Hallottál a Szkeptikus Társaságról?Ha igen, mi a véleményed róluk? (tudásbázis)
"A vállalkozás az általa forgalmazott különböző készítményeknek gyógyhatást tulajdonított, de az ezzel kapcsolatos állításait nem tudta igazolni, így 100 millió forint bírságot kapott.
...
A GVH szerint megállapítható, hogy a Free Choice Kft. által a [link] honlapon, a Vitamin magazinban és más módon közzétett tájékoztatások tartalma az, hogy a vállalkozás termékei közül egyesek (Életerő vitamincsomag, Kalcium-Magnézium, B3-vitamin, Nátha Bomba) alkalmasak betegségek (például depresszió, magas vérnyomás, csontritkulás torokfájás és nátha stb.) illetve az emberi szervezet működési zavarai vagy rendellenességei gyógyítására.
A lényeg: nincs meggyőző klinikai bizonyíték arra, hogy a polarizált fény jobban segíti a sebgyógyulást, mint a normál fény.
Ráadásul nem csak sebgyógyulás elősegítésére ajánlják, hanem egy csomó más betegségre.
Egyébként meg a "mindenrejó" megoldások eleve gyanúsak. Ami mindenre jó, az semmire se jó.
Lenkeit miért büntették meg? A betiltott vitaminok átnevezése és továbbforgalmazása miatt?
A Zepternél nemrég voltam egy víztisztítós termékbemutatón.Azt hiszem arról már írtam.Miért folyik eljárás ellene? Olvastam a Zeptersecret-et jó nagyon!
Ennél kevesebb is elég ahhoz hogy megbüntesse őket a Gazdasági Verseny Hivatal. Elég ha ők tesznek a készülékkel kapcsolatban olyan állítást, amit nem tudnak bizonyítani.
Lenkei Gábor most kapott 100 milliós (!) bírságot ilyenért.
A Bioptron fényterápás eszközök forgalmazója, a Zepter ellen pedig most folyik az eljárás.
Erről mit gondoltok? Egy magyar fizikusnő,Fenyő Márta találmánya.
Itt:-)
Sajna nem tudok erről bővebbet:-(
Elolvastam,köszi.Érdekes volt.Tehát a gyengébb mágnesek hatása nem bizonyosodott be.Voltam BEMER3000 terápián,ami pulzáló mágneses kezelés.Nekem nem hatott.
Egy orvos a Bőrgyógyászati klinikáról azt mondta,hogy vizsgálták a Vegatest hatásosságát,ami elektroakupunktúrás diagnosztika.Több mint 90%-ban nem egyezett a laboreredményekkel.Allergiatesztről volt szó,amit a vérből vizsgáltak.Ezt hasonlították össze az elektroakupunktúrás diagnosztikával.Mennyi pénzt beszednek emberektől klönböző csodamódszerekre!
Hát...ahogy "elnézem" őt,most valószínűleg a thoraxban...olyan intermediálisan...:P Néha kimászik,és írkál,aztán vissza...aztán ki...:D
Érdekes ez az érszűkület téma.Pont ma tanultunk róla élettanon...már a patomechanizmusáról...Hát...elég sok minden kell hozzá,hogy létrejöjjön(ha jól rémlik,amit ez a csodaUH említ,hogy lekezeli,az annyira nem is,de persze tévedhetek...) és hát...nem mondta a tanárnéni,hogy bármivel is vissza lehetne csinálni...Nem rémlik...De...iszonyú sok szó volt,kb.3órányi, a megelőzésének fontosságáról!
Egyébként nem a fizikoterápia használja az UH-t fájdalomcsillapításra,meg ilyenekre?Még gyerekkoromban ültettek be két korong közé rendszeresen a télről télre visszatérő arcüreggyulladásaim miatt.Hála Istennek,kinőttem,vagy félúton valahol elhagytam,lényegtelen,de már hosszú-hosszú évek óta nem keseríti a teleimet.:)
Engem az nagyon érdekelne,hogy mitől más az amerikai desztillált víz?Ők azt megisszák,itthon mérgező...vagy ők fogalomzavarosak? :O
"Megdöbbentő adat
A Föld mágnesességének mérhető értéke ma több, mint 50%-kal kevesebb, mint 200 évvel ezelőtt."
Hülyeség. Nem igaz. Ez a mágneses mező véd minket a napszéltől, ez téríti el a Nap káros részecskesugárzását. Rég rossz lenne.
De nincs is ilyen adat. Kitaláció
Erről mit gondoltok?
Köszi.
Kellemes húsvétot!
40"-os, 102 cm-es full HD LCD TV
130 W-ot
Nem találtam jobbnak a LED képernyőt az LCD-nél, sőt...
Én ha most vásárolnák, ismét LCD-t vennék, most már elég olcsók.
De ez a magánvéleményem.
Mint a jóslatok,ot is feltételes módban fogalmaznak! Ha nem jön be,ők nem állították biztosan.
Döglődik a TV-nk,újat kellene vennünk.Mit gondolsz a LED-es Tv-ről? Ezen gondolkodunk most,hogy LCD,PLazma vagy LED-es legyen? Viszonylag keveset fogyaszt,de mennyire jó és tartós egyébként,nem tudjuk.Az üzletben mindig a legdrágábbra beszélik rá a vevőt,bármiről is legyen szó.
További ajánlott fórumok:
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- Új abortuszvita kibontakozóban... Hallottál róla?
- A föld nemsokára belemegy a null síkba. Hallottál róla?
- Edita Sipeky: A fogyás magasiskolája - Olvastad? Hallottál róla?
- Zenék, amiket elsőként hallottál gyerekkorodban...
- Unom a magányt, társaságra vágyom...