Hevesi tortra recept


Elkészítési idő 45 perc

A Hevesi tortra hozzávalói:
30 deka liszt
1 csomag sütőpor
5 deka zsír
1 egész tojás
8 deka cukor
2 evőkanál tej
Krémhez: 1 csomag csokoládékrémpor
4 deci tej
15 deka cukor
15 deka habosra kevert vaj


A Hevesi tortra elkészítési módja:
30 deka lisztet 1 csomag sütőporral, 5 deka zsírral, 1 egész tojással, 8 deka cukorral és 2 evőkanál tejjel összegyúrunk.A tésztából tortaformának megfelelő nagyságú 4 egyenlő tésztalapot sütünk.A lapokat és később az összeállított torta külső részét a következő krémmel töltjük, illetve vonjuk be: 1 csomag csokoládékrémport 4 deci tejjel csomómentesen összekeverünk, adunk hozzá 15 deka cukrot és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tűzről levéve kihűlésig keverjük, majd 15 deka, habosra kevert vajat vegyítünk hozzá. A torta tetejére a krémből koszorúkat nyomunk, oldalát pedig a krémmel átvonva, villával hullámosra mintázzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hevesi tortra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook