Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Házias májgombócleves recept

Házias májgombócleves recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Házias májgombócleves hozzávalói:
a leveshez:
60 dkg csirkeszárny
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zellergumó
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, friss petrezselyemlevél

a májgombóchoz:
2 db zsemle
30 dkg csirkemáj
2 db tojás
3 ek. liszt
3 ek. zsemlemorzsa
patikasó, őrölt bors


A Házias májgombócleves elkészítési módja:
A levest a megtisztított, felszeletelt zöldségekből és a többi a hozzávalóiból kb. 1 óra alatt megfőztem. Közben a májgombóchoz a vízben áztatott és kinyomkodott zsemlét, a késsel lekapart csirkemájat, a tojást és a fűszereket alaposan összedolgoztam, majd kisebb gombócokat formáztam belőle. A gombócokat sóval és borssal fűszerezett, bőséges vízben kb. 20 perc alatt kifőztem. A levest leszűrtem és a megfőtt gombócokkal tálaltam. Frissen vágott petrezselyemmel díszítettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A házias májgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook