Hallottátok?A családtámogatási törvényt is érintő T/1813. sz. törvényjavaslat értelmében a jövő évtől ismét 3 évessé válik a GYES (beszélgetés)
Az öngondoskodás elsősorban azt jelenti, ha nincs elég fedezeted, mindent megteszel azért, hogy legyen-nem állítja senki sem, hogy egyszerű, de az alapja az, hogy nem mástól várjuk, hogy emeljék a fizunkat, hanem magunk kutatjuk a lehetőségeinket-akár azzal, ha helyileg nincs lehetőség elköltözünk máshova, vagy esetleg továbbtanulunk.
Két példa volt, nem rád írom személy szerint, de úgy látom, ha az emberek fele annyi energiát fordítana arra, hogy mit hogyan csináljon, mint arra, hogy mi miért NEM sikerülhet, sokan sokkal előrébb járnának.
A havi 100000 ből hogy a p.ba gondoskodjak ön?
130 éves lennék, amire valami összejön...
Majd ha megfizetik a munkánkat, mondjuk úgy mint tőlünk nyugatabbra, vagy akár csak fele annyit, akkor majd lehet. Így férreteszek havi 5000-et. Azt is csak önnevelésből, meg illúzióból...
Bravo
Egyébként meg azt a gazdaságot is működtetni kell valakinek, aki az "öngondoskodás" kamatait kitermeli... Majd a kis kínaiak fognak a mi pénzünkért dolgozni???
Kedves!
Amióta világ a világ, minden társadalomban így volt ez. Abból az emberi állapotból adódóan, hogy amikor az ember szülni tud, akkor még nem rendelkezik nagy vagyonnal, amikor meg gyermekágyas, nemigen tud dolgozni...
Régen egy faluközösségben is meg volt ennek a rendje. Megvolt, ki mikor megy segíteni, ki viszi a komatálat, ki mit "vesz" a fiataloknak. Akkor még nehezebb volt ezalól kivonni magad... Ez nem volt kérdés 10000 évekig... Csak ma, pont ez a szerencsétlen ország lett ilyen pitiáner, már lelkileg is???
Egyébként a gyes 26000 Ft. Szóval azzal csak az ül otthon, akit eltartanak... A java bizony megy, ha tud dolgozni... Merthogy az azért nem olyan egyszerű.
Én a nagy otthoncsücsülésben műszaki egyetemet végeztem, nyelvvizsgáztam, stb...
Rá is mentek a gyerekeim, a pszichológusuk is megmondta, hogy ezért vannak kikattanva!!!!!!!!!! Merthogy annak az otthon gyerekezésnek azért van valami értelme... érdekes, a 3. gyerekemnek semmi baja...
és mégse kellek senkinek... pedig már nagyon szívesen adóznék, hogy neked könnyebb legyen... meg hogy a gyerekeim kitermeljék a te nyugdíjadat, és működtesség azt a gazdaságot, amelyik a te magánnyugdíjadat termeli ki...
Az már más kérdés, és igaz, hogy a kismamák képezzék magukat, és tegyenek meg mindent a visszatérésért, és ne csak nyavajogjanak. A szemléletváltás valóban kéne, csak nem azért, amiért a pitiánerek mondják. MEG HÁT A BÖLCSŐDE, merthogy nincs hova tenni őket. Most voltam bent a bölcsiben a 3 hós gyerekemmel, hogy szervezzem a nagy visszatérést... Nem lesz egyszerű...
ez hagyján, a durva az, hogy ilyen szakadt helyzetben levő országban is a népesség fele (=nők) elvárja, hogy az állam fizesse, hogy x évet otthon ücsörög.
csak én jutok annyi matekig, hogy valakinek ezt ki is kell fizetni? és hogy az a valaki, az "állam" = a többi dolgozó ember?
Istenem szívemből szóltál!!! Én mindig azt mondon, hogy annyi más érdekesebb dolog van az életben! Tök mindegy, hány órán keresztül szöszmötölsz, koszolsz a konyhában a végeredmény úgyis kb. 10 perc alatt elfogy, aztán lehet mosogatni, majd pár óra múlva előlről kezdeni! Vááá!
Komolyan irigylem azokat, akik ebben még örömet is lelnek!
Mindig eszembe jut a Mézga családnak az a része, amikor MZ/X teljes menüket tartalmazó bogyókat küld, csak bekapják és megvan az ebéd. Na ezt igazán kitalálhatnák már én tuti vevő lennék rá!
Nálunk nincs bölcsi, úgyhogy valószínű nem is lesznek beszoktatási problémáink sem.:)
Arra a heti 3 napra amikor dolgozom vannak szerencsére nagyik és apuka.
Tényleg minden gyerek más amúgy a barátnőmnek a védőnő tanácsolta, hogy adja be bölcsibe másfél évesen a lányát, mert egyszerűen nem lehetett vele bírni. Nagyon igényelte a gyerek társaságot, és annyi energia szorult bele, hogy az anyja 3X lefáradt, mire a gyerek kicsit elpilledt.
Egyetértek :-)).
Nekem pl. a főzés nyűűűűg, de hatalmas. Iszonyúan értelmetlen, nem érdekel. Állni a tűzhely mellett, előtte elővenni, előkészíteni, megfőzni, utána teríteni, leszedni az asztalt, elmosogatni is, lazán van két óra, még a legegyszerűbb (nem mirelit :-)) kajánál is. Csirkelevest szeretem készíteni, odateszem, aztán egy idő után felé nézek és lekapcsolom, oszt jó napot :-).
Munkahelyi téma:
Engem is vártam vissza, a főnöknőm szinte hetente hívogatott, hogy mikor megyek vissza dolgozni. 1,5 év után bekerült a gyerek a bölcsibe, beszokott, megyek dolgozni, és pufff, mégse kellek. 2 hét alatt találtam másik állást :-).
Szereti a bölcsit, jól elvan. DE iszonyú nehéz. Fogalmam sincs, hogy több gyerekesek hogy oldják meg. 5-re érünk haza, utána közös játék (háztartásról szó sincs!) vacsiig, majd fürdés, mese, alvás. Főzés hétköznap mirelites cuccok (nudli, szilvásgombóc és társai :-). 1/29 körül alszik el, akkor magam rendbetétele, fürdő, konyha napi takarítása, majd olyan 9 fele itthoni munka elkezdése (könyvelés), utána-közben internetezés (pl. Hoxa :-)). Majd éjfél-fél egy tájban ágyba zuhanás. Alvási probléma nincs, hajnali ötkor kelés :-).
Nekem több ismerősöm dolgozik külföldön, Anyukák. Legtöbb négy-hat órában dolgozik, vagy sehogyse. Talán egy van, aki teljes időben dolgozik, de már nagyok a gyerekei. És 10000000x jobban élnek a kétkezi dolgozó párjukkal, mint én.
Én is jártam, nem ezen múlt semmi.
Sajnos gyakran belecsúsznak emberek abba, hogy pont a gyerek érdekeit nem veszik figyelembe. Tök jól csinálnak mindent, ahogy a nagykönyvben meg van írva, csak a gyerek nem azt akarná - elfelejtenek figyelni rá.
Szerintem az én lányom is bölcsibe fog menni, imádja a társaságot. Pedig itthonról végezhető munkám van, tehát akár 8 órában is visszamehetnék - bár remélhetőleg addigra itt lesz a következő baba. Ha úgy látom, hogy a lányom igényli a bölcsit, vinni fogom, nem lesz tőle semmi baja, sőt!
Egyébként állítólag sok gyereknek nem elég az otthon kb 2 éves kora után - akinél tényleg így van, annál szerintem rosszabb, ha otthon tartják csak azért, mert anya így gondolta jónak.
Az, hogy 3 évig otthon akar maradni valaki a gyerekével, nem jelenti azt, hogy törlődik az addigi élete. Én is itthon szeretnék maradni 3 évet, nekem meg az a furcsa, hogy plusz egy évet vagy valamennyit miért nem tud a gyerekére fordítani az, aki anyagilag megtehetné.
De aki nem bírja ki, hogy a gyerekével töltsön otthon plusz egy évet (vagy amennyivel előbb vissza akar menni), az menjen vissza, mert még mindig jobb, mint otthon lenni a gyereknek egy ideges, elégedetlen anyával. :)
Nem hiszem, hogy ebben mérnék a rendességet.
Persze 100 százalékra csak akkor tudom mondani, ha megszületik a gyermek.
:)
Elég primitív gondolkodásnak tartom, hogy egyesek a saját kategóriák és nézeteik alapján akarják megítélni, hogy egy vadidegen ember milyen szülő.
Tipikus! Éppen erre számítottam tőled!
(Csak halkan jegyzem meg, ha valóban mindegy lenne neked, hogy mást mit gondol és csinál, akkor vajon miért fektettél eddig ennyi erőfeszítést a nem tetszésed kinyilvánításába?!)
Miért kéne félned tőlem? Ezt nem is értem! Mi az, hogy az otthon ülés a mániám? Miért, Te hogy nevezed ezt az állapotot? Most komolyan, mi a megfelelő szó akkor erre szerinted?
Én azokat a nőket becsültem mindig, akik több fronton megállják a helyüket az életben, nekem ez az utam. Nem kell vele egyetérteni, ahogy én sem értek egyet a gyereknek 3 éves koráig az anya mellett a helye elvvel, mégsem kritizáltam senkit emiatt és főleg nem mérlegeltem, hogy ki miért szerti jobban a gyerekét, ahogy ezt Te tetted!
Persze, ez egy fórum bárki leírhatja a saját véleményét, épp ezért nem értem, én miért ne furcsálhatnám, hogy Te furcsálod az én hozzáállásomat?
Már korábban írtam, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a jó megoldás, Te vajon miért nem tudod ezt elfogadni?
én is húzom, de a bizonytalanság nyugtalanná tesz.
Viszont ha az álommunkahelyem megüresedik(elméletileg nyugdíjkorhatáros lassan akinek a helyére pályázom) akkor megyek gondolkodás nélkül mert sajnos "kihalásos" sorrendben megy :-)
További ajánlott fórumok:
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Pco-sok Ti hallottatok róla?
- Töröcsik Mari milyen beteg hallottátok?
- Nem eszik a gyerekem! Hallottatok már étkezéssel foglalkozó orvosról?
- Www.gas.hu-gázárcsökkentési lehetőség. Hallottatok már erről az új lehetőségről? Tapasztalatok? Vélemények.