Hallott már valaki olyan csodát, hogy a templomban könnyezzik a Szüzanya szobor?Ha igen mit jelent ez? (tudásbázis)
Miért olyan fontos, hogy van-e fizikai, kémiai magyarázata?
Nem árt senkinek!
Csak megerősíti néhány ember hitét, akik ettől meggyógyulhatnak.
Miért baj ez??
Sziasztok! valaki a gyergyói könnyezésről újabb fejleményt tud - e? Annyit hallottam, h. sokan látogatják azóta a templomot?
Gyergyóiak! - mit tudtok róla?
biztosan, de nem erre céloztam.
:)
hőmérséklet ingadozás valószínűleg.
de mint tudjuk tudomány nem közelítheti meg 100 méternél közelebb a hitet.
Igenis vannak csodák. És vannak könnyezések, amik bizonyítottak. De az egyház sosem ragaszkodott ahhoz, hogy ezekben hinni kell. Még az egyház által hitelesnek elismert (lourdes-i, fatimai)jelenésekben sem "kell+ hinniük, a katolikusoknak sem.
Egyébként az egyházi vezetőség nem siet lelkesen elismerni ezeket a dolgokat, és szerintem ez nagyon is jól van így. Pl. a lourdes-i kegyhekyen is ezrével történek gyógyulások. Az egyház felállított egy független orvosbizottságot (vagy a nagy részük, vagy az összes olyan, aki nem vallja hívőnek magát), amely szakmai alapon vizsgálja meg a gyógyulásokat. Kb. 70 olyat fogadtak el valódi csodának a sok ezerből, amit tényleg nem lehetett orvosi módon megmagyarézni, fizikai, vagy pszichikai okát adni.
A könnyező szobrok miért ne lehetnének igaziak? Inkább az lehet a legnagyobb gond, hogy nem a lényegre figyelnek fel az emberek, hanem a szenzációra. Amit a tévé is szeret felkapni. A könnyezésnek, ha valódi, akkor üzenete van számunkra, amit csak elfed az, ha a szenzációt keresik benne.
És igaz lehet az is, hogy emiatt a világ miatt sír. Talán valóban ez az egyik oka, mert látja, mennyire nem vagyunk képesek boldogok lenni, amikor pedig az Isten tálcán kínálja nekünk a valódi boldogságot. De mindig lesz olyan, aki elferdíti az üzenetet, és kicsavarja, hogy visszatetszőnek látszódjon. Hiszen ha elkezdene mindenki aszerint élni, ami az Isten valódi üzenete, akkor tele lenne a világ boldog, felszabadult emberekkel, akiknek nem lenne szükségük mindig valami újra, amit a fogyasztói társadalom kínál, és akkor a világot irányító multik kinek adnák el a bóvlijaikat?
Szóval, én így látom. Lehetne még árnyalni, de már így is túl hosszú lett...
Szia! Igen az RTL Klubbon, a Fókuszban láttam, de azt mondja egy ismerősöm, h. valamelyik híradóban is mutatták. Közelről mutatta a képet, ahogy a "könny" csorog és már egészen hosszan látszott. Egy szerzetes nyilatkozott, h. még egyáltalán nincs semmi bizonyitva, h. tényleg csoda lehet e, még ezt alaposan meg kell vizsgálják. Csak sajnos az a tapasztalat, h. amikor valóban könnyezik a Szűzanya mindig valami csapás, balszerencse éri a népeket. ( Hát ez nem hiányzik)
Én voltam már Gyergyóban egy pár évvel ezelőtt, de szerintem ebben a templomban nem jártunk, ugye ez egy román templom? Mi voltun a katolikusban, de erre a templombelsőre nem emlékszem, h. láttuk volna.
Nincsen semmi ...
Láttad a tévében is bemutatták???
igen
letezik!!!!!
Egyetertek en is, nem kell keresni sok esetben a magyarazatot. Ha ez a fajta hit segit, akkor az jo.
Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy nem a szoborra kell istenkent tekinteni. (Sem a talizmanokra, gyurukre, diszekre, patkora...akarmire) Azt latunk meg, amit akarunk, es ugy, latjuk a dolgokat ahogy akarjuk.