Bevásárlási szokások, tippek (beszélgetés)
Van vákum dobozom,,a felvágottat tartom benne.Jobban eláll.Sokszor volt hogy a csütörtökön vett felvágott vasárnap reggelre már nem volt jó,,akkor is ha nem szeletelt volt.1 hétre főzni nem lenne gusztusom,,akármilyen dobozba sem.De elhiszem hogy lehet,nyilván nem nyírja ki a családot,,:))
Szia. Én nem használok vákumos ételtárolot. Egy hétre előre meg hát nem is főzök. Legfeljebb 2 napra. Előre sosem tudjuk a családon belül mit szeretnénk enni. Van hogy nem is főzök inkább rendelek
Néha napján.
Szép estét mindenkinek! Az Aldiban reggel sikerült venni az akciós vörös áfonya és fekete ribizli bokrokból. Sajnos kiultetni még a fagyok miatt nem lehet, így cserépbe tettem amíg az idő nem engedi a kiūltetést. A pisztráng is nagyon jó árban volt, a nagypénteki vagy szombati ebéd már meg van, pláne, hogy a múlt hétvégén kapott utalvánnyal fizettük.
Én is láttam ezt. Nagyon jó. Én még nem is láttam ilyet, de jónak tartom. Szívesen használnám.
Én is sok videót nézek a youtube-on. Sokszor nincs ötlet mit főzzek. Most az egyik anyuka mutatott a videójában vákuumos ételtároló dobozokat. A héten egy napon megfőzi az egész heti menüt és hét közben arra járnak rá. Ti használtok ilyen dobozt?
Az Aldiban a franciasaláta zöldségkeverék és a mexikói 1 kg holnaptól 320 körül lesz.
... na ezezl én is így vagyok , csak az a baj , h kicsit lassan már úgy leszek , mint a régi kolléganőm ! ahhoz h valamit bele tehessek ? előtte ki kell szednem belőle valamit , így aztán csak -7-8 foknál tudom kiolvasztani / ha van hozzá energiám , ezért is spórolok most : 1 non frostra :)))))) /
... viszont lekvár alapanyagot is simán fagyasztok :))))))
Az is van, klassz, de a befőtt, lekvár, savanyúság más kategória 🙂
Fagyasztót főleg akkor tömöm, ha éppen akciós kedvenc húst találok. Néha olcsó a mirelit is, borsó...átköltözik hozzám. Ha már úgyis megy, legyen tele 🙂
... utóbbi időben / tavaly ? / akkor vettem őszibarack konzervet , amikor 300-350 ft-ért sikerült vennem , majdnem dobtam tőle 1 hátast , mikor 7-800 ft-ért láttam ugyanazokat ! mostanába / az már akkor hány 100%-os emelés ?!!!!!! még van 1-2 dobozzal :)))))))) de majd eszünk mást !
... valamikor rengeteget befőztem 200-300 üveget is telepakoltam , de utána 98-ba vettem egy 8 fiókos fagyost / addig csak a 2.5 fiókos volt 84-től / és annyira klassz h teljesen leszoktam a befőzésekről :) :)
Én is így gondolom. Sok youtube videót nézek amiben fiatalok sütnek, főznek, stb. Sok jó ötletet lekoppintok.
Pontosan ! 70 felé battyogva is sok okosságot olvasok a fiatalabbaktól is :))))))))
Nekem kettő automatám van... a Weningert elvittem anyuhoz, hogy ne onnan kelljen idehordani a gyümölcsöt, hanem egyből helyben befőzhessem. A Lidl gépe digitális, ezt itthon használom.
Azt nem tudom, ma még jól bespájzoltam 269-es almából, 299-es narancsból :)
Lesz valahol valami jó akció holnaptól? Még nem néztem át az újságokat. Ha valami jót láttok, szóljatok!
Nagyon ügyes, hasznos dolgokat írsz. Tanulni sohasem késő 👍
Nengel, köszi. SilverCrest. Felírtam a nevét remélem találok a Lidl be. De megnézem több helyen is. Mondjuk én szoktam rendelni is. Ha nem találom az üzletekben sehol.
Az alma héját megszárítva tea ízesitésére is lehet használni. De megfontolom a gyümölcslevet is amit írtál. Szeretek kísérletezni. Ma még megyünk vásárolni, spar-ba még van olcsó narancs, csinálok még lekvárt. Abba is teszek almát a pektin miatt. Az almaecet is jól hangzik. Rebarbarat tavaly telepítettem, remélem az idén már tudok róla hasznosítani.
... mikor sok volt az almám ? akkor a megmosott alma héjából főztem almalét / cukor nélkül , ha volt ? akkor feketeribizlivel ízesítettem :) v rebarbaraszárral :) / sok almát le is szoktam reszelni , reggelinek is jó zabpehellyel v kompótnak az almahéj-lébe főzve , de lekvár alapnak is finom a reszelt alma ... / Fehérke11 almaecetet csinált a sok almahéjból /
Befőző automatát még nem vettem, pedig sokat főzök be. Egyenlőre nagyfazékban dunsztolok. Az aszalógépem Tesco sajátmárkás, de már sok éve megy. Most átnézem a pincében a fonnyadó almákat, körtéket, és azt fogom aszalni. Nagyon finom és nem megy így kárba. A zeller nekem se nő meg soha, de a levelét mindig elrakom. Jó ötleteket írtok.
Bibeszál, az én gépem is a Lidl-ben lett vásárolva a márkája SilverCrest! Mindenkinek ajánlom több gépem is SilverCrestes: varrógép, kenyérsütő, aprítógép. Árban is jó, megbízható gépek.
Feltétlenül előbb mindig a véleményeket,tapasztalatokat olvasom el mielőtt megveszem.
Jól írod hogy nem mindig a drágább a jó. Ezt már tapasztaltam mikor rendeltem
Fűtő panelt a régi drágább volt ez az új olcsóbb, viszont egy éve elmúlt hogy megvan és
ugyanolyan jól fűt. Igaz ez kiegészítő fűtésre kell mert volt hogy nem volt központi fűtés, de meleg víz 3 napig.
... nézd meg a véleményeket is róluk ! nem mindig a legdrágább a legjobb !
... már nagyon régen láttam olyan szárító alkalmatosságot a Tv-be ahol rácson , v tüllön v függöny anyagon , de alacsony tálcákon szárítottak sok olyan zöldséget/gyümölcsöt amit remekül lehet hasznosítani a háztartásban :) a lányom 20-on évvel ezelőtt Olaszországból hozott olyan gyümölcsteát , aminek csodálatos gyümölcsös ízét rögtön megszerettük :) nem tudtam elképzelni h mi a manó ? az az apró kis bogyó benne ? amitől szép színe is lett ? a hibiszkuszvirágon kívül ! néhány évvel később vettem itthon is és azon a zacsiján rajta voltak a hozzávalók/benne lévők :) bodzabogyót szárítottak hozzá ! / persze az ehető bodza bogyóiból ! /
... ügyes vagy !!! klassz dolog lehet @@@@@@@ régi kolléganőm kb 30? éve mondta h a húga olyat használ / Németországból ? hozta a bátyjuk / akkoriba itthon még nem hallottam róla , örültem h kaptam időnként tőlük tortazselét , mert itthon csak picit később vált ismertté :) :) az is :) :)
... ezeket a kajákat én mindet fagyasztom / kicsi dobozokba / de attól még tetszik a " konzerváló " lehetőség is :) :)
Nengel...Köszi szépen az infót.
Rákerestem a befőző autómatára és elolvastam
Mi mindenre használható.
Tényleg praktikus, és kényelmes megoldás. Nem tudtam hogy létezik ilyesmi, meg az aszaló gépről is itt olvastam először. Héten a befőző autómatákat megnézem Pécsen na meg a Lidl be is szokott lenni
írják. Körülnézek milyenek vannak és szándékozók venni a napokban. Aztán legközelebb
az aszaló gép következik megvételre... Ezért klassz ez a csoportos fórum mert sokan tanulunk jó dolgokról.
Tavaly előtt vásároltunk egy befőző autómatát. Nagy szkeptikus voltam vele. De kellemesen csalódtam benne! Nagyon hasznos találmány, egyszerű a kezelése, akár főtt ételt is lehet vele tartósítani, tartósítószer nélkül. Például: pörköltek, húslevesek tészta nélkül, töltött káposzta, székelykáposzta... Stb.
... nekünk ugyan van kertünk , de pl a zeller ? nálunk kis gubics marad ! 300ft/kg hol a Spár.ál hol a Lidinél / másba már nem járok / de amikor pl a zellert megvehetem 300/kg áron ? akkor veszek 2 hatalmas gombócot :) és szárítom , már jó ideje h nem a szárítón / azt odaadtam a lányunknak / tálcán szárítom , igaz , h a kandalló közelében , de régebben a radiátoron is szárítottam :) és nagyon klassz , de szörnyen pepecs , ilyenkor szárítok belőle annyit , h kb a következő 1 évre elegendő legyen :) volt már h ledaráltam belőle és a szárított zöldség közé kevertem / használaton kívüli régi húsdarálón daráltam , azzal szoktam a morzsának valót is :) csak a zellerhez előbb át is mosom a darálót és ha teljesen száraz ? akkor darálom a zellert , csak keveset teszek bele h ne tömörödjön össze , mert akkor nem akar darálni ! a piszok ! / 1x Anyagi írta h pl fehérrépa helyett inkább kicsit több zellert használ , bár most a fehérrépa is olcsóbb volt tegnapig a Spá.ba / néha veszek 1-1 új zellert , amikor gyönyörű friss a zöldje , a zöldjét megmosom , felaprítom és fagyasztom , nekem úgy tűnik h fagyasztva jobban megőrzi az aromáit :) :)
Sziasztok.
Sok okos dolgokat írtatok amit nem mindenki tud elkészíteni.
Aszalás, szárítás, lefagyasztás. Nagyon jó tippeket irtok az oldalon.
Jó magam is meglepődtem mi mindent lehet házilag készíteni főleg ha valaki mindezeket tudja és szereti csinálni. Nekem nincs aszaló gépem, aszalt dolgokat úgy vásároltam meg mindig. Hát mivel társas házban lakom
kertem sincs sajnos. Így marad a piac és a Bevásárló központok. Ott meg ugyebár sokminden drága, köztük a gyümölcs és a zöldségfélék is. Van hogy megsem merem venni némelyiket olyan drágák. Vannak ókor-ókor akciós áron akkor vásárlok
kicsivel többet belőlük.
Van amit lefagyasztok ezekből de bevallom őszintén zöldségeket még nemszárítottam soha sem.
Szóval én ezért nézem az akciós termékeket,mivel megtermelni nemtudom. Sajnos.
De szívesen olvasom amit irtok mert tanulok tőletek és
reménykedem hogy egyszer majd lesz egyszer csak kertem, ha másképp nem a lányomék augusztusban vesznek családi házat azon nagy kert, és gyümölcsös terület
van így párommal művelhetjük
mert a fiatalokat ez a része nem érdekli egyáltalán. Hát addig azonban marad még a drága zöldség, gyümölcs
vásárlás még.
Jó egészséget, erőt kívánok mindenkinek szeretettel.😘
További ajánlott fórumok: