Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Halleves zsemlegombóccal recept

Halleves zsemlegombóccal recept

A Halleves zsemlegombóccal hozzávalói:
1,5 kg halaprólék (halfej, törzs v. apró hal)
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika

bors
5 dkg sertészsír
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
2 db tojás
zsemlemorzsa


A Halleves zsemlegombóccal elkészítési módja:
A halaprólékot a vöröshagymával, pirospaprikával 2 liter vízben megfőzzük, lepasszírozzuk. Nagyobb lyukú szűrőn leszűrjük, hogy az esetleges szálkák fennakadjanak, majd botmixerrel vagy turmixszal pépesítjük, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat elkeverjük a zsírral, préselt fokhagymával, liszttel, szódabikarbónával, sóval, borssal és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Gyúrható, alakítható masszát kell kapnunk, melyből a diónál kisebb, egyforma golyókat gyártunk. A halas lét feltesszük főni, s amikor forr, belefőzzük a kis gombócokat.

Az ízesítéshez használhatunk pörköltszaft kockát, piros aranyat, csípős paprikát, - sőt ha módunkban áll, halbelsőséget is kisebb darabokra vágva.
Olcsó és finom!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A halleves zsemlegombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook