Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyümölcsjoghurtparfé recept

Gyümölcsjoghurtparfé recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Gyümölcsjoghurtparfé hozzávalói:
4 dl joghurt
30 dkg tisztított, kimagozott meggy
2 teáskanál folyékony édesítõ
fél citrom reszelt héja
1 evõkanál citromlé
1 teáskanál zselatinpor


A Gyümölcsjoghurtparfé elkészítési módja:
Turmixgép poharába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítõt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0,5 dl vizet, és kis lángon, folytonos kevergetés közepette addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. A joghurtos keverékhez hozzáöntjük a zselatinos vizet, és ismét összekeverjük, majd azonnal betöltjük egy folpackkal bélelt, tetszés szerinti formába. Jó keményre fagyasztjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyümölcsjoghurtparfé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook