Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Fűszeres csirkemellel rakott tök recept

Fűszeres csirkemellel rakott tök recept

A Fűszeres csirkemellel rakott tök hozzávalói:
1 db csirkemell-filé
1 db zsenge főzőtök
1 csapott evőkanál Maggi "húsvarázs" ételízesítő
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott mokkáskanál szerecsendió
1 csapott kávéskanál gyömbérpor
4-5 gerezd préselt fokhagyma
1 ágacska rozmaring
4-5 evőkanál 20 %-os tejföl
1 db tojás

zsiradék


A Fűszeres csirkemellel rakott tök elkészítési módja:
A húst és a tököt felkockázzuk (kb. 1,5x1,5 cm). A felkockázott tököt enyhén besózzuk, néha átforgatva. A húst serpenyőben átsütjük, mikor levét elfőtte, megszórjuk és átkeverjük a húsvarázzsal, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a rozmaring ágacskát, amit 5 perc főzés után eltávolítunk az ételből. Mikor a hús puha és zsírjára sült, összekeverjük a levét engedett tökkel, őrölt borssal, szerecsendióval, gyömbérporral, fokhagymával és egy kisebb tepsiben egyenletesen szétterítjük. A tejfölben elkeverjük a tojást, rákenjük a tökös ragura, alufóliával letakarva 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd még 5 percig a fólia eltávolítása után. Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A fűszeres csirkemellel rakott tök elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook