Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Háromcsokis muffin recept

Háromcsokis muffin recept


Elkészítési idő 40 perc

A Háromcsokis muffin hozzávalói:
25 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbónával átszitálva
1 zacskó Haas natur csokipuding
2 XL-es tojás
2,5 dl joghurt
10 dkg cukor
0,75 dl olaj
5 dkg kockázott étcsokoládé
1 tábla fehér csokoládé, vagy fehér csokidara


A Háromcsokis muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. Légkeverésen 160 fok, alul-felül sütésen 180 fok. A muffin formát kikenjük vagy kibéleljük a muffinpapírral. A csokikockákat megszórjuk liszttel, összerázzuk, hogy egyenletesen befedje, így nem süllyed le a tészta aljára. A többit összekeverjük a pudinggal és a szódabikarbónával. A tojást, joghurtot, cukrot és olajat alaposan elkeverjük, majd belekeverjük a lisztet, csak annyira, hogy ne maradjon csomós. Ha túlkeverjük nehéz, száraz lesz a tésztánk. Hideg vízbe mártott fagylaltadagoló kanállal vagy habzsákból a tésztát a mélyedésekbe töltjük. 20-25 perc alatt megsül. Közben vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit (vagy ki milyet szeret), és az elkészült langyos muffin tetejét belemártjuk.

A sütőből kivéve 5-10 perc pihentetés után - így nem törik szét - süteményrácsra szedjük.

Ha reszeljük az étcsokit, lágyabb lesz a tésztánk.

Kockára vágott csokit is tehetünk mártogatás helyett még sütés előtt a tetejére.
A megmártott sütink tovább díszíthető mogyoróval egyéb csonthéjasokkal, aszalt és kandírozott gyümölcsökkel.

Puding nélkül ez egy jó alaptészta, bármivel variálható. Pl. mákkal-citrommal, dióval-meggyel, körtével-gyömbérrel... (20-25 dkg egyéb mehet a tésztához)

Fogadjátok és készítsétek szeretettel, kínáljátok kávéval, kakaóval, teával és kedvességgel!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A háromcsokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook