Hobbiból szoktam varrogatni és érdekelne, hogy ha egyéni vállalkozóként szeretném ezt csinálni kell hozzá szakirányú végzettség? (tudásbázis)
Köszi mindenkinek a válaszokat! :)
Egyedi esküvői kiegészítőket készítek.
Másodállásban csinálnám és mivel már most is adogatok el dolgokat ezért gondoltam, hogy kiváltanám a vállalkozóit, hogy számlaképes legyek. Sajnos adószámos magánszemély nem lehetek - legalábbis az APEH szerint - ezzel a tevékenységgel. :(
De nem ám :((
Az NAV mindenhol ott van már...
Akkor ott se lehet csakúgy árulgatni dolgokat?
( elolvasom majd amit bemásoltál, érdekel, hogy tudjam mondani a lányomnak )
ótejóég...mármint az első link...
hát igen...muszáj a számla...
Attól függ, mit varrogatsz.
A szükséges végzettségeket a 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet szabályozza.
Itt találod: [link]
A mellékelt 4/4 és 4/5 része szabályozza a rád vonatkozó képesítéseket annak függvényében, hogy mit varrsz.
mit varrogatsz?
próbálkozz a meskán. hátha...
igen...ha van hozzá szakképesítésem, akkor 70 ezer lett volna...ne kérdezzétek, hogy miért.
De mivel nem a szakmámban akarok vállalkozást, így kevesebb
oké, van egy osztályvezető ismerősöm, szóval ő hívogatta körbe az apehtól kezdve mindenkit.
Úgyhogy gondolom ért hozzá...már ha osztályvezetővé sikerült előlépnie
amúgy a kérdező nem azt kérdezte, hogy megéri-e vagy sem...hanem, hogy kell-e szakirányú végzettség.
Ha erre nem tudtok válaszolni, minek húzzátok le???
én a hónap végétől fogom ezt kezdeni, 1 héten belül beszélek a könyvelővel.
Egy biztos: nem kell hozzá végzettség.
Sőt, ha végzettésged van, több a járulék, amit be kell fizetned.
Varrogass tovább hobbiszinten.
Vállalkozóit kiváltani öngyilkosság.
További ajánlott fórumok:
- Egy kis segítséget szeretnék kérni, aki ért hozzá: vállalkozást szeretnék indítani, ehhez milyen végzettség szükséges?
- Ha házi sütiket szeretnék otthon gyártani vállalkozásként, ahhoz kell cukrász végzettség?
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Ha valaki egyéni vállalkozóként szolgáltatással akar foglalkozni, kötelező neki rendelkezni a szolgáltatáshoz szükséges végzettséggel?
- Árulhatok saját vállalkozásban ruhaneműt, ha nincs kereskedelmi végzettségem?
- 2015 Vállalkozói igazolvány és adózás. Hogyan váltható ki, iskolai végzettséghez kötve vannak-e, illetve hogyan kell adózni és mennyit?