Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Palotai uborkás tyúk recept

Palotai uborkás tyúk recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Palotai uborkás tyúk hozzávalói:
Fél db tyúk
2 nagy fej vöröshagyma
1 db nagyobb szál sárgarépa
1 db közepes nagyságú ecetes uborka
1/2 pohár uborkalé
1 dl tejföl
kevés cukor
1 tk. liszt
1 kk. reszelt citromhéj
késhegynyi őrölt koriander
ízlés szerint: só és őrölt bors


A Palotai uborkás tyúk elkészítési módja:
A tyúkhúst megnyúztam, kicsontoztam, majd a húst vékony csíkokra metéltem. A lenyúzott zsíros bőrt apró kockákra vágtam és kisütöttem. Az így nyert zsíron üvegesre fonnyasztottam a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd rádobtam a tisztított és vékonyka hasábokra vagdalt sárgarépát és néhány percig együtt pirítottam. Azután hozzátettem a húscsíkokat. Állandó keverés közben addig sütöttem míg a hús kifehéredett. Azután ráöntöttem az uborkalevet és még 2 dl vizet. Majd fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára pároltam. Hozzáadtam a csíkokra vágott ecetes uborkát, fűszereztem sóval, borssal, citromhéjjal, korianderrel, végül a tejszínnel elkevert liszttel behabartam. Jól kiforraltam és zsemlegombóccal kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A palotai uborkás tyúk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook