Házi praktikák szülés megindításához (beszélgetés)
Szia!
Én is túlhordtam a babámat, pont úgy mint te, péntekre voltam kiírva, és köv. kedd reggel 7-re született meg a kisfiam. Nekem sem vált be semmi praktika, én úgy gondolom, hogy a hétfő reggeli magzatvíz vizsgálat indította el a szülés. A szülés nagyon jó élmény volt, természetes. Nem volt hosszú, hajnali 1-re voltam bent a kórházban, és reggelre lett meg Zsombor. Sok sikert kívánok neked, és jó egészséget mind a kettőtöknek.
Szia! Néz utána a bábakoktélnak állítólag hatásos! :)
Amúgy nekem egyik terhességemnél se indult meg a szülés a kiírt időpontnál előbb :)
Már megvoltak az indítás időpontjai is de végül addigra megindult magától a szülés nem volt semmi gond természetes úton szültem és nem egyiknek volt 4 kiló felett a súlya :)
Szóval ne aggódj minden rendben lesz anyósodra meg ne is figyelj!
Sziasztok!
Múlt hét péntekére voltam kiírva az első kisbabámmal, de sajna még mindig nem érkezett meg. Tudom, ez önmagában még nem hangzik tragikusnak, viszont a családban már fordult elő maradandó probléma túlhordás miatt, ezért aggódom. Ezenkívül a babám a kiírt napon már 3770 g volt és minden bent töltött nappal csak hízni fog. Idáig próbáltam már a lépcsőzést, guggolást, szexet, de egyiktől sem indult be. Vannak esetleg még egyéb hasonló ötleteitek, amik beválhatnak? Kíváncsi lennék tapasztalatokra is, hogy milyen volt a szülés élménye túlhordott kisbabánál: sikerült-e természetes módon megszülni, vagy császár lett belőle, volt-e, akinél spontán megindult a szülés a kiírt időn túl, ill. akinek mesterségesen indították, milyen volt, stb...
Az is baj még, hogy anyósom az egész terhességem alatt káricsált és nekem sajnos sikerült minden vackot bevonzanom (bevérzés, görcsök a közepén, köldöksérv...), pedig meg se akartam hallani a szavát és 1x még rá is kiabáltam, hogy fejezze be. Nos most a szüléssel kapcs is folytatja ezt, így főleg pozitív példákat szeretnék hallani:)
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam és előre is köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Ha nem indul be a szülés császározni fognak, tud valaki praktikákat hogyan indulhatna meg?
- Császár után sima szülés.... szülésmegindító praktikák!?
- Van valakinek tippje a szülés megindításához? :)
- Szűlés meginditása
- "csodakoktél" a szülés megindítására
- Megpróbálhatnám "elősegíteni" a szülés megindítását?