Házasságban - külön kasszán?! (beszélgetés)
Szerintem az is elég tré, hogy közös élet, közös célok, közös gyerekek, de nem fizetem a kozmetikusát vagy a cigijét, mert annyira azért nem közös.
A közös kassza nem azt jelenti, hogy valaki kifosztja a másikat, hanem hogy mindenki hozzáfér a pénzhez.
Mit is jelent a külön kassza?
Nálunk közös teherviselés van és emelett mindenki azt csinál a pénzével,amit akar.
Én pld. nem vagyok hajlandó a férjem cigijét finanszírozni, de ő sem a két hetenkénti kozmetikusomat:)
Nekem az lenne a furcsa, ha elvenném a férjem fizuját (csak sacc per kábé tudom, mennyi is a havi fizetése) és kapna "alamizsna zsebpénzt".
Az szerintem tré, ha a férj a feleségtől kér pénzt, hogy mondjuk elmenjen sörözni
Mi egy kasszán vagyunk teljes mértékben, Ami havi bevételünk van azt közösen költjük el az "utolsó" fillérig. (hiszen van egy gyerekünk) Ha pl elmegyünk vásárolni vagy tankolni, vagy kajálni, akkor mindig más fizet, épp akinél nincs gyerek, vagy épp ki megy a b.kútra. Pl van h Apa munkaból hazafelé jövet vesz 1-2 dolgot, ha épp kell és lemaradt a nagybevásárlásnál.
Nálunk zsebpénz sincs, ha kell, vagy akarunk vmit, akkor kerítünk arra is a közösből. (Én esetemben-kozmetikus, fodrász)
Anyumék 46 éve házasságban élnek, és 2 éve vannak különkasszán... mert apum mindig hisztizett, hogy hova tűnik el a pénze, és mi az, hogy nem eresztheti le a torkán (alkohol formájában)...tehát külön kassza, minden kiadást feleznek... és a maradék mehet a kocsmába... mondanom se kell, hogy 2 nap alatt megissza, de utána csönd van, mert hát ami elfogyott, az ugye nincs. :)))
Szóval náluk bevált. :))
Az elképzelhetetlennek gondolja aki nincs benne!
Mindenben van valami jó is!:)
Mi spec nem vagyunk házasok, és nincs külön kassza...
együtt élünk, együtt döntünk a nagyobb dolgokban.
Szerintem eléggé kivitelezhetetlen. Mi is így csináltuk, míg össze nem házasodtunk, és nem lett egy jó kis lakáshitelünk. Igencsak macerás számolgatni a dolgokat, nem is értem, hogy bírtuk . :D
A bankszámlánk most is "külön van", de az már tényleg más tészta.
Ám, ha valaki így csinálja, egészségére :)
Nálunk már ez a módszer csak vitát szülne.
Szerintem azért van értelme új fórumot nyitni, mert én pl. szeretek végigolvasni egy fórumot, mielőtt hozzászólok. A több ezer hozzászólásos fórumnak nem nagyon állok neki végigolvasni. :)
A külön kasszát amúgy én képtelen vagyok felfogni ésszel. Nálunk a kezdetektől egy "kassza" van, pedig nem is vagyunk házasok...
nálunk az a rendszer, hogy összedobjuk a fizunkat. ebből
- félig-meddig arányosítva névre szólóan gyűlik a megtakarítás (kb. a fizuk negyede-harmada)
- a fizuk összegének 5%-a "zsebpénz", ami szintén a fenti arányban van szétosztva, ez nagyságrendileg 5-6e/fő, ebből van minden, amit az ember akar, de "nem szükséges": nekem az ezredik felső, páromnak a századik könyv :)
- a maradék pénz megy a megélhetésre
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha rossz házasságban élsz, és megjelenik a láthatáron egy harmadik?Szív, vagy ész?
- Nő, férfi, mennyire egyenlő egy házasságban?
- Együttélés külön kasszán, mi a véleményetek?
- Ha külön kasszán vagytok a pároddal, akkor...
- Egy fedél alatt, mégis külön kasszán élni a párunktól
- Külön vagy közös kasszán vagy a pároddal? Hogyan oldjátok meg?