Hajnövesztéssel kapcsolatos tapasztalataim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hajnövesztéssel kapcsolatos tapasztalataim
Az biztos hogy ráérsz:)
Pártolom a természetes dolgokat, de azért valljuk be elég macerásak.
Tojás sárgája + késhegynyi szódabikarbóna + kb. 1 mokkáskanálnyi citromlé + 1-2 csepp levendula illóolaj.
Az öblítővízbe is teszek citromlevet (citrom kifacsart levét, nem bolti citromlét).
Van, hogy házi készítésű hajmosó szappannal, akkor almaecetes (saját készítésű) az öblítés citromlé helyett.
Van, hogy csak egy kis szódabikarbónát feloldok pici vízben és azzal mosom meg. Ilyenkor is almaecet megy az öblítővízbe.
Majd elfelejtem: a tojásos "sampont" száraz hajra kell felvinni!
Ezt meg én nem értem...
Igenis, SLS-mentes sampon, még jobb, ha nem is használsz sampont, van sok megoldás arra, hogy tiszta legyen a fejed bőre, a hajad. Én kb. 3 hónapja nem mosok hajat samponnal, még SLS-mentessel sem, nő a hajam, még ott is, ahol évek óta nem..............
Ja, egy héten 1x kell "hajat mosnom", a samponos mosásnál kétnaponta kellett...
Ez a cikk pont semmiről nem szól. Tele van olyan általánosításokkal, ami ráadásul nem is állja meg a helyét.
Ez év márciusa nem voltam fodrásznál. fokozatosan van levágva, nem vékonyodott el, nem lóg. Nivea hajdúsító samponnal mosom - ecetes vízzel öblítem, hetente egyszer ricinuspakolást teszek rá egész éjszakára. Március óta közel 10 centit nőtt, sokkal sűrűbb lett, ilyen szép szerintem még sose volt.
Az SLS téma túl van lihegve, nem tesz jót, de azért ez a kampány túlzás.
Egyszer megkérdeztem a fodrászomat erről, és azt mondta, hogy festett hajra nem ajánlja. Márpedig az én hajam évek óta szőkítve van - eredeti sötétbarnából.
Neked természetes színű a hajad?
Előkaptam az ajándékba kapott, az egyik legnagyobb márkanevű cég samponját. Mindjárt a 2. tétel az összetevők közt a Sodium Laureth Sulfate. Ugyanígy a fiam által vásárolt másik nagynevű cég terméke és a régi, sárgaflakonos sampon is tartalmazza ezt az összetevőt.
Olyan apró betűvel vannak az összetevők feltüntetve (ami sajnos minden más termékre is igaz), hogy legtöbbünk csak nagyítóval tudja elolvasni. Arról nem is beszélve, hogy a bevásárló lista mellé még vigyünk egy másik listát is, ami a káros anyagokat tartalmazza? Ha annyira károsak, miért engedik belerakni?
hát, szerintem sem derül ki semmi a cikkből:-(
ha valakit érdekel a téma, akkor javaslom a ricinusolaj hajpakolást, hihetelenül beindítja a hajnövekedést, dúsít és gyönyörű selymes lesz tőle a haj. itt a hoxán nagyon sok fórum és napló van erről. Én is itt találtam, és kipróbáltam.., a hajam úgy nő mint a bolondgomba, kicsit macerás ugyan, de megéri
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?
- Mik a tapasztalatok a Herbalife termékeivel kapcsolatban?
- Minden mi a hajjal kapcsolatos, Hajnövesztőszerek, hajpakolások..
- Lézeres hajnövesztővel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
- Mi a tapasztalat a 'Vital A Zeta 2' hajnövesztő hajszesszel kapcsolatban?