Ha volt altatásos műtéted, te hogy ébredtél? (beszélgetés)
Mindenkinél más.Én az első altatás után(fél órás műtét) még kb.4 órát aludtam,fel-fel ébredtem,illetve az első étkezés után hánytam is.
Amikor 2.alkalommal altattak,ha jól emlékszem 1 órát-utána teljesen jól voltam és hamar magamhoz tértem,igaz akkor babát vártam,úgyhogy teljesen más "koktált" kaptam.
Fölösleges előre félni-tudom,könnyű mondani. :)
Nem lesz semmi baj!
Kis műtét után 1 órával már haza akartam menni, de nem engedtek. 20 perccel a műtét után má kajálni akartam. A rövid altatást imádom, pihentető.
A nagyműtétnél már más volt a helyzet: hánytam, kiszáradtam, belázasodtam. Persze ez nem feltétlenül az altatás miatt volt.
Ha rutinműtéted lesz nem lesz utána semmi, alszol egy jót. :)
Jól.
Szerencsés vagyok ebből a szempontból. Elaludtam, felébredtem. Se hányinger, se fejfájás, csak kábaság.
Most februárban a császárkor úgy kb.2 óra kiesett.Utólag mondták meg a szobatársaim,és az éjjeli ápolónő,hogy az elődjét félkómásan az altatásból ébredezve megharaptam,és csapkodtam nagyon amikor áttettek a tolóságyról az ágyamra.
Úgy fél 2-től fél 4-ig nem tudtam magamról.
Pont úgy ébredtem (strumma, ill. nőgyógyászati műtét után), mint egy normális, nyugodt éjszakai alvás után.
Nyugi, ne parázz, ne foglalkozz a horrortörténetekkel. Azzal csak stresszel magad.
Fontos lenne, hogy a pontos súlyodat mond meg amikor kérdezik, mert előfordul több altatót adnak, mivel az súly után megy és ettől lehetséges egy kis hányinger, néha hányás is az ébredéskor.
Egyébként semmi gond, ha kis műtét akkor főleg, mert nem mélyen altatnak, mint egy órákig tartó műtét alatt.
Embere válogatja, ki hogy reagál az altatóra és főleg mit kap, milyen koktélt:D
Kis nőgyógyászati műtét után úgy ébredtem,mint alvás után otthon.Semmi bajom nem volt tiszta volt a fejem,jól voltam,
Egy nagy műtét után elbeszélgettem a dr.nővel,elmagyarázta hogy mi történt,én kérdezősködtem,stb.aztán aludtam tovább órák hosszát és semmire nem emlékeztem.De jól voltam.
Gyerekkoromban emlékszek, hogy amikor magamhoz tértem, csupa hülyeséget beszéltem :) Missed ab után úgy sírtam, hogy nem tudtam abbahagyni - nem igazán voltam még magamnál. Illetve egyszer egy altatás után felhívtam a férjem főnökét és kérdeztem tőle, hol van a férjem...de erre nem is emlékeztem :) Később tudtam meg :D
Ezeken kívül semmi nem volt :) Nem voltam rosszul, nem hánytam, semmi ilyesmi...
Talán egy picit szédelegtem, de nem volt vészes.
Szia!
Engem többször altattak már, kisműtéthez is meg nagyműtéthez is. Mikor a császár után ébredtem, a férjem megijedt. Azért írom, hogy ha ez előfordul, ne ijedjenek meg a családtagjaid. Nagyon-nagyon fáztam mikor felkeltem, de úgy remegtem, hogy összekoccantak a fogaim. Férjem rohant a dokiért, hogy baj van. Azt hitte valami epilepsziás roham. Szóval ez tök természetes, ha esetleg ezt éled át.
Az altatószertől függ szerintem, milyen állapotban ébredsz
lehet hányás, szédülés, kótyagosság, indokolatlan zokogás, stb.
szerintem felesleges aggódnod
Mikor hogy...sajnos rengeteget altattak.
Volt amikor eszméltlen rossz volt, hirtelen nem tudtam hol vagyok és kik vesznek körül, volt amikor szó szerint kacagva.
Nagy műtét után mindig émelyegtem, volt, hogy hánytam is:-S és szakaszos volt, mármint kiesett pár dolog pár órából.
Én vigyorogtam, semmi problémám nem volt.
Ne parázz!:-)
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinek altatásos szájsebészeti ciszta eltávolítása?
- Mi lehet az oka egy altatásos műtét után fellépő rövidtávú memória problémának?
- Nátha miatt elnapolhatnak egy szemészeti altatásos kisműtétet?
- Az altatásos fogászati kezelések után kába az ember? Ha igen mennyi ideig?
- Nyíregyházán, Debrecenben vagy Miskolcon melyik jó magánklinikán végeznek altatásos gyomortükrözést?
- Valakinek volt már altatásos szájsebészeti ciszta eltávolítása? Mesélne róla, mire számítsak?