Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Házasság és gyerek nélkül miért tekintik céltalannak a kapcsolatot? fórum

Házasság és gyerek nélkül miért tekintik céltalannak a kapcsolatot? (beszélgetés)

2012. aug. 28. 15:25

De gáz így összekapni a semmin. Mire való itt egymás szidalmazása?

Vitázás művészete! Gyakoroljuk!

91. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 86. - B8103f009a)
2012. aug. 28. 15:23
Szerencsétlen, a te jó édeseddel... szórakozzál!!! primitív. Mit engedsz te meg magadnak!!!!! Ezzel befejeztem veled. Ostoba, elvakult élőlény vagy.
2012. aug. 28. 15:22

A tunyaságról, a tenni nem akarásról szól az egész. Számtalan ember nem képes felvállalni a család felelősségét (!), mert bizony, az komoly felelősség, amiért tenni is kell, nem csak lógatni a lábat, vakargatni a feneket aztán "majd lesz valami", de a palávert lehet verni különféle fórumokon, hogy ők igenis család és azonos jogok kellenek, meg azonos juttatások, mint egy családnak.

Nos, kérem, az azonos jogok azonos kötelezettségekkel járnak együtt. Ha valaki azt akarja, hogy házaspárként kezeljék, házasodjon. Vagy maradjon élettárs.

89. Noarashi (válaszként erre: 88. - 34c48a3825)
2012. aug. 28. 15:20
Egyetértek!
88. 34c48a3825 (válaszként erre: 85. - 9b10f3d7ff)
2012. aug. 28. 15:19

Alapvető probléma, amit nem hajlandóak megérteni egyesek, hogy NEM az érzelmeket befolyásolja a házasság, hanem kettő db dolgot jelent normális esetben:

1, Halálomig veled maradok, mert nem tartom fenn a lehetőségét annak, hogy van jobb nálad.

2, Ennek kinyilvánítása egy ceremónián, egy ünnepélyes gesztussal.

Végül is, az is szereti a szüleit, aki "helló, mutter, van valami kaja?" felkiáltással esik be az ajtón és az is, aki az édesanyját elviszi színházba.

2012. aug. 28. 15:19

Azért sok az olyan nő is, aki csak azért hangoztatja, hogy nem fontos a papír, mert nem veszi el a drága párja.

Sokan jönnek azzal hogy ez csak formalitás és társadalmi elvárás. De könyörgöm, mi emberek társadalomban élünk. És mindig mindenkit befolyásol az adott közeg,amiben él. Hiába hangoztatja, hogy nem, ez nincs így.

86. b8103f009a (válaszként erre: 81. - 9b10f3d7ff)
2012. aug. 28. 15:17

Nyuszifül neked a jó édes...meg a kedves férjed!

Ez itt egy fórum, ahol különbözhetnek a vélemények ha nem vetted volna észre. Hogy neked mi nem tetszik, legyen a te bajod.

Minden esetre nem érdemes a szintedre süllyedni az biztos.

85. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 83. - 34c48a3825)
2012. aug. 28. 15:11
Jukio, ezt arra értettem, hogy szerintem nem lett volna se rosszabb, se jobb a kapcsolat, és nem megbánásról szól a dolog. :) ..ezért írtam le később, hogy a gyerekemet is szeretném ugyanúgy papírok nélkül is, hiszen a papír az formalitás, az érzelmek meg belőlünk fakadnak.
2012. aug. 28. 15:07

Jaj mindenki ezzel a papír dologgal jön. WC papír nélkül is nehéz az élet :) És mindenki szarik.

Amúgy meg, a házasság nem a papírról szól! Akinek meg arról, az úgysem fogja elhinni, hogy mégsem.

83. 34c48a3825 (válaszként erre: 82. - 9b10f3d7ff)
2012. aug. 28. 15:00

"Végül én is férjhez mentem, de még most is úgy érzem, felesleges. Az emberek szerethetik, tisztelhetik egymást, nevelhetnek harmóniában gyerekeket, vagy csak élhetnek egymásért papír nélkül is."

A te szavaid.

82. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 80. - 34c48a3825)
2012. aug. 28. 14:57
Valamit nagyon félreértettél.
81. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 78. - B8103f009a)
2012. aug. 28. 14:56

Nyuszifül, próbáld elfogadni, hogy vannak más vélemények is, mert így te leszel szánalmas.

Miért kellene romokban heverni a házasságomnak, mert nem tartom fontosnak, magát az intézményt?

Egyébként te kezdtél embereket lehúzni, hogy összeállnak, mint a lovak stb, stb.

Van jó és rossz példa is mindkettő mellett, és mindkettő ellen.

Nem vagyok egyik mellett és ellenem sem, nem is írtam volna, ha nem azt írod, TE TUDOD A TUTIT, aki nem akar férjhez menni, annak savanyú a szőlő.

Komolyan, ha nem olyan hangnemben írsz, ahogy tetted, elmegyek simán mellette, engem nem zavar, ki hogyan éli az életét.

80. 34c48a3825 (válaszként erre: 55. - 9b10f3d7ff)
2012. aug. 28. 14:42
Ha számodra a házasságot, annak plusztartalmát egy papírfecni jelenti és nincs benne semmi egyéb, mögöttes tartalom, akkor neked tényleg fölösleges volt házasodnod.
79. b8103f009a (válaszként erre: 76. - 81012deb94)
2012. aug. 28. 14:40
Én sem szeretném egyébként, ha öreg, és beteg lennék, a gyerekeim ápoljanak. Nekem elég, ha szeretnek, és látogatnak. Az sem baj, ha úgy alakul, hogy egy otthonban. Annak ellenére, hogy én a saját szüleimet nem szerettem volna sosem ott látni, de azt hiszem, ha olyan a helyzet én mennék magamtól is. De nem is kell erre előre felkészülni, nem mindenkit kell évekig ápolni.
78. b8103f009a (válaszként erre: 77. - 9b10f3d7ff)
2012. aug. 28. 14:38

Szánalmas vagy, de ha ez neked örömöt okoz...

De talán a te házasságod hever romokban, ezért nem jelent semmit.

77. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 56. - B8103f009a)
2012. aug. 28. 14:27

Ha te úgy érzed felesleges volt hozzámenned a férjedhez, hááát, te tudod az okát.

Háááátozhatsz ,nem hiszem, ha nem megyek hozzá, attól rosszabb lett volna a kapcsolatunk, vagy jobb. Az érzelmek, ha egy papírról szólnak, régen rossz. Nincs semmi gond vele , hogy a házasság mellett állsz ki, de ne akard meggyőzni másokat, ha valaki másképpen gondolkodik, az tuti selejt,vagy érzelmileg sivár.

A fene megette, azt a kapcsolatot, ahol a papír számít.

Ez olyan, mintha megszülném a gyerekem,és mivel nem kapnék hozzá születési anyakönyvi kivonatot, azért kevésbé szeretném. Nem hiszem, hogy ezen múlik a szeretet.

"Akinek meg valóban nem fontos a házasság, az simán nem foglalkozik a témával, nem házasodik. De aki mindenáron bizonygatja is azt, hogy mennyire nem fontos, az azért nem biztos, hogy valóban így is gondolja, csak nem partner benne a párja."

Most, hogy bizonygatod, hogy kell a házasság, lehet azért állsz ki mellette, és érzel késztetést, hogy megoszd ezt mindenkivel, mert romokban a házasságod, csupán a papír köt össze már benneteket?? Lehet nem is gondolod komolyan,mint szerinted én sem, csak így erősíted magad, hogy így jó, ahogy van.

76. 81012deb94 (válaszként erre: 75. - 4fbd4b2862)
2012. aug. 28. 14:24
És kimondta valaki végre... :)
75. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 58. - 731e5b9ffb)
2012. aug. 28. 14:22
Szia!Nagyon szívesen válaszolok neked!Az álmainkat közösen megvalósítani!!Ez a fontos!!A házasságról annyit mondanék,hogy a barátnőim mind házasok egy /két gyerekkel....és mit ne mondjak..a házasságuk egy kalap sz... nem ér!Sokszor leírtam már,hogy én anyukámat itthon ápolom...hát ezt az életet tuti nem szánnám a szemem fényének!
74. Noarashi (válaszként erre: 69. - 81012deb94)
2012. aug. 28. 14:05

Német rapper? :) Na csak vicceltem, de ezt is kidobta gúgli.

Majd egy ráérős időmben, amikor nem hoxázom, utánaolvasok ennek.

73. Noarashi (válaszként erre: 70. - 4244093cd0)
2012. aug. 28. 14:04

Hidd el, hogy pl én nem azért házasodnék, mert annyira tetszik a férjem szó.

Lehet nagyon maradi vagyok, de nekem fontos lenne Isten előtt az eskü. Nem a társadalomnak megfelelni. 30 éves leszek, már elvetettem volna magam vmi szerencsecsomaggal, hogy papírom legyen és férjem.

És ne feledjük el az özvegyi nyugdíjat :)

72. b8103f009a (válaszként erre: 63. - 81012deb94)
2012. aug. 28. 14:04
Én ezt akkor is butaságnak tartom. Egyszerűen jobban meg kell választani, kit engedünk közel magunkhoz, meg kell tanulni akkor is reálisan látni, amikor homályosít a rózsaszín köd. De nem lehet egy kalap alá venni az összes nőt/férfit akkor sem. Fiatalon persze ez nehezen megy még, később már kicsit könnyebben, de persze van aki semmiből nem tanul,és csak végletekben képes gondolkodni. Hajlamosak egyesek nem akarni látni a szerelem első éveiben a rossz tulajdonságokat, amik egyenlőre csak zavaróak, évek múlva már elviselhetetlenek. Sokan reménykednek abban, hogy megváltoztatják a választottjukat. És persze, hogy ennek csalódás a vége, mert senkit nem lehet megváltoztatni, mindenki csak maga képes erre, ha meglátja, hajlandó beismerni a negatív tulajdonságait, és akarattal változtat azokon.
71. Habospite (válaszként erre: 67. - Noarashi)
2012. aug. 28. 14:02
Én is öregek otthonában képzelem el az idős koromat. De nem ilyen elfekvő jellegűbe. Van nálunk olyan idősek otthona ami olyan mint egy wellness szálló, külön álló apartmanok, teljes ellátás, állandó orvosi ügyelet, rengeteg program, kirándulás. A saját korosztályommal meg akkor úgy is lesz közös témám, szóval nem fogok unatkozni, és mindig lesz valaki, aki rám nyitja az ajtót!:D
70. 4244093cd0 (válaszként erre: 65. - Noarashi)
2012. aug. 28. 14:01

Szerintem két ember akkor is elköteleződhet baromi igaziul,ha csak egymásközt vannak.

Persze azt is megértem ha azért házasodsz ,mert jobban hangzik a férjem szó:)))

Én pl soha nem hívom így,sőt még a keresztnevén sem,a Vezeték nevét használom,itt Pedig MK-nak hívom...azt hiszem egyszer sem ejtettem ki még a "férjem" szót.:))

69. 81012deb94 (válaszként erre: 68. - Noarashi)
2012. aug. 28. 14:00
Kíváncsi leszek mit gondolsz.
68. Noarashi (válaszként erre: 66. - 81012deb94)
2012. aug. 28. 13:57
Bushido? Még nem találkoztam ezzel a szóval...na rágúglizok :)
67. Noarashi (válaszként erre: 62. - Habospite)
2012. aug. 28. 13:56

Az idősek otthona nem ördögtől való alapjáraton.

De ahol csak lepasszolják az öreget, mint egy felesleges zsákot, ott valamit a szülők is elcsesztek, mikor nevelték a gyerekeiket. Így tetszettek nevelni.

66. 81012deb94 (válaszként erre: 65. - Noarashi)
2012. aug. 28. 13:55
...és ez már a Bushido. ;)
2012. aug. 28. 13:53

Miért lenne szemellenzős, aki házasságpárti? Én ezt nem elavult intézménynek tartom. És nem a habos-babos giccses mennyasszonyi ruha vonz. De ha megtalálom azt az embert, akit a társamnak tudok, akkor Isten előtt szeretném megerősíteni a kapcsolatot. Úgy gondolom a férj-feleség sokkal szebb, mint a párom-élettársam. Ezek nem csak szavak. Valakinek lehet pusztán csak szavak. Nekem többet jelent. Igazi elköteleződést.

Ettől függetlenül nem tartom céltalannak az olyan életet sem, ahol csak együtt élnek, nincs gyerek.

Egyelőre nekem sincs se gyerekem, se férjem.

Amúgy meg minden élet céltalan, hiszen halállal végződik :)

64. b8103f009a (válaszként erre: 58. - 731e5b9ffb)
2012. aug. 28. 13:52
Én nagyon egyet értek veled, mert számomra, számunkra a férjemmel is ezek az igazi értékek az életben. Persze fontosak a barátaink, rokonaink is, akikkel nagyon jók a közös a nyaralások, összejövetelek, és akiknek nagy része szintén házas, családos, de a legfontosabb a mi kis családunk, nekünk. A legnagyobb boldogságunk pedig a gyerekeink, és nem az anyagi javak. És nem azért, hogy ápoljanak majd, hanem saját magukért, hogy szerethessük őket, és ők is minket, hogy ahogy te is írod, értékes felelősségteljes embereket nevelhessünk belőlük. Az öregkori ápolás, az sok mindentől függ. Én lehetőségeim szerint kötelességemnek érezném, ha eljön az idő, hogy ápolni kell a beteg öreg szüleimet(sajnos már max csak anyámat). És általában így érez minden olyan gyerek, aki tiszteli, szereti a szüleit. De azért egyre gyakrabban van az sajnos, hogy megoldhatatlan, így nem kell elítélni, aki nem maga ápolja őket.
63. 81012deb94 (válaszként erre: 61. - B8103f009a)
2012. aug. 28. 13:46
Nem mondaná. Mondja is. Saját fülemmel is hallottam. Még egyszer nem szolgáltatja ki magát senkinek. Bár ezeket a nőket általában keményen átverték így vagy úgy.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook