Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Burgonyasaláta almával recept

Burgonyasaláta almával recept

A Burgonyasaláta almával hozzávalói:
1 ½ kg burgonya,
4 ek citromlé,
2 ek olívaolaj,
só, bors,
1 kis tubus majonéz,
1 dl tejföl,
2 ek sűrített tej,
1 kicsi összevágott kígyóuborka,
1 csokor összevagdalt snidling,
1 kis csokor összevagdalt petrezselyem,
a tálaláshoz néhány szem salátalevél,
2 szem piros alma,
durvára vágott dió


A Burgonyasaláta almával elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, nagy kockára vágjuk. 3 kanál citromlevet az olajjal meg a borssal alaposan elkeverjük. A krumplival összeforgatjuk, lehűtjük. Tálalás előtt a majonézt a tejföllel meg a sűrített tejjel elkeverjük, és a krumplira öntjük. Az uborkát, a snidlinget meg a petrezselymet is hozzáadva, az egészet könnyedén átforgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba töltjük, és a héjastól felszeletelt, kimagozott almát ráfektetjük. Az almát a maradék citromlével bedörzsöljük, nehogy megbarnuljon. Az összevagdalt dióval meghintve tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A burgonyasaláta almával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook