Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hallott már valaki olyan csodát, hogy a templomban könnyezzik a Szüzanya szobor?Ha igen mit jelent ez? fórum

Hallott már valaki olyan csodát, hogy a templomban könnyezzik a Szüzanya szobor?Ha igen mit jelent ez? (tudásbázis)

1 2 3 4
83. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 78. - Masször)
2009. jan. 7. 19:11

"mert a vegyészet okozta környezetszennyezés okozza a magas halandóságot."

Na ne! Amikor nem voltak vegyiüzemek indiában még nagyobb volt a halandóság!

2009. jan. 7. 17:38

már hallottam (pl. Lourdes-e Madonna)

mindenki csodájára jár a világ minden tájáról és valami féle feloldozást várnak tőle, csodát, hogy meggyógyulnak, hogy jobb lesz az életük, .... bármit ami pozitívan hat rájuk - kívánom, hogy bármit is kértek tőle az teljesüljön!

2009. jan. 7. 17:30

ottokar: Azt a hozzászólásomat ide bemásolom,mert szerintem ide is aktuális, bár nem a fórumba kiírt témához tartozik, ezért elnézést a fórum indítójától:

Te miben "hiszel" ? Több fórumban is olvastam, hogy nem hiszel se Istenbe, se szellembe. . . stb. Az egész mindenség csak anyag lenne?

Tinikoromban dacoltam a világgal. Sose kaptam vallásos nevelést, iskolába találkoztam először vele. Rengeteg kérdésem volt akkor, kerestem a választ, de kielégítőt nem kaptam. "Rájöttem" nincs is Isten, csak kitalálták a felnőttek, mint oly sokmindent, amivel meg lehet rémíteni az embert : ha nem leszel jó a pokolba kerültsz, v Isten megbüntet. . stb. Az iskolába nhallottam először szellemekről és más ezoterikus dolgokról. Mindig bizonyítékot akartam: na találd ki a gondolatom, vagy hanyas lesz a holnapi dogám, mutass egy szellemet. . . stb. Váltig állítottam, nincs semmi csak az anyag, minden csak biológia , kémia és fizika. Az egész világ.

És akkor történt valami. . . 18 éves voltam, mikor édesapám felakasztotta magát és meghalt. Megrengett körülöttem a világ. Vergődve kutatam valami után, hogy valaki mondja meg, hogy nem lehetett ennyi egy élet. Azt a sok szeretetet, élményt, tudást, szenvedést. . stb, amitől mi emberek emberek vagyunk azt is férgek hordják szét a testtel együtt?!!! Soha nem fogom tudni mondani neki, hogy szeretem és bocsásson meg. Mindig bennem van, ha hamarabb érkezem megmenthettem volna, mint már annyiszor. Egyszer nem érkeztem időben. . . És ő se láthatja hogy mi lett belőlem, lett családom és lettek szép unokái?!!

Apuval kapcsolatban sem a vallás sem a spirituális dolgok nem adtak megnyugtató választ, valahogy amit tett mindenhol bűn, akkor tán jobb ha tényleg nincs semmit, ne szenvedjen még "örökre" is. Viszont ott van dédim, ő egy végtelenül jó ember, ha van ilyen akkor biztos a mennybe kerül, és szeretném ha akkor onnan figyelne, vigyázna rám és büszke lenne rám.

Férjem mélyen vallásos és hívő ember. Beszélgettem vele ezekről a dolgokról, neki a nagyszülei akkor haltak meg mikor megismerkedtünk. Kérdeztem, hogy nem szenved hogy nincsennek már, nem szomorú? Azt mondta hiányoznak, de tudja hogy jó helyen vannak és látnak minket.

És látod, ez a különbség! Neki a lelke nyugodt, ő boldog. Azt az űrt amit a halál tölt be nekem, neki a hit amíg én szenvedek és keresem a választ, hogy van, vagy nincs vmi az anyagi világon felül. Mert a "nincs" válasz félelmetesebb. Mintha az út végén nem lenne cél.

Mikor megszületett a lányom, nemsokkal megkeresztelkedtem, mert a férjemen látom, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb a hite miatt és azt szeretném ha a gyerekeim is azok lennének. Ezzel nincs vesztenivalójuk, mert ha tényleg nincs semmi akkor ugyse fog rá "emlékezni" az ember vagy lélek vagy mi, de ha meg van akkor meg hadd kerüljenek csak a jó helyre, a mennybe.

Ahogy én nem tudom bizonyítani, hogy van Isten, úgy te se tudod bizonyítani, hogy nincsen! Mert , hogy valamit tényként közöljünk, ahhoz be kell bizonyítani , hogy az ellenkezője nem igaz.

80. ájrin
2009. jan. 7. 17:26

Én is láttam TV-ben!

Az a címe, hogy South Park és az egyik epizódjában :D (csak ott nem a szeméből jött a vér):D

79. 580dbd446c (válaszként erre: 77. - Masször)
2009. jan. 7. 17:25

Nagyon egyetértek veled! Ottokárnak már több fórumban olvastam hozzászólását és mindig ugyanazt hangoztatja, hogy ő nem hisz. Már nem is tudom igazán magát vagy minket akar meggyőzni róla.

Ottokar. Egy másik fórumban: vélemény a kártyajóslásról, írtam vmelyik nap neked, nem válaszoltál, nem olvastad vagy nem akartál. Pedig kíváncsi lettem volna a véleményedre.

78. Masször (válaszként erre: 76. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 7. 16:56

Valóban nagyon magas Indiában a halandóság.

Ahogy a környezetszennyező vegyi üzemeket egyre-másra telepítik oda a "fejlett" országok. Tehát szerintem India nagyon rossz példa a vegyészet védelmében, mert a vegyészet okozta környezetszennyezés okozza a magas halandóságot.

De ezen a fórumon nem erről kellene beszélgetnünk!

Azt gondolom, sokkal érdekesebb, hogy spirituálisan kinek mit jelent ha könnyezik a Pócsi Szűzanya.

77. Masször (válaszként erre: 74. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 7. 16:50

Az influenzában ma is bele halnának ugyanannyian!

A vírusokkal nem sokat tud kezdeni a vegyészet csodája az antibiotikum. De ez már nagyon off.

Egyre inkább az a meggyőződés erősödik bennem, hogy valami nagyon nagy sérelem ért gyermek korodban amit most rávetítesz a spiritualitásra.

76. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 72. - Masször)
2009. jan. 7. 15:04
Van egy apró baj ha valaki nem fogyaszt mesterséges édesítőt meg nem szed fájdalomcsillapítót attól még vastagon lesz agydaganata és vesekárosodása. Mekkora indiában a halandóság?
75. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 73. - Cikicakk)
2009. jan. 7. 14:59

"kárt nem okoz, mint a gyógyszerek"

Egyszerű a megoldás, ne végy be gyógyszert.

74. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 72. - Masször)
2009. jan. 7. 14:57

"A vegyészek minden áldásos találmányáról ki mered ugyanezt jelenteni"

Az nem zavar hogy ma olyan betegségeket amikbe régen százezrek haltak bele ma egy hetes gyógyszerszedéssel ki lehet védeni? Tudod hány százezren haltak meg az 1918-as ifluenzajárványban? Az egy álokoskodás hogy minden. A szignifikáns többség okosabb megközelítés.

73. cikicakk (válaszként erre: 72. - Masször)
2009. jan. 7. 14:38
Igazad van,kárt nem okoz,mint a gyógyszerek.Az igaz hit sok mindenre képes.Aki tud benne hinni az ha egyébként sem volt gyógyíthatatlan beteg, még meg is gyógyulhat.Ez tényleg így van,hogy aki nagyon erősen hisz valamiben,képes fizikai értelemben is hatni a szervezetére.Épp úgy mint a hipchoconderek,ha nagyon bemagyarázzák maguknak valamelyik betegséget,akkor képes, és tényleg kialakul a betegség.
72. Masször (válaszként erre: 67. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 7. 14:30

Quo vadis Domine?

Aspartam okozta agydaganattal?

Paracetamol okozta máj és vese károsodással?

A Máriapócsi Szűz Mária könnyeitől, senki sem halt meg! Senkinek nem okozott visszafordíthatatlan egészségkárosodást.

A vegyészek minden áldásos találmányáról ki mered ugyanezt jelenteni?

Ha nem, akkor inkább a tudományba vetett vak hitet kéne ostorozni, mint az ilyen ártatlan csodákat.

71. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 70. - Cikicakk)
2009. jan. 7. 10:01
Meggyógyulnak? Biztos? Én állítom sokkal de sokkal több az akinek súlyosbodik a betegsége esetleg meg is hal. És a hipochondriát nem kellene elfelejteni.
2009. jan. 7. 09:53
Ez egy egyszerű" placebó hatás" Akik megakarnak gyógyulni annyira hisznek az ilyen csodákban,hogy függetlenül a csodatevőtől,Könnyező Szűz Máriától,meg a többi hókusz-pókusztól meggyógyulnak,mert annyira erősen hisznek benne, hogy a hitük gyógyítja meg őket,és nem a csodatevő.Én is azon a véleményen vagyok,hogy csodák nincennek,csak véletlenek.
69. e2b5f0504e (válaszként erre: 67. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 7. 09:18

"Minden a természetben van" - tehát csak abban hiszel amit látsz is?

Erre szokták mondani, hogy az eszedet sem látod, még létezhet....és az ilyen anyagi világnál magasabb rendü érzései az embernek, mint szeretet, vagy pedig az örökkévalóság,halhatatlanság utáni vágy? Ilyen dolgok a természetben nem léteznek, akkor az ember elméjébe hogy kerültek bele mégis?

Én sajnállak hogy ennyire földhözragadt vagy, hogy kizárod az életedből a természetfeletti létezését, bár lehet hogy egyszer még megváltozol...

68. katácskák (válaszként erre: 62. - Masször)
2009. jan. 7. 00:43
Igen Q 1 nagy Keresztes "Lovag"..Hála-Istennek.. :)
67. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 62. - Masször)
2009. jan. 7. 00:35
Nekem nincs természetfeletti dolog mert minden a természetben van. Nincs olyan ami nem ott lenne. A tudatos vagy akár a tudattalan becsapást félrevezetést nagyon útálom. 2009-et írunk és némelyik ember 4000 év elötti szinten van. Virágzanak a haszontalan áltudományok kóklerek TV-ben jósolnak kártyát vetnek. Quo Vadis?
66. Masször (válaszként erre: 65. - Pircsi24)
2009. jan. 7. 00:13

Nem!

De elfogadom, hogy lehetséges rá materialista magyarázat is.

65. Pircsi24 (válaszként erre: 63. - Masször)
2009. jan. 6. 20:28
Ezekszerint rábólintottál hogy ez átverés?
64. Pircsi24 (válaszként erre: 63. - Masször)
2009. jan. 6. 20:28
Nem kell ehhez kémiai végzettség elég egy alap általános művelség ( én sem vagyok vegyész )és hogy nyitott szemmel járjunk a világban .. namármost a papoknak ez igenis megvan.
63. Masször (válaszként erre: 61. - Pircsi24)
2009. jan. 6. 20:10

Tudod, a papoknak általában nincsen kémiai képzettsége, így gyakran fogalmuk sincsen mi történik valójában. Tehát csalással, aminek nincsen hirtelen felindulásból elkövetett verziója, nem vádolhatóak.

Megteheted, hogy nem hagyod magad átverni, ne menj templom közelébe!

62. Masször (válaszként erre: 60. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 6. 20:03

Nagyon egyoldalúan látod!

Azt gondolom, azért mert valaki hisz egy Felsőbb Intelligenciában még nem lesz törvényszerűen a csalók és kóklerek áldozat.

Minden személyeskedés nélkül, nekem úgy tűnik, mintha keresztes hadjáratot folytatnál minden természetfelettiben való hit ellen.

61. Pircsi24 (válaszként erre: 59. - Masször)
2009. jan. 6. 20:02

Ezzel a hozzáállással minden olyan hazugság felett szemet kellene hunyni amibe senki nem hal bele?

Hogy nem okoz kárt azzal vitatkoznék. Hívő embereket csapnak be ezzel, akik pénzben is adakoznak sokszor az ilyen 'csodák' láttán az előttük felállított perselybe. Tehát anyagilag és erkölcsileg is megkárosítják őket. Biztos vagyok benne hogy a legtöbb hívő ember felháborodna ha tudná hogy csalással, és a jóhiszeműségüket kihasználva akarják a pénzüket elszedni.

Nem őszintébb és tisztességesebb megmondani ha pénzre van szükség és megkérni a híveket hogy adakozzanak?

Mindenkinek joga van az igazsághoz. Más kérdés hogy valóban vannak emberek akik nem akarják tudni .. de ez ellen is lehet védekezni, ne lássanak, ne halljanak, ne beszéljenek, dugják homokba a fejüket, zárkózzanak el minden olyan elől ahol szembesülhetnek azzal az igazsággal, amiről nem akarnak tudomást venni.

60. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 59. - Masször)
2009. jan. 6. 19:07
Leírtam már aki ilyet elhisz az a szélhámosoknak is elhisz mindent. Az pénzt ad a jóslásért kártyavetésért is. És nem gondol általában a dolgokba bele.
59. Masször (válaszként erre: 57. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 6. 19:01

Továbbra sem értem miért ekkora "élvezet" lerántani a leplet egy ártatlan csalásról?!

Kárt nem okoz, senki nem hal bele.

2009. jan. 6. 11:59
Ha olvastátok Ken Follett Katedrálisát, már ott is fény derült rá, hogy csalás :)
2009. jan. 6. 11:59
Azért mert egy bűvészmutatványról nem tudjuk hogy csinálják, az még igaz?
56. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 55. - E2b5f0504e)
2009. jan. 6. 11:58
A csalást ne zárod ki? A jézus vére hókuszpókusz is egyszerű csalás, bűvészmutatvány.
55. e2b5f0504e (válaszként erre: 54. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 6. 11:44
Viszont amikor vért könnyezik egy kép vagy szobor? Az igazi sötét vérszinü, nem rózsaszin...
54. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 53. - E2b5f0504e)
2009. jan. 6. 11:42
Azt bárki észreveheti hogy csakis kékek ezek a szemek. Régen a kék szemeket kobaltklorid alapú festékkel amit lenolajban főztek festették. A kobaltklorid rendkívűl nedvszívó. Amikor az olajjal összefőzik a hő kihajtja belőle a vízet. Amikor festés után megszárad egy idő után az olajfestéken hajszálrepedések keletkeznek és a kobaltklorid a levegőben levő vízpárát mohón magához vonzza egész addig míg a csepp olyan nagy lesz hogy a súlya nagyobb lesz mint a vonzás ekkor a csepp lefolyik. Nekem van kobaltkloridom be tudom mutatni hogy a hevített kobaltkloid gyönyörű kék amikor megszüntetem a hevítést rövíd időn belül rózsaszínű lesz mert a levegőből vízet vesz fel mégpedíg nagyon gyorsan. Jópár év után ez a könnyezés megszűnik ugyanis a levegőben levő kéndioxidtól a kobaltklori elszulfátosodik, ami már nem nedvszívó.( a szulfát kiűzi sójából a gyengébb savat, a kloridot)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook