Határon túli hoxások beszélgessünk! (beszélgetés)
.......
Ilyenkor kell máshova menni, nem csak Neked, hanem mindenkinek....
De nem okoskodom, tudom, hogy ez nem ilyen egyszerü... :(
eltűntek a kommentek?
rosszul látok?
teljesen igazad van
minket elözönlenek ezek a nemzetiségek(kínai)
Képzeljétek el a múlt héten történt visszavittem a kína boltba egy papucsit mert egy hét után tönkre ment a bolttulajdonos mondta,hogy vásároljam le én viszont ragaszkodtam a papucs árához mivel nem akartam mégegyszer pórul járni(sajnos a jövedelmünkből csak a kínaí gagyira telik) aazt mondta a tulaj vagyis kérdezte,hogy msgyar boltban vissza
adják-e az árát a terméknek mondtam ,hogy igen
ecseteltem neki a panaszkönyvet és a fogyasztóvédelmet így vissza adta a papucs árát (persze vásárláskor blokkot nem ad a cipősdobozt kell megőrizni arra írja rá az eladó a vásárlás napját így reklamálhatsz!)de elkezdett rám mutogatni és mondta az eladónak,hogy jól jegyezzen meg mert többet nem mehetek be a boltjába (nem is szeretnék)mintha legalább loptam volna!
Hozzáteszem a télen nov.elején vettem u.i. egy télikabátot a lányomnak 2 hét után tönkrement a cipzárja persze,hogy visszavittem a 6000 ft-os kabátot azt nem lehetett kicserélni és levásárolni 3 hétig javíttatta a kabátot -10 fokban
adót nem fizet és megöli a magyar kereskedőket
mit szóltok?
Nem is gondoltam eddig ,hogy Nektek ilyen nehéz a helyzetetek!
Szlovákia pedig külön Téma!
Szerintetek mi lehet a megoldás erre a kialakult helyzetre?
Én nem hiszem,hogy a nálunk élő nemzetiségek is ilyen helyzetben lennének!
Gondolok itt:pl.svábok
Talán egy korosztályhoz tartozunk?
Szoktatok Hozzánk jönni?
Borzasztó lehet ezt a mindennapokban megtapasztalni !
Pedig Ti a saját szülőföldeteken éltek és nem tehettek semmiről!
Jó néhány ismerősöm van aki áttelepült Erdélyből de Nekik sem könnyű itt nálunk Ők is aztán kapnak hideget meleget egyaránt !
Nekem életem egyik legnagyobb álma,hogy egyszer eljussak Erdélybe.Talán majd egyszer sikerül !
Nagyon szeretem pl.Tamási Áron műveit!
Mekkorák a gyermekeitek?
Gondolom ott sem "rózsás" a helyzet!
Van munkátok?
A gyerekeitek járhatnak magyar nyelvű iskolába?