Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel recept

Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel recept

A Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel hozzávalói:
80 dkg burgonya,
12 dkg tejföl,
8 dkg parmezán sajt,
olívaolaj,
só,
petrezselyem zöld,
kapor,
snidling.


A Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel elkészítési módja:
Az olívaolajon átfuttatjuk a petrezselyem zöldet, metélőhagymát és kaprot. Ezután hozzáadjuk a simára kevert zsírszegény tejfölhöz. A burgonyát szokásos módon héjában megsütjük, majd ha kész, meghámozzuk, négybe vágjuk, sózzuk és leöntjük a zöldfűszeres tejföllel. Tetejére parmezán sajtot szórunk. Forrón tálaljuk. Zsírszegényebb formát kapunk, ha a fűszereket frissen adjuk hozzá, a tejfölt kefirrel vagy joghurttal helyettesítjük, és tolnai sovány sajtot szórunk a tetejére.


Kategória: Köretek receptjei


A héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook