008. jan. 12. 10:43
Semmi baj
28. ercsi66 (válaszként erre: 27. - Hacika)
2008. jan. 11. 11:16
Igazad van, bocsika
27. Hacika
2008. jan. 8. 09:50
Olvasd végig.Ne csak egy hozzászólást.A 19.-nél megtalálod.
26. ercsi66 (válaszként erre: 16. - Hacika)
2008. jan. 6. 17:24

Szia!

Élesztő nem kell hozzá?

25. Hacika
2007. nov. 8. 16:13

Szia!

Kalács recept(édes):

1 kg liszt

1dkg só

10 dkg margarin

10 dkg cukor

2 tojás

3 dl tej

2 dl víz


Kalács(sós):

1 kg élesztő

3 dkg margarin

3 dkg só

3 dkg cukor

0.5 l víz

24. Hacika
2007. nov. 8. 12:49

Szia!

Itt a kenyér recept,kilós kenyérhez:

> > 75 dkg liszt

> > 38 dkg víz

> > 1.5 dkg só

> > 1.5 dkg élesztő

Legközelebb leírom a kalácsot is de most nem érek már rá.Bocsánat.

23. belle
2007. nov. 6. 14:53

Szia Hacika!


Ha lehetne kérni írj már légyszi finom kenyér és kalácsreceptet is. A házi nálunk jobban fogy, de szerintem van így ezzel más is.


Köszi

22. Hacika (válaszként erre: 21. - Farky)
2007. okt. 16. 13:58
Szivesen.
21. farky
2007. okt. 16. 09:25

Hacika!

Köszi szépen,akkor ma meg is csinálom, a család férfi tagjai nagyon örülnek majd neki :D

20. Hacika (válaszként erre: 17. - Farky)
2007. okt. 15. 12:25
Bocsánat az kimaradt.5 dkg kell hozzá.30-45perc kelés kell neki(még szép nagy lesz)Keleszteni már formázva érdemes olajozott vagy vajazott tepsin.
19. farky
2007. okt. 14. 20:23

emagdi

Mindenki mást szeret,nem vagyunk egyformák

18. emagdi
2007. okt. 14. 16:18
ugh! szerintem ha már otthon pepecsel az ember a főzéssel, akkor valami tartalmas és normális ételt kellene készíteni, nem ilyen junk food-ot. az elég akkor is, ha az ember rászorul, és muszáj azt ennie, mert nincs más.
17. farky
2007. okt. 14. 10:21

Hacika!

Élesztő nem kell bele?? ÉS tovább,hogy van ,olajozott tepsiben kell sütni?Ha kell élesztő akkor fél óra kelesztés elég neki?

Előre is köszi

16. Hacika
2007. okt. 2. 13:37

Szia!Nem tudom hogy nincs-e már túl későn de csak most jártam erre.Azért még leírom hátha segíthetek vele.Puffancs:

1 kg liszt

5 dkg cukor

10 dkg margarin

1dkg só

1 tojás

kb.40 dkg víz

Tojásozni kell a tetejét.

Ez lesz a legközelebb a bolti puffancshoz.(Pék vagyok.)Remélem segítettem.Sok sikert hozzá.

2007. szept. 29. 15:03

Árva Galamb!Te akkor egyed a finomabb kajákat!

Életedben nem ettél még jó hamburgert/sem/Akkor minek csiripelsz bele?!Egyél száraz kenyeret,magokat!Elvégre egy galamb ne vágyjon hamburgerre!:)

2007. júl. 7. 19:39
Szerintem sehogy. Ennél sokkal finomabb kaják is vannak:)
13. Linette68 (válaszként erre: 12. - Mókica)
2006. dec. 3. 14:53

Szia Mókica!

Igazad van, kétszer van benne a cukor, ami nekem eddig fel sem tűnt. Megnéztem a receptet és ott is így van, nem elírtam. Az én receptem kenyérsütőhöz szól, én abban szoktam kidagasztani a tésztát. Azt írja, hogy a folyadékba tegyünk 1,5 kanál cukrot, a lisztbe pedig 3 kanállal. Szerintem ha az egészbe teszel 4 kanállal úgy is jó lesz.

Lehet, hogy hülyének fogsz nézni, de nem tudom mi a különbség a puffancs és a sima hamburger zsemle között. Ha esetleg megcsinálod és látod melyik lett írd meg légyszíves. Köszi Linette.

12. Mókica (válaszként erre: 7. - Linette68)
2006. dec. 2. 22:44

Ez a puffancs recije akkor, vagy csak sima hamburger zsemle??


A hozzávalókban 2× irtál cukrot...nem lehet, hogy valami kimaradt és csak elirtad?

Nem kötözködök...

11. Ancika
2006. nov. 24. 14:43

amerikai hamburger:

én csak marhahúst használok darálva, sóval, borsal és barbecueszószal ízesítem és faszenes grillen sütöm meg. nekem soha nem esett szét, amerikai barátaimtól tanultam. a bucit mindig készen vásárolom, a husin kívül izlés szerint mehet bele minden, hagyma, pari, ubi, majonéz, ketchup,...stb...

nagyon szeretem ;-)

10. Linette68 (válaszként erre: 9. - Gkreka)
2006. nov. 22. 23:06
Köszönöm szépen, remélem legközelebb sikerülni fog, majd megírom.
9. gkreka (válaszként erre: 2. - Linette68)
2006. nov. 22. 22:41

húspogácsa:

50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)

1 nagyobb hagyma

sok őrölt bors

2 evőkanál mustár

kb. 3-4 evőkanál ketchup

1 egész tojás

(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)

8. Mókica (válaszként erre: 7. - Linette68)
2006. nov. 22. 21:34

Nagyon Koszonom:D

Kifogom probalni!

Puszikaaaaa

Moki

7. Linette68 (válaszként erre: 6. - Mókica)
2006. nov. 22. 13:15

Hamburger zsemle:

2 dl kefir, 5 dkg olvasztott Rama, 3 evőkanál cukor, 1,5 kiskanál só, 1,5 kiskanál cukor, 45 dkg simaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tojás, tetejére vizetett tojássárgája megkenni és szezámmag


Nekem ebből 8 db zsemle lett, elég nagyok, és nagyon finomak. Én is kenyérsütővel dagasztottam és kelesztettem. Remélem nektek is annyira fog ízleni mint nekünk.

6. Mókica (válaszként erre: 3. - Judis)
2006. nov. 20. 15:26

Ez miyen jellegű zsömi?

A párom otthon nagyon szerette a puffanccsal készült hamburgert, de itt kint az USA-ban ilyen nincs...szeretnék neki csinálni.

Tudja valaki a puffancs receptjét?

Van kenyérsütőm, azzal keverném és keleszteném...

5. leleszi (válaszként erre: 3. - Judis)
2006. nov. 15. 08:29
Szerintem a tojást kihagytad azért esik szét valakinek.
4. Linette68 (válaszként erre: 3. - Judis)
2006. nov. 10. 11:08
A zsemle nagyon finom lett, de a húspogácsa sütés közben atomjaire esett szét. Nem tudod mi lehet az oka?
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook