Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) fórum

Hajhosszabbítás saját tapasztalatok (Nem szakmai vitafórum!) (beszélgetés)

3246. Mi.Erika
2010. febr. 24. 11:45
ok:)
3245. Mi.Erika
2010. febr. 24. 11:45

Nem tudom olvastál-e itt valamit is hogy én le sz#roztam volna egy technológiát, vagy terméket. Egyedül azt mondtam hogy nem túl okos dolog akárkinek is tripla sorokat felrakni 5 sorban, de ettől függetlenül lehet hogy kíváló fodrász, vagy a hőillesztéshez nagyon ért de a varrás nem az erőssége, legalább is a mennyiség kiválasztása.

Félre értés ne essék, a socap keratinra nem mondom hogy nem jó, de hogy nem 100% keratin arra a házam az autóm, és a nyaralómat is felteszem.

3244. Gina5 (válaszként erre: 3243. - Mi.Erika)
2010. febr. 24. 11:41

OK:)

Akkor meg is beszéltük téma lezárva.

3243. Mi.Erika (válaszként erre: 3242. - Gina5)
2010. febr. 24. 11:36

"Nekem ez a tapasztalatom, hogy a varrás nem jó technika!"

Írtad te, ha nem volt soha varrva, milyen tapasztalat.

Én nem ajánlok senkinek semmit, újra mondom mindkét technika jó csak tudni kell kinek melyik. Nekem se szórakozás, csak segítenék azoknak akik kérdeznek, de tőlem azt csinál amit akar mindenki.

Segíts nekem hol pancsereztem le a te fodrászod?, de Angelnails hozzászólásához írtam, hogy azért az hogy valaki felvarr 5 sorban tripla sorokat nem mondható profinak.

A hőillesztés egy kiváló modern technológia, de hogy kíméletesebb a varrásnál azt nem mondanám soha.

Én megengedem hogy hajas tapasztalit megossza bárki bárkivel, de hogy arogánsan okoskodónak nevezzenek azt nem, mert elmondom az igazságot (segítség képp), de ha ezt nem fogadod el se te se az Andi akkor keressétek és vegyétek a 100% keratint.

Segítek a socap cég neve olyan 65 ször hangzott el itt aki 100% keratint árul és milyen kíváló, a szabályokat nem én hozom, mindenki azt ír le amit akar.

Abban viszont egyet érthetünk, hogy a tapasztalatlan hajhosszabbítóknak nincs nagy gyakorlatuk, és sok hibát elkövetnek, de Te is elkezted valahol valamikor a szakmád, és nem hiszem hogy egyből a legprofibb voltál, nekik is kell hagyni időt.

Az a legnagyobb baj mikor valakinek felraknak valamilyen hajat valamilyen technikával és ez tök könnyű ezt én is meg tudom csinálni felszólítással belekezd, és még a tanfolyamot sem végzi el fűnek fának barátnőknek cseszi össze a haját az emberek meg mennek hozzá mert 5ezerrel olcsóbb mint a szalonok, na ez a baj. (ÉS ITT MOST NEM CÉLOZTAM SENKIRE!!!) MAjd Ők bemennek egy hajkereskedőhőz akitől esteleg segítséget kapnak az meg azt mondja hogy minden egyes levételkor le kell vágni a ragasztót a haj végéről, na ez is nagy baj.

SZIVEM!!

3242. Gina5 (válaszként erre: 3233. - Mi.Erika)
2010. febr. 24. 10:58

Drága Erika!

Először is nem humorizálok itt, főleg nem Veled akivel szemben esélyem sem lenne hiszen a kis ujjadban a szakma:)...Én teljesen más területen tevékenykedem, tehát nyilván nincs annyi tapasztalatom mint neked:)! Így igaz, teljesen mit mondasz marhára nem érdekel..ebben az egyben legalább egyet értünk:). Az, hogy te mit ajánlasz és mit nem a Vendégeidnek a Te dolgod.

Másodszor nekem soha nem volt varrva a hajam, nem azért mert vékony szálú, kevés és nem azért mert pancser lenne a fodrászom-amit így virtuálisan meg állapítottál:), hanem azért mert mert nem tetszik...érted???? csak így simán ahogy olvasod NEM JÖN BE!!!! Véleményem szerint egy elavult módszer ami helyett vannak újabb kíméletesebb eljárások mint pl. a hőillesztés.

Én nem beszélek le, sem rá senkit egy hajhosszabbítási módszerre sem, hanem a saját tapasztalatomat/véleményemet írom le!!!! De ha időd engedi olvasgass vissza, mikor és mit sz..tam le??!! Érdekelne hol olvastad???!!!!

Harmadszor..nem mintha sok közöd lenne hozzá, de az Andi nem a Barátnőm:) életemben nem láttam, de engedd már meg Neki, hogy legyen Véleménye ha már a "hajas"tapasztalatait meg szeretné osztani, itt a hajhosszabbító fórumon:))

Milyen céget favorizálok áruld már el???

Várj ne gondolkodj mert az nem az erősséged úgy látom...segítek:)

A natúr indiai hajról kezdtem írni, hogy mennyire elégedett vagyok vele...nem technikáról, cégről, hanem póthajról.

Ééééés miután tettem fel képet többen kérdezték milyen technikával lett feltéve..erre írtam, hogy hőillesztés. Eddig stimm??:) Majd miután kérdezték ki csinálta, privátban megírtam, nem ITT KINT! Azt szabad, neeem??:))

Hidd el Nekem nem miattunk csalódnak sokan a hajhosszabbításban, vagy az itt leírtak/tapasztalatok miatt, hanem a sok kontár hajhosszabbító miatt, akik elvégeznek egy nap alatt egy tanfolyamot és rosszabb esetben tönkre vágják a szerencsétlen Vendégük haját egy életre...Na ez a nem mind1 Szívem:)!!

Lehet ez Neked szórakozás, másnak kevésbé hidd el:(!!!

3241. Mi.Erika
2010. febr. 24. 10:49

Pár napja voltam bent az itt hírdető IX. kerületi hajkereskedésbe, mondom a lánynak milyen kevés keratin van a hajak végén, azt mondja persze azért mert akkor nem tudnák eladni a zacskós keratint külön, mondom neki azt nem azért kell eladni, mert gyárilag kevés a hajon a keratin, hanem az újratincsezéshez. Mondom leveszem a fejről, kitisztítom belőle a régit és újrakeratinozom, erre azt mondja látja nem értek hozzá, azt enm kell kitisztítani, le kell vágni, mondom nem azt le kell szedni róla, és újra kell kearatinozni. Elővesz egy marék gubanc hajat,amit levett valaki fejéről, mutatja erről hogyan szedem le, mondom oldószerrel fogóval a hőillesztő géppel, meg fésüvel, azt mondja ne mondjam neki, hogy én ezt megcsinálom, micsoda munka ez. Mondom ha valaki egyszer megvesz 40 cm hajat, és a 2. felrakás után már csak 30-at tudok visszatenni, aminél a saját haja is hosszabb akkor úgy otthagy hogy csak zörgök, és én is ott hagynám azt aki az én pénzemmel játszik.

Sajnos a gyors pénzszerzési lehetőség, a lustaság és a hozzá nem értés riazstja el a legtöbb vendéget.

Mit várjunk egy kezdő hajhosszabbítótol, ha a hajkereskedő ilyen tanácsokkal látja el? (azt hogy felvarr 180gramm hajat 5 sorba tripla sorokban).

3240. Mi.Erika (válaszként erre: 3238. - 97d8a54878)
2010. febr. 24. 10:38

Bianka 1. Nem kell levágni, a megfelelő oldószerrel el lehet távolítani, csak sok munka, ezért nem szokták a hajhosszabbítók megcsinálni, mert dolgozni kell vele. Inkább azt mondják le kell vágni. Abban az esetben kell levágni ha elhasználódott alatta a haj (megtört, kiszáradt nagyon.....stb), de ez ritka.

2. Általában 1 tincs 1 gramm, a legtöbb helyen így csomagolják a hajakat, a 100 gramm haj 100 tincset jelent legtöbbször.

3239. 9ed5bc87ba (válaszként erre: 3238. - 97d8a54878)
2010. febr. 24. 10:35
Igen minden felrakásnál rövidebb lesz a haj 1-2 cm-rel.A 100 g-os 60 cm-es hajból kb 70-80 tincs jön ki.De én a keratinozást annyira nem ajánlom,legalábbis én nem szerettem.Nekem csomózva van évek óta és nekem ez vált be leginkább,nagyon kényelmes,3 hónapig fent van és semmilyen idegen anyag(ragasztó,keratin...) nincs rajta.
2010. febr. 24. 09:58

Csajok! Két kérdésem lenne a hőillesztéssel kapcsolatban.

1., Tényleg minden egyes felrakásnál rövidebb a haj, vagyis mindig le kell vágni a ragasztott részt és újra kell keratinozni?

2., Ha pl. én egy 100 g-os 60 cm hajat akarok venni, az kb hány tincsnek felel meg?

3237. Mi.Erika
2010. febr. 24. 07:31
Az hogy felraktak 180 gramm hajat varrással nem azt jelenti hogy a legjobb hajdúsítási technika, hanem azt hogy NEM hajdúsítási technika, mert ahogy mondod le kellet szedni, nem tudom meddíg birtad 1 hétig két napig? én nem mondanám ezt hajdúsításnak. Azt nem értem, hogy ha azt tudja valaki, hogy tincsenként maximum ugyan annyi hajat lehet feltenni a hajhoz hogy elbírja, mint maga a tincs, hogy gondolja, azt hogy soronként 3-4 szer annyit lehet????? Nekem ez sok.
3236. Mi.Erika (válaszként erre: 3235. - Angelnails)
2010. febr. 24. 07:22
Kedves Angels nagyon jó hogy ezt elmondtad, ugyan is ezzel is azt bizonyítottad, hogy a varrás nem való a haj dúsítására, mert normális ember nem rak fel egy vékony szálú hajra dupla tripla sorokat pláne nem 5 sorban, de még dús hajba sem. Egyrészt mer púpos lesz hátul a fejed, másrészt mert a vékony szálú haj genetikailag gyengébb hajhagymákkal párosul, ami a rengeteg súlytól fájdalmassá válik, és viszketni fog ahogy húzza a hajhagymákat. Nagy kontár aki ilyet csinál. Ez nem bejön kérdése, hanem szakmai kérdés. Míg a tincses hajhosszabbításoknál a rögzítés során a saját haj szabadon marad, és ahoz hogy dúsabb legyen nincsen szükség eszetlenül sok hajra,mert minden rögzített tincs megduplázódik, addig a varrásnál a fonat készítésekor, még ha az a legvékonyabb is, a saját hajból az a mennyiség elvész (bele kerül a fonatba). Sajnos te is csalódtál a varrás technológiában, de ez a hajhosszabbító hibája. A technika maga jó csak nem a te hajadhoz való, és nem dúsításra, dupla, tripla sorokba, 4-5 sorban egy vékony szálú hajhoz, ahogy már mondtam. Hidd el ha ezt a 180 gramm hajat keratinnal felteszi neked ugyan abba a 4-5 sornak megfelelő saját hajba, akkor nem mosolyogva magasra felcopfozott hajkoronával írnál, hanem a keratinos hajhosszabbítási technológiáról mondanád azt hogy nem ajánlod, meg őrűlnél, ugyan úgy viszketne, fájna és kérnéd hogy szedjék le. Elhiszed nekem? Nem is értem ki ez aki ilyet csinál, felrak valakinek 180 gramm hajat tripla sorokba varrva vékony szálú ritkás hajba!!!!!!!!!!!!! Örülök, hogy kulturáltan leírtad a csalódásod, és nem sz#roztad le a varrást, egy kontár miatt.
2010. febr. 24. 00:31

Bocsika, hogy belekotyogok, de a varrással lehet szerintem a legjobban dúsítani!!!

Ugyanis dupla triplasorokat fel lehet varrni akár 4-5 sorba, és ettől sokkal de sokkal dúsabb lesz az eredmény! Merthogy a tincse hosszabbításnál legyen az bármelyik tincses technika, soha de soha nem szabad vastagabb tincset felrakni mint amilyen a tartó tincs, mert fizikailag nem bírja a tartani! Tehát egy kevéske vékony szálú haj esetében ez max duplázódik!

Mivel nekem is ilyen kis satnya hajam van tudom miről beszélek, volt varrva is, és gyűrűzve és most már jó ideje So.Cap keratinnal van rakva! A varrásnál hihetetlen mennyiséget raktak fel a többihez képest! Több mint 18 dkg ment fel, míg a gyűrűs és a keratinos illesztéssel, éppen hogy 10 dkg megy fel! Ennek ellenére a varrást 1 hét után kiszedtem, mert nem bírtam elviselni, azt hittem belebolondulok véresre vakartam a fejem, pedig addigra túl voltam 1 év űrűzésen:) Ennek ellenére, lehet valakinek az jön be sőt, több ismerősömnek is varrva van a haja! Bár mindegyik panaszkodik a lassan szárad, viszket, ha lenő csúnya, hármasra, ezért nem is értem miért hordják!

Én meg mosolygok a magasra felcopfozott, feltűzött, fonott hajkoronáimmal, ami nem viszket:)))))

3234. Wickucy
2010. febr. 23. 23:16
:)
3233. Mi.Erika (válaszként erre: 3232. - Gina5)
2010. febr. 23. 22:13
Kedves Gina valami baj van veled, viccelsz ugye? Humorizálsz itt az okoskodással, miközben a barátnőd írta rám hogy én okoskodok, te meg a védelmében azt írtad, hogy én mondtam neki, miközben még mindíg azt mondom, hogy ti hurrogtatok le. Úgy érzem hogy ez már így marad a fejedben akár mit is mondok. A másik, hogy neked nem jött be a varrás, az nem jelenti azt, hogy nem jó technika, azzal hogy a te estleg vékonyszálú kevés hajadhoz nem volt megfelelően kiválasztva (mert kilátszott ha hátra fogtad, vagy nem lett tőle dúsabb a hajad) nem a te hibád, hanem azé aki nem megfelelően választotta meg a technológiát, DE NEM JELENTI AZT, HOGY NEM JÓ TECHNIKA!!!! Szerintem ennyi elég volt, nem egy nyelvet beszélünk, favorizáljatok egy céget egy technológiát, a többit meg sz#rozzátok le, jó tanácsok, sajnálom azokat aki ezek alapján dönt a hajhosszabbítás, dúsítás technikájában, vagy termékeiben. Nem meglepő, hogy annyian csalódnak a hajhosszabbításban. Jó szórakozást nektek, és sok sikert.
3232. Gina5 (válaszként erre: 3231. - Mi.Erika)
2010. febr. 23. 21:36

ÖÖÖÖ tapasztalatról van itt szó??? Tévedek???

Nem mint hajhosszabbító, hanem mint Vendég...

Nekem ez a tapasztalatom, hogy a varrás nem jó technika!

De ha ez okoskodás mindenkitől elnézést kérek!!!:)

3231. Mi.Erika
2010. febr. 23. 21:33
Én mindegyikre, a vendégtől függ, de az nem egy jó fórum ahol egy-két ember uralkodik, és ha valaki kijavítva őket beír valamit segítségkép, akkor az okoskodik, nem tudom ez normális-e, minden fórumon ilyen, de szerintem nem.
3230. Gina5
2010. febr. 23. 21:26
Én pl. a hőillesztésre és a natúr indiai hajra okoskodom:))))
3229. Gina5
2010. febr. 23. 21:18
Mindegyikünk okoskodik és azért vagyunk itt:))))))
3228. 97d8a54878 (válaszként erre: 3221. - Mi.Erika)
2010. febr. 23. 21:15

Én nem céloztam senkire sem, csak általánosságban írtam, hogy nem kellene veszekedni, de mondjuk ettől már itt voltak nagyobb viták is.. :-))

Az természetes h mindenkinek más jön be, senki nem egyforma, és ennyi.De szerintem zárjuk le a témát!

3227. Mi.Erika (válaszként erre: 3224. - Gina5)
2010. febr. 23. 21:14
Ő mondta hogy én okoskodok!!!!!!!!!!!!!!!
3226. Mi.Erika
2010. febr. 23. 21:12
Nekem tetszik mindkét módszer sőt a csomózás is. Mindig a vendég ígényei, és hajának típusa minősége és mennyisége dönti el melyik módszer a legalkalmasabb számára.
3225. Mi.Erika (válaszként erre: 3223. - Gina5)
2010. febr. 23. 21:06
Bocsánat megint félreértettél nem aztr mondom hogy a varrás rossz módszer, szerintem kiváló technológia, csak úgy ahogy a hőillesztés is, de annak akinek amúgy is dús haja van, és nem akar még kétszer annyi hajat a fején hordani elegendő a varrás, mert az nem igazán dúsít cak hosszabbít, egyébként borzasztó nagy előnye, hogy teljesen vegyszermentes technológia, borzasztó stabil, és fele annyi idő alatt elkészíthető, mint bármely más technológia..... stb, de ez nem jelenti azt hogy a hőillesztés rossz lenne, annak is meg vannak az előnyi és hátrányi is. Akinek vékonysálú kevés haja van és dúsítani is szeretne az ne varrasson, hanem hőillestessen, akinek dús haja van, és hosszabbat szeretne, annak a varrás a megoldás.
3224. Gina5 (válaszként erre: 3221. - Mi.Erika)
2010. febr. 23. 21:00
Andi nem okoskodott, csak neki is az a Véleménye mint Nekem...akkor fogalmazzunk úgy a félreértések elkerülése végett, hogy a wax rúd már elég elavult és vannak helyette kíméletes, szebb és tartósabb "ragasztók":)
3223. Gina5 (válaszként erre: 3222. - Mi.Erika)
2010. febr. 23. 20:57

Ebben egyetértek:)))

Nekem a hajfelvarrás abszolút nem tetszik:)

Köszi a választ!:)

3222. Mi.Erika
2010. febr. 23. 20:55
Ha segíthetek még egy kicsit, és még nem hangzott el itt, a két módszer a hőillesztés, és a varrás között a legnagyobb különbség sok egyéb dolog között az, hogy míg a varrás leginkább csak hosszabbítja a hajat, addíg a hőillesztés dúsítja is. Valamint, hogy a hőillesztéssel a fej oldalsó részére is lehet póthajat felrakni addíg a varrás csak a fej hátsó részére rögzíthető. Bocsánat ha valaki okoskodásnak véli, de szerintem segítséget nyújthat olyanoknak aki e két módszer között hezitál.
3221. Mi.Erika (válaszként erre: 3210. - 97d8a54878)
2010. febr. 23. 20:49
Nem tudom rám gondolsz-e, de úgy érzem nem neveztem senkit sem idiótának, csak leírtam segítségképpen, annak aki ezen a módszeren gondolkodik, hogy nincsen 100% keratin.Ettől függetlenül ez egy jó hajrögzítési módszer ugyan úgy ahogy a varrás is. Erre azt írja nekem hogy te nagyon okos. Nem hiszem hogy a segítség az okoskodás, de az szerintem nem egy inteligens dolog, ha valaki helytelenül tud valamit, vagy esetleg rosszul árulják neki a terméket és esetleg ezt valaki helyre szeretné tenni akkor az már okoskodik.
3220. Mi.Erika (válaszként erre: 3217. - Gina5)
2010. febr. 23. 20:43
Az úgy lehet, hogy a wax rúd az a régi technológiához a hajragasztáshoz való, amit ragasztó pisztollyal kell készíteni, ez a hőillesztés elődje, a keratin lap, és gyöngy, vagy kristálykeratin a hőillesztéshez való. Azt a terméket kell használni, amelyikhez való, a ragsztórudat a ragasztáshoz, a keratinlapot .....stb a hőillesztéshez. Még mindig azt mondom, hogy nincs olyan hogy 100% keratin. Nem vitatkozni akarok, hanem mondom a félreértések elkerülése miatt, aki azt írja rá a termékre hogy 100% keratin, az nem mondd igazat, nem az aki itt azt mondja a fórumon, hogy azt vett, hanem aki így árulja a termékét.
2010. febr. 23. 20:07
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne felétek, hogy ha hőillesztett hajam van, azt mennyi időközönként kell leszedetni, és újra rakatni. És festeni tudom itthol festeni, vagy pedig bízzam szakemberre. Indiai hajam van, és egy kicsit száraz. Mit használjak rá, hogy szép fényes legyen? Köszike a válaszotokat!
3218. Gina5
2010. febr. 23. 19:39
jajjj bocsánat elírtam Szőszömke:)
3217. Gina5 (válaszként erre: 3208. - Mi.Erika)
2010. febr. 23. 19:38

Egy kérdésem volna...miért van az, hogy a socap v. a kristálykeratin 3hónapig tart, nem reagál pakolásra, olajra és nem fehéredik ki ellentétben a wax rúddal ami nyúlik is és olyan mint a ta...ny??

Nem kötözködöm mielőtt Szöszike félreérti:))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook