Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hawaii tekercs recept

Hawaii tekercs recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hawaii tekercs hozzávalói:
8 vékony, nagy szelet gépsonka
8 vékony szelet lapkasajt
4 karika ananászbefőtt
2 db egész tojás
kevés liszt
valamint zsemlemorzsa a bundázáshoz


A Hawaii tekercs elkészítési módja:
A kiterített sonkaszeletre ráfektettem egy szelet sajtot. Az ananászbefőttet levétől lecsöpögtettem és egészen apróra összevágtam. Majd egynyolcad részét rászórtam a sajtra. A sonkát úgy csavartam fel, mint a palacsintát. A "göngyöleget" fogpiszkálóval összetűztem, hogy a következő munkafolyamatok közben szét ne essen. Ezután nagyon óvatosan lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojásba, végül újra a morzsába hempergettem. A kész, panírozott tekercseket a 180 fokra felhevített olajba tettem. A 4-5 perc alatt szép pirosra megsült tekercseket kiszedtem az olajból és papírtörlőre raktam. Fehérbort és turmixolt ananásszal ízesített majonézt tálaltam mellé, amelybe bele lehet mártogatni. Nagyon finom és különleges étel, amelyet friss ananásszal készítenek Hawaii szigetén. Ünnepi étkezések alkalmával ananászbóléval vagy ananászkoktéllal együtt fogyasztják. Kissé munkaigényes, ám különlegesen finom étel.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A hawaii tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook