Használ valaki Lindynette 20 fogamzásgátlót? Mi a tapasztalatotok? (tudásbázis)
szerintem nem lehet nagy gáz...én is felejtettem már el és én is vhogy egymás után vettem be a 2t és nem vt semmi gáz, de én biztosra mennék ha még ma védekeznék a helyedbe utána már nem gáz. mert amugy elvileg 3 óra kell h felszívódjon asszem..
De sztem még ma mindenképp védekezzetek vhogy.
Sziasztok! Nekem jövő héten kellene elkezdenem a harmadik levéllel, de úgy döntöttem, nem kezdem el, mivel elég negatív tapasztalataim vannak a gyógyszerrel kapcsolatban: állandóan pattanások jönnek ki rajtam, melyeket egyszerűen nem lehet kinyomni, fájnak, és min. 2 hét, mire elmúlnak. Emellett minden egyes menstruáció 1. napján annyira görcsöl a hasam, hgy bármilyen gyógyszert is bevehetnék, semmi nem segít. Amióta menstruálok, ilyet még nem tapasztaltam, sőt, volt, mikor meg sem éreztem, hogy megjött. Eléggé el vagyok keseredve, mert nem ezért írta fel a doki. Szerintetek visszatérhetek a másik gyógyszerre, melyet a lindynette 20 előtt szedtem huzamosabb ideig? Remélem nem borul fel a hormonháztartásom a hirtelen visszaváltástól. De elkezdeni a következő levelet viszont már garantáltan nem fogom.
Így akinek sokkal jobb tapasztalata van a lindynette 20-val, és már évek óta ezt szedi, szívesen eladom a 4 levelet. Írjatok, ha valakit érdekel! Megválnék tőlük!
sziasztok!
tegnap elfelejtettem bevenni a bogyót, nem is értem hogy történt... a lényeg az hogy nem pótoltam hanem ma már normálisan bevettem a péntekit vagyis ugye a mait. tudom hogy most 7 nap van amig kell máshogy is védekezni de ugye most ott megmaradt nekem a csütörtöki vagyis a tegnapi bogyom. azzal mi van most? azt már be se kell szednem? v mi? :D előre is köszi :)
Nézz körül neten ebben a témában, rengeteg cikk szól róla.
Amúgy én dokitól hallottam először és aztán néztem utána mert érdekelt.
Pl:
"Nagy adag C vitamin (1000 mg/nap) szedése esetén mi a teendő?
A májenzim működés felgyorsulása miatt bizonytalanná teszi a fogamzásgátló tabletta hatását (influenza időszak). Mellé kell védekezni. Kevés vérzés előfordulhat."
innen: [link]
Vagy:
de egy csomó van
Szia!
Érdekes a C vitaminos dolog. Tegnap voltam a nőgyógyásznál, és azt mondta, hogy szedjek a gyógyszer mellé C vitamint, mert akkor jobban hat. Fura, hogy az orvosok is máshogy vélekednek...
Még mindig nincs valakinek eladó 3 szem lindynette20???
hát nagyon köszönöm a sok megnyugtató választ:)
amugy barátnőm is ezt szedi csak ő már 5 éve....szóval ő jóval nyugodtabb és ő sem védekezik máshogy. Hát azért mégis maradt kétely bennem...nem tudom, én nagyon félek ettől...volt már egyszer h sürgősségi kellett (mert kilyukadt az a fos gumi...na így védekezzen az ember:D) meg sajnos több ismerősömnek volt már abortusza...meg hát mindent hallani erről meg arról,de próbálok végre bízni magamban és a gyógyszerben:) Hát azért köszönöm a segítséget mindenkinek!!:) itt aztán tényleg lehet számítani mindenkire:)
sziasztok:)
Nem kell.
Úgy van kitalálva, hogy a 7 napos szünetben is védettséget nyújt.
A grapefruitban levő furanokumarin enzimek befolyásolják bizoyos szerek felszívódását, így a tablettáét is, pontosan nem tudom, de valamit csinál a májban. :)
Az 1000 mg feletti C vitamin gyorsítja bizonyos gyógyszerek felszívódását. Tehát jóval kevesebb hormon tud csak felszívódni.
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem!Még pedig az,hogy 2 hónapja szedem a tabit és nem igazán vagyok vele tisztában,hogy amikor a 7 tabi mentes nap van kell e másképp védekeznem?,mert 1-2 barátnőm szerint kéne!
Előre is köszi a válaszokat!!
További szép estét!!!
Sziasztok!
Miért baj a grapefuit és az 1000mg feletti C vitamin???
Van valakinek 3 szem eladó lindynette tabija???
és ha már ilyen nagy tapasztaltnak tüntettem fel magam :D lenne azért egy kérdésem....
Igazából a bőröm, mensi
miatt kezdtem el szedni a gyógyszert. mindenhol bevált, viszont én nagyon parás vok terhesség terén...És már több mint fél éve szedem, és azért is kezdtem el szedni, mert én allergiás vok a gumira, meg ki nem állhatom, szó szerint undorodom tőle :S és már elég veszélyes volt mindig anélkül csinálni. (persze sosem ment belém)
Na és most ugye h gyógyszert szedek elvileg nyugodtan mehetne...de én azóta sem merem. rengeteg olyat hallottam már h gyógyszer mellett is teherbe esnek (persze ha nem szedik rendesen), meg honnan tudjam h normálisan működik-e már a szervezetembe, h megbízhatok-e benne? én még mindig nagyon félek ettől...annak ellenére h (amiket leirtam azok alapján is) működni látszik...
Ha erről vki tud vmit irni, tanácsod adni, azt szivesen fogadnám :)
kösziii!!:)
Sziasztok!
sokmindent olvastam itt, ezért leírom az én tapasztalataimat is a gyógyszerrel kapcsolatban:)
Én augusztus óta szedem, és eddig nagyon kis mértékben jelentkeztek mellékhatások, tehát semmi okom panaszkodni. Az első hónapot szinte végig "véreztem", mondták h még rááll a szervezet..."természetes" stb. vártam. el is múlt szépen. Aztán 5 hónap után megint volt egy vérzéses hónap (bár már nem olyan nagy mértékben) akkor el is mentem, h irja fel a lindy 30at, mert vszínű h alacsony a hormon nekem, felirta. de gondolkoztam. és nem kezdtem el szedni hanem folytattam a 20-at és azóta semmi bajom nincs, elmult a vérzés is. általában több hónap kell h felhalmozódjon akkora mennyiség a szervezetedben h normálisan működjön. Nem mertem váltani magasabb hormonra, mert rettegek a hízástól. viszont most igy fél év után tapasztalom h pár kilót híztam, de nem olyan vészes, szal magától a gyógyszertől senki nem hízik...csak hát én zabálok össze vissza :D na de ez más téma :) Egyébként olvastam vkinél h korgó gyomor...nagyon durva h néha órákon is olyan hangosan korog a gyomrom hogy nem tudok vele mit csinálni:D ez érdekes nálam is...:)
A bőrömről annyit, hogy alapvetően problémásabb a fajta, és most fél év után mondogatják többen h mennyivel szebb, aminek nagyon örülök:)
Szóval én azt ajánlom senki ne pánikoljon, az ilyenekkel (ha nem komolyabb jelek, bajok vannak) várni kell, mert csak át áll a szervezet és azért küld ilyen "jeleket", mondhatni elsőre nem tetszik neki a gyógyi :) Jaaaa és a melleim iszonyatosan megnőttek :D szóval hajrá mindenkinek ;)
Nekem az utolsó szem tabi mindig szombat, menses kedd, vagy ritkán szerda.
Tehát ha nálad is hasonlóan működik 3 nap, (18.-a), de nem vagyunk egyformák :)
Sziasztok!
Van valakinek felesleg 3 szem lindynette20 tablettája?
Sziasztok!
Mivel ti már tapasztaltak vagytok, és már egy jó ideje szedi a többség ezt a gyógyszert, így azt szeretném kérdezni, h mikorra várható a menstruációm, ha 15-én veszem be az utolsó bogyót? 3-4 nap mire megjön? Most kezdtem el szedni, ez az első levél, és azért kérdezem, mert osztálykiránduláson leszünk, (15-19ig) és elég kellemetlen lenne a 12 órás buszutazás alatt, belegondolni is rossz...
Sziasztok!
Én nemrég kezdtem el szedni a Lindynettet, és már a szedés után 2 nappal pattanások jöttek ki a vállamon ,meg az arcomon is! Eddig nem voltak nagyon pattanásaim, főleg nem ilyenek, mert ezek nagyon nagyok és gyulladtak nem is lehet őket kinyomni, fájnak is nagyon! Azt szeretném kérdezni ,hogy ez a gyógyszertől lehet, és ha igen, akkor ez elmúlik majd!? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Nem szeretném ha ezek a nagy pattanások mostantól mindig kijönnének elég kellemetlen ez így!
További ajánlott fórumok:
- Beszedtem 1 doboz Lindynette 20 fogamzásgátlót. És most kezdtem el a 2-dik dobozt. TEHERBE eshetek védekezés nélkül?
- Hallottatok már hüvelykúp fogamzásgátlóról? Esetleg valaki használja? Tapasztalatok?
- Használ valaki közületek fogamzásgátló hüvelytablettát?
- Használ valaki Samba fogamzásgátlót?
- Használ valaki hormon nélküli fogamzásgátlót és ha igen mik a tapasztalataitok?
- Ha a 3fázisú fogamzásgátlótól fáj a fejem (tri-Regol), a simától is fog (mint pl Lindynette)?