Házasság alatti különélés, gyerekkel (beszélgetés)
Sajnálom. Remélem sokkal jobb életed van már!
Itt szerencsére nem olyan házasságról van szó. Apuka nem ver meg senkit.
Aki nem ilyen családban nőtt fel, az elképzelni sem tudja, milyen az élet ott ! :(
Soha semmivel nem generáltuk a veszekedést, egyikünk sem ! Mindig próbáltuk túlteljesíteni apám elvárásait, hátha aznap nem ordít és nem ver meg. De szinte naponta talált valamit, amibe belekötött. :(
Igen. Szegény gyerekek ! Felnőtt korunkban többször mondtuk anyánknak, hogy ezt nem lehetett volna megtennie velünk, mert más egy felnőtt, egy feleség, aki egyenrangú a férjével, de a gyereknek csak hallgatni szabad, visszabeszélni nem ! Egész életemre nyomot hagyott a gyerekkorom...:(
Felőlem bárki elköltözhet bárkitől :)
Csak annyit jeleztem, hogy szinte biztos, hogy a balhékat kölcsönösen generálják. Ha pedig kölcsönös, akkor meg is lehet szüntetni ugye, de erre úgy néz ki nincs törekvés. Ő dolguk. Csak az a probléma van két gyerkőc is.... jobb lenne okosabban élni.
Nem ismerted apámat ! Ő pillanatok alatt minden apróságon úgy felhergelte magát, hogy már ordított is, és ütött, ahol ért. Főleg engem, az idősebbet, de a tesómat is, és anyám - ha védett minket, - ő is kapott néha.
Mi volt apróság ? Nem 1 mm vastagon kentem meg a kenyeremet a májkrémmel. Vagy : gyorsabban ittam meg a bögre tejet, mint azt ő elképzelte. Vagy : vittem haza egy 4-est az ellenőrzőben ( nem a bizonyítványban !)Millió oka volt rá... :(
És a folyamatos megaláztatás lelkileg... :( Az önbizalmam minimális lett. :(
Éppen van, mert vannak pl alkoholista férjek akik hazamennek a kocsmából és egy kis verekedéssel eresztik ki a gőzt.
De itt nekem sem stimmel valami, ha nem lenne semmi egyéb a háttérben akkor tudná h semmi félni valója nincs attól h elvenné a férje a gyerekeket.
És balhézós, verekedős férjnek oda merné adni a gyerekeket hétvégére vagy akár megosztott felügyeletre? Érdekes...
Nyilván nem kerek így a sztori. Valószínű vastagon benne van mindkét fél a balhékban is, csak egyszerűbb itt a férjet áztatni.
Persze biztos van olyan fórumozó aki elhiszi, hogy a feleség csak kedvesen szerényen várja haza a férjét, amire a férj minden előzmény nélkül kalapáccsal veri a konyhát. :DDD
Ilyen a mesében nincs..
Örülök neki, hogy nem tudod elképzelni, akkor valószínű nem voltál még ilyen helyzetben!
:( de akkor ne írj ide, mert nem a hitetlenkedés érdekel és nem fogok bizonygatni semmit senkinek se. Én tudom, hogy mi történik itthon!
Az mi, hogy "Napi 10 testi fenyegetést kell bizonyítani tanúval"?
Napi 10x elverni az asszonyt tanúk előtt? Nemá...
Nem fognak adni!
Barátnőm most jár ebben a cipőben. Napi 10 testi fenyegetést kell bizonyítani tanúval, hogy kiadják a távoltartásit!
Szia Anyuka!!
Amint,olvasom milyen helyzetben vagy csak sír a lelkem sok unokás nagyiként.Mert bizony ez nagyon nehéz neked a gyerekeknek, Hiába kicsik ők , mint a radar mindent éreznek, és érzékelik.
A férjed meg a leírásod alapján egy önző dög és semmiképp nem apának való, viszont szerintem sajnos , mivel vele értelmesen beszélni nem lehet.
Muszáj lesz beadnod a válást, hogy védve légy!
Ilyen kicsi gyerekeket mindenképp az anyjuknak ítélnek.
Persze jó lenne egy nagymama, vagy egy barátnő, aki segít neked.mert kemény küzdelem lesz.
Nem fogja tudni, ezen ne izgulj. A magyar jogrendszer még mindig inkább az anya mellé áll. Egy válás sajnos soha nem egyszerű menet. Menj el első körben egy ügyvédhez. Kérdezd meg, mik a jogaid lehetőségeid. Ezzel jársz a legjobban, akkor tisztában leszel mindennel és van aki képvisel!
Ez legyen az első lépés és ne a költözés! Beszéld meg az ügyvéddel!
Ha ő magától le nem mond,akkor mindigis joga lesz a gyerekeihez.Ma már nincs az a szigor mint régen,hanem úgy veszik,hogy az apát ugyanazok a jogok illetik.Így hidd el a bíróság is amit majd kiszab,hogy minden második hétvége,illetve fele vakációk apánál.Az hogy te históriákat gyártassz,még nem bizonyítja azt hogy valóban alkalmatlan az apaságra.
Szerintem kösd fel a gatyád..
Az anyagiak nem számítanak,hanem q gyerekek érdekeit nézik.
Az pedig,hogy házasság alatt lelépsz..akkor viheti el őket amikor csak akarja és ameddig akarja.Nincs bírósági határozat.