Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrótorta pudingkrémmel recept

Túrótorta pudingkrémmel recept

A Túrótorta pudingkrémmel hozzávalói:
A tésztához:

20 dkg rétesliszt
20 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 db egész tojás
csipet só
1/2 sütőpor v. 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Túrós krémhez:

3 dl tej
4 evőkanál búzadara
1 kávéskanál kristálycukor
45-50 dkg tehéntúró
15 dkg margarin
8 dkg porcukor

Pudingos krémhez:

2 cs. vanília puding
3 dl tej
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé

+ lekvár a tortalap megkenéséhez


A Túrótorta pudingkrémmel elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat keverőgéppel habosra keverjük, - kizsírozott tortaformába kenjük, 20 perc alatt zsemleszínűre sütjük, - lekvárral megkenve félretesszük. Míg sül, elkészítjük a túrós krémet: 3 dl tejet felforralunk a kristálycukorral és állandó keverés mellett beleszórjuk a tejbe. Hideg helyen tároljuk, miközben a túrót húsdarálón ledaráljuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, tovább keverjük, állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tejbegrízt és a túrót, majd rákenjük a lekváros tortalapra. A pudingos krémhez a tejet felforraljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a pudingport, - hidegre tesszük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és állandó keveréssel hozzáhabosítjuk a kihűlt pudingot, majd a túrós krém tetejére kenjük, - úgy, hogy a torta oldalára is jusson.

A tortalapot lekvárral megkenve mindig előző nap készítem el, - úgyszintén a tejbegrízt és a pudingot is előző nap főzöm meg, így másnapra csak az összehabosítás és a tortakenés marad.

Tetejét ízlésünknek megfelelően díszíthetjük: csokidarával, színes tortadarával, darált babapiskótával, gyümölccsel, - vagy csak egyszerűen villával berácsozzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrótorta pudingkrémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook