Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)
Nem tudom olvastál-e itt valamit is hogy én le sz#roztam volna egy technológiát, vagy terméket. Egyedül azt mondtam hogy nem túl okos dolog akárkinek is tripla sorokat felrakni 5 sorban, de ettől függetlenül lehet hogy kíváló fodrász, vagy a hőillesztéshez nagyon ért de a varrás nem az erőssége, legalább is a mennyiség kiválasztása.
Félre értés ne essék, a socap keratinra nem mondom hogy nem jó, de hogy nem 100% keratin arra a házam az autóm, és a nyaralómat is felteszem.
OK:)
Akkor meg is beszéltük téma lezárva.
"Nekem ez a tapasztalatom, hogy a varrás nem jó technika!"
Írtad te, ha nem volt soha varrva, milyen tapasztalat.
Én nem ajánlok senkinek semmit, újra mondom mindkét technika jó csak tudni kell kinek melyik. Nekem se szórakozás, csak segítenék azoknak akik kérdeznek, de tőlem azt csinál amit akar mindenki.
Segíts nekem hol pancsereztem le a te fodrászod?, de Angelnails hozzászólásához írtam, hogy azért az hogy valaki felvarr 5 sorban tripla sorokat nem mondható profinak.
A hőillesztés egy kiváló modern technológia, de hogy kíméletesebb a varrásnál azt nem mondanám soha.
Én megengedem hogy hajas tapasztalit megossza bárki bárkivel, de hogy arogánsan okoskodónak nevezzenek azt nem, mert elmondom az igazságot (segítség képp), de ha ezt nem fogadod el se te se az Andi akkor keressétek és vegyétek a 100% keratint.
Segítek a socap cég neve olyan 65 ször hangzott el itt aki 100% keratint árul és milyen kíváló, a szabályokat nem én hozom, mindenki azt ír le amit akar.
Abban viszont egyet érthetünk, hogy a tapasztalatlan hajhosszabbítóknak nincs nagy gyakorlatuk, és sok hibát elkövetnek, de Te is elkezted valahol valamikor a szakmád, és nem hiszem hogy egyből a legprofibb voltál, nekik is kell hagyni időt.
Az a legnagyobb baj mikor valakinek felraknak valamilyen hajat valamilyen technikával és ez tök könnyű ezt én is meg tudom csinálni felszólítással belekezd, és még a tanfolyamot sem végzi el fűnek fának barátnőknek cseszi össze a haját az emberek meg mennek hozzá mert 5ezerrel olcsóbb mint a szalonok, na ez a baj. (ÉS ITT MOST NEM CÉLOZTAM SENKIRE!!!) MAjd Ők bemennek egy hajkereskedőhőz akitől esteleg segítséget kapnak az meg azt mondja hogy minden egyes levételkor le kell vágni a ragasztót a haj végéről, na ez is nagy baj.
SZIVEM!!
Drága Erika!
Először is nem humorizálok itt, főleg nem Veled akivel szemben esélyem sem lenne hiszen a kis ujjadban a szakma:)...Én teljesen más területen tevékenykedem, tehát nyilván nincs annyi tapasztalatom mint neked:)! Így igaz, teljesen mit mondasz marhára nem érdekel..ebben az egyben legalább egyet értünk:). Az, hogy te mit ajánlasz és mit nem a Vendégeidnek a Te dolgod.
Másodszor nekem soha nem volt varrva a hajam, nem azért mert vékony szálú, kevés és nem azért mert pancser lenne a fodrászom-amit így virtuálisan meg állapítottál:), hanem azért mert mert nem tetszik...érted???? csak így simán ahogy olvasod NEM JÖN BE!!!! Véleményem szerint egy elavult módszer ami helyett vannak újabb kíméletesebb eljárások mint pl. a hőillesztés.
Én nem beszélek le, sem rá senkit egy hajhosszabbítási módszerre sem, hanem a saját tapasztalatomat/véleményemet írom le!!!! De ha időd engedi olvasgass vissza, mikor és mit sz..tam le??!! Érdekelne hol olvastad???!!!!
Harmadszor..nem mintha sok közöd lenne hozzá, de az Andi nem a Barátnőm:) életemben nem láttam, de engedd már meg Neki, hogy legyen Véleménye ha már a "hajas"tapasztalatait meg szeretné osztani, itt a hajhosszabbító fórumon:))
Milyen céget favorizálok áruld már el???
Várj ne gondolkodj mert az nem az erősséged úgy látom...segítek:)
A natúr indiai hajról kezdtem írni, hogy mennyire elégedett vagyok vele...nem technikáról, cégről, hanem póthajról.
Ééééés miután tettem fel képet többen kérdezték milyen technikával lett feltéve..erre írtam, hogy hőillesztés. Eddig stimm??:) Majd miután kérdezték ki csinálta, privátban megírtam, nem ITT KINT! Azt szabad, neeem??:))
Hidd el Nekem nem miattunk csalódnak sokan a hajhosszabbításban, vagy az itt leírtak/tapasztalatok miatt, hanem a sok kontár hajhosszabbító miatt, akik elvégeznek egy nap alatt egy tanfolyamot és rosszabb esetben tönkre vágják a szerencsétlen Vendégük haját egy életre...Na ez a nem mind1 Szívem:)!!
Lehet ez Neked szórakozás, másnak kevésbé hidd el:(!!!
Pár napja voltam bent az itt hírdető IX. kerületi hajkereskedésbe, mondom a lánynak milyen kevés keratin van a hajak végén, azt mondja persze azért mert akkor nem tudnák eladni a zacskós keratint külön, mondom neki azt nem azért kell eladni, mert gyárilag kevés a hajon a keratin, hanem az újratincsezéshez. Mondom leveszem a fejről, kitisztítom belőle a régit és újrakeratinozom, erre azt mondja látja nem értek hozzá, azt enm kell kitisztítani, le kell vágni, mondom nem azt le kell szedni róla, és újra kell kearatinozni. Elővesz egy marék gubanc hajat,amit levett valaki fejéről, mutatja erről hogyan szedem le, mondom oldószerrel fogóval a hőillesztő géppel, meg fésüvel, azt mondja ne mondjam neki, hogy én ezt megcsinálom, micsoda munka ez. Mondom ha valaki egyszer megvesz 40 cm hajat, és a 2. felrakás után már csak 30-at tudok visszatenni, aminél a saját haja is hosszabb akkor úgy otthagy hogy csak zörgök, és én is ott hagynám azt aki az én pénzemmel játszik.
Sajnos a gyors pénzszerzési lehetőség, a lustaság és a hozzá nem értés riazstja el a legtöbb vendéget.
Mit várjunk egy kezdő hajhosszabbítótol, ha a hajkereskedő ilyen tanácsokkal látja el? (azt hogy felvarr 180gramm hajat 5 sorba tripla sorokban).
Bianka 1. Nem kell levágni, a megfelelő oldószerrel el lehet távolítani, csak sok munka, ezért nem szokták a hajhosszabbítók megcsinálni, mert dolgozni kell vele. Inkább azt mondják le kell vágni. Abban az esetben kell levágni ha elhasználódott alatta a haj (megtört, kiszáradt nagyon.....stb), de ez ritka.
2. Általában 1 tincs 1 gramm, a legtöbb helyen így csomagolják a hajakat, a 100 gramm haj 100 tincset jelent legtöbbször.
Csajok! Két kérdésem lenne a hőillesztéssel kapcsolatban.
1., Tényleg minden egyes felrakásnál rövidebb a haj, vagyis mindig le kell vágni a ragasztott részt és újra kell keratinozni?
2., Ha pl. én egy 100 g-os 60 cm hajat akarok venni, az kb hány tincsnek felel meg?
Bocsika, hogy belekotyogok, de a varrással lehet szerintem a legjobban dúsítani!!!
Ugyanis dupla triplasorokat fel lehet varrni akár 4-5 sorba, és ettől sokkal de sokkal dúsabb lesz az eredmény! Merthogy a tincse hosszabbításnál legyen az bármelyik tincses technika, soha de soha nem szabad vastagabb tincset felrakni mint amilyen a tartó tincs, mert fizikailag nem bírja a tartani! Tehát egy kevéske vékony szálú haj esetében ez max duplázódik!
Mivel nekem is ilyen kis satnya hajam van tudom miről beszélek, volt varrva is, és gyűrűzve és most már jó ideje So.Cap keratinnal van rakva! A varrásnál hihetetlen mennyiséget raktak fel a többihez képest! Több mint 18 dkg ment fel, míg a gyűrűs és a keratinos illesztéssel, éppen hogy 10 dkg megy fel! Ennek ellenére a varrást 1 hét után kiszedtem, mert nem bírtam elviselni, azt hittem belebolondulok véresre vakartam a fejem, pedig addigra túl voltam 1 év űrűzésen:) Ennek ellenére, lehet valakinek az jön be sőt, több ismerősömnek is varrva van a haja! Bár mindegyik panaszkodik a lassan szárad, viszket, ha lenő csúnya, hármasra, ezért nem is értem miért hordják!
Én meg mosolygok a magasra felcopfozott, feltűzött, fonott hajkoronáimmal, ami nem viszket:)))))
ÖÖÖÖ tapasztalatról van itt szó??? Tévedek???
Nem mint hajhosszabbító, hanem mint Vendég...
Nekem ez a tapasztalatom, hogy a varrás nem jó technika!
De ha ez okoskodás mindenkitől elnézést kérek!!!:)
Én nem céloztam senkire sem, csak általánosságban írtam, hogy nem kellene veszekedni, de mondjuk ettől már itt voltak nagyobb viták is.. :-))
Az természetes h mindenkinek más jön be, senki nem egyforma, és ennyi.De szerintem zárjuk le a témát!
Ebben egyetértek:)))
Nekem a hajfelvarrás abszolút nem tetszik:)
Köszi a választ!:)
Egy kérdésem volna...miért van az, hogy a socap v. a kristálykeratin 3hónapig tart, nem reagál pakolásra, olajra és nem fehéredik ki ellentétben a wax rúddal ami nyúlik is és olyan mint a ta...ny??
Nem kötözködöm mielőtt Szöszike félreérti:))
További ajánlott fórumok:
- Hőillesztéses hajhosszabbítás tapasztalatok
- Mennyire elterjedt a hajhosszabbítás Magyarországon? Sokaknak van póthajuk? És közöttetek kinek van?
- Melyik hajhosszabítási, hajdúsitási metódus, ami nem bántja a saját hajat és jó?
- Akik csináltattak már ilyet! Nektek mennyi volt a hajhosszabbítás? Mennyi Ft/tincs?
- Ragasztócsíkos hajhosszabbítás (Tape in) tapasztalatok: Nekem viszket és nagyon húzza a fejbőrömet, a saját hajamat. Ez normális?
- Keratinos hajhosszabbítás