Használt autót vennénk... mik lehetnek a buktatók vezetett szervizkönyv mellett? (beszélgetés)
szia,
csak tapasztalat: sajnos a szervizek is azt csinálnak amit akarnak. A Skodáknál kötelező szerviz van 15-20ezer km-enként, persze a jelet ki tudják análkül is ütni, hogy bármit csinálnának.
Nekem most (5 éves a kocsim) 110ezer km van benne.
Használt autót szeretnénk venni egy autókereskedésben.
Egy 3-4 éves Škoda Fabia-ban gondolkodunk. Az egyik alap a kereséskor az volt, hogy legyen az autónak szakszervizben vezetett szervizkönyve. (Tudom ez jó drága lesz nekünk a későbbiekben)
Megnéztem már sok hirdetést, és olvastam több használt autós fórumot is.
Ha megtaláljuk „az” autót, akkor a vásárlás előtt egy szerelőt is viszünk magunkkal, hogy ő is nézze meg a kocsit.
Tudom, hogy a kereskedők előszeretettel pörgetik vissza a km-eket.
Most találtam 2 olyan hirdetést is ahol azt állítják, hogy garantált a km futása az autónak.
Ezt én mint hozzá nem értő személy vagy egy szerelő hogyan ellenőrizheti, ha az autó pl 2 kötelező szerviz között van?
Milyen nagyságrenddel tekerik vissza az autó km óráját? Amennyit nem szégyenlenek?
Ill. milyen hibákra/átejtésekre figyeljünk oda még akkor is, ha az autó rendelkezik szervizkönyvvel?
És még egy kérdés: ha megadnak egy árat a hirdetésben, abból lehet még alkudni valamennyit?
Köszönöm előre is a segítségeteket. :)
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek, használtátok már a dermarollert?
- Szólánc - ('oly ritkán használt) ö-ő, ü-ű betűkkel
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.