Házasság és gyerek nélkül miért tekintik céltalannak a kapcsolatot? (beszélgetés)
Pont az a gondom hogy többen házasodnának mint ahányan nem. Lehetne egyenlőbb a két csoport mérete.
Egy kategória kimaradt. Az aki egyszer házasodik, válik, és azt mondja soha többet.
Nem hiszem, hogy az lennék, hisz ha tovább olvasol, akkor erre is rájöttél volna.
Továbbra is úgy gondolom, hogy a házasságnak 2 ember közös döntésének kell lenni. Amelyik párnak nem fontos, nem kényszeríti házasságra őket senki.
A lényeg, hogy az adott 2 ember értsen egyet.
Ha te úgy érzed felesleges volt hozzámenned a férjedhez, hááát, te tudod az okát. Mi a férjemmel nem így gondoljuk, nekünk számít, hogy papír van róla. Írod, hogy más is el akart venni már. Valószinüleg azért nem mentél hozzá, mert nem őt érezted az igazinak. Mert azért máshoz meg csak hozzámentél.....
Akinek meg valóban nem fontos a házasság, az simán nem foglalkozik a témával, nem házasodik. De aki mindenáron bizonygatja is azt, hogy mennyire nem fontos, az azért nem biztos, hogy valóban így is gondolja, csak nem partner benne a párja. Ebbe sincs semmi, magánügy, de teljesen felesleges megerősítést keresni rá, mert nincs előbbre vele az ember. Aki meg megbántódik a véleményeken, az minek fórumozik? Itt pont ez a lényeg, hogy sokan sokféleképpen láthatjuk a dolgokat.
Vercsike, te meg olyan szemellenzős vagy, mint a lovak.
Képzeld, aki engem megismert el is akart venni, de én nem akartam, mert kicsit sem tartottam fontosnak azt a papírt, nem ettől lesznek az emberek boldogok, vagy szomorúak. Végül én is férjhez mentem, de még most is úgy érzem,felesleges. Az emberek szerethetik, tisztelhetik egymást, nevelhetnek harmóniában gyerekeket, vagy csak élhetnek egymásért papír nélkül is.
Szíved joga, hogy te a kapcsolatot csak házasságban tudod elképzelni, tiszteletben tartom, de csak addig, amíg te sem bántasz meg másokat.
Nézőpont kérdése. Ha csak a mára gondolunk, hogy jól érezzük magunkat, akkor kifejezetten "teher" még egy gyerek is. De ha gondolunk a jövőre is, akkor valószínűleg zöld lesz a dühtől az aki ezt a kérdést olvassa és felnevelt 1-2-3 stb. gyereket, időt, energiát és pénzt pazarolva ahelyett hogy életszínvonala emelésére fordította volna.
Azt már végképp ködös távolság, hogy ennek az idióta embernek a gyerekeitől fogják megkeresni céltudatos gyermektelenek nyugdíját is ha eljön az ideje. Nem azokra gondolok, akiknek önhibáján kívül nem lehet gyereke.
" A nők annyira szegények belül, hogy csak akkor élik meg önmagukat egy férfi mellett, ha anyák és feleségek"
A baj benned lehet, ha ilyen általad leírt "szegény" nőkkel találkoztál.
Megemlítem,hogy a magyar népdalokban ,versekben a társ,és a pár is egyaránt szerepel,ha szerelmi kapcsolatokról szól a költemény.
Hagyjuk már ezt a 'zokninak van párjá't,mert gagyi.
A társ ugyanígy nem jó,ha a pár nem,mert vannak társak az üzletben,lakásban.Párnak pedig,ha emberekről van szó,csak azt nevezzük,aki a szerelemünk,akivel PÁRkapcsolatban élünk,és nem pl.TÁRS bérletben.Vagy társkártyával.
Szerintem nem.A kapcsolat milyenségét sem befolyásolja,nem határozza meg ,sem a felelősség vállalást .
Ha így lenne ,akkor minden házasság a sírig tartana.
Úgyhogy a leánykérés,meg a házasság mindig is csupán egy gesztus volt,és most sem több ennél ,egy külsőség,igazából addig volt jelentős,amíg a társadalom elítélte a válást.Addig számított visszatartó erőnek.
Ez így van.
Ebben a kérdésben egyet kell hogy értsenek,mint alapjában véve sok mindenben ,ha együtt akarják leélni az életüket,nem igaz?:))
Én nem így gondolom.
Kezdem azt hinni ,hogy a nők agyába az évszázadok során beleégett az,hogy aki nem feleség ,az vénlány,aki együtt él "csak" valakivel ,akár egész életen át,az csak qrvája ,vagy cselédje a férfinak ,aki így szül gyereket az zabigyerek....ehhhj.:))
A kapcsolatok hosszát,milyenségét nem változtatja meg egy vacak papír.
És talán kényszerít valaki?
Akkor van gond, ha a az adott pár nem gondolkodik egyformán erről. Nem hinném, hogy bármelyik kapcsolatban a kívülállók véleménye lenne fontos.
A csak együttélés nem házasság, a házasság nem csupán együttélés.
A zokninak, kesztyűnek, madárnak párja van... az embernek társa.
Sokan azért nem házasodnak meg, mert nincs, aki elvegye.
A személyi irataink ugyanolyan hivatalos okiratok, mint a házassági anyakönyvi kivonatunk.
Egyébként meg mindenki szabadon dönthet arról, hogy házasodik, vagy sem. Amikor már fikázásra kerül a házasság intézménye, ott bibi van a kapcsolatban, önigazolás, megnyugtatás kell.
Szerintem nem.
Azok mondják ezt,akik szintén nem tartják fontosnak a házasság "intézményét".
Igen, én egyet tudok mondani:)
A személyim tök felesleges, hisz a jogsim pont ugyanúgy néz ki:DDDD
Ha nincs személyim akkor megbüntetnek. Ha nincs házassági anyakönyvi kivonatom, nos egyenlőre azért még nem büntet a rendőr. Bár ki tudja...
:)
Ezt azok a nők szokták hajtogatni a maguk megnyugtatására, akiket nem akarnak elvenni. Mondjuk ilyen áron én sem erőltettem volna házasságot. Eleve nem kötöm össze valakivel az életem, ha nem érzem értékesnek, életre szólónak a kapcsolatunkat. Persze sokan házasodnak felelőtlenül, vagy elhamarkodottan, és változhatnak is a dolgok az évek alatt, de normális esetben, amikor megfontoltan, felelősen hozzuk meg ezt a döntést, akkor életre szólónak gondoljuk. Én pl sosem szültem volna gyereket annak a férfinak, aki nem érzi azt, hogy velem szeretné leélni az életét, és hivatalosan is felelősséget akar vállalni az életünkért, családunkért, el akarja kötelezni magát mellettem. Nekünk igenis érték, hogy hivatalosan is összetartozunk, hogy amikor be,mutatjuk a másikat valahol, akkor nem a "párom" mutatom be, hanem a férjem/feleségem.
Egyébként ilyen alapon, ha felesleges a házassági anyakönyv, akkor felesleges a többi hivatalos papírunk is?
Ej, most nyeregben érzed Magad mi?:) Miért kell belekötni mindenbe? Azt érzem túlságosan mikroszkóp alatt szemléled a dolgokat. Ugye az előjátékhoz nem kell elolvasni Jules Verne: Utazás a Föld középpontja felé bevezetőjét?:)
Lazíts, ez csak egy fórum különféle emberekkel, a lekezelés az más tészta. :)
:DDD
A legtöbb nőnek van egy ilyen álma,fehér ruha,virágok ,hercegnőként bevonulni egy templomba ,és összekötni az életét a herceggel fehér lovon......ne kérdezd ,én sem értem!:DDDD
További ajánlott fórumok:
- Boldog házasság - nyitott kapcsolattal
- Mi a jó párkapcsolat titka? Miért van ennyi válás....hosszú kapcsolatok után házasság, aztán válás....miért van ez? Mi az oka?
- Te melyikre "esküszöl", a házasságra, vagy az élettársi kapcsolatra?
- 10 éves kapcsolat, 4éves házasság, szülés 3 hét mulva és az apa iszik, kártyázik heti3szor.
- Élettársi kapcsolat vs. házassag
- Hogyan viszonyultok a párotok előző kapcsolatából/ házasságából született gyermekhez?