Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha tavaly elmulasztottam rendezni a Tb jogviszonyomat, akkor most megbírságolnak? fórum

Ha tavaly elmulasztottam rendezni a Tb jogviszonyomat, akkor most megbírságolnak? (tudásbázis kérdés)

29. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 28. - 89b99f816e)
2009. márc. 28. 08:54

Próbálom, próbálom. Sajnos annyira sok minden nincs amit beleirhatnék mivel még eddig csak diákként melóztam. Így meg nagyon kevésre sikeredett. Nem akarom bő lére ereszteni a személyes részt, mert tudom, hogy mindenkit (főleg egy munkáltatót) inkább a szakmai része érdekel. Arról meg nem sokat tudok mesélni.

Nem is annyira önéleterajzzal szoktam páláyzni,hanem újságól telefonon. Eddig nem sokszor kértek önéletrajzot, csak felvételi beszélgetésre hivtak be ha telefonon érdeklődtem.

Hát, igen. Nehéz dolog a fizetésről értekezni. Most meg különösen, amikor minden vállalat azon van, hogy csökkentse a költségeit.

28. 89b99f816e (válaszként erre: 27. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 26. 19:32

Ha nem találod elég jónak az önéletrajzod, akkor miért nem javítasz rajta? Nagyon sokat számít! Ez az első benyomás! Rengeteg önéletrajzzal kapcsolatos info van a neten, keress rá, és írd meg az alapján! Ne hagyd emiatt veszni a kinézett állásokat!

A fizetési igény kérése sztem valahol mindenkit zavarba hoz, ugyanis ez több mindenből tevődik össze: mennyire értékeled magad és az a munka, amit ajánlanak, "mennyit ér"? Ezt előre nem is nagyon tudhatod, csak interjún, így nehéz egy olyan összeget megállapítani, ami minden oldalról megfelelő...Ha keveset írzs, lehet h foglalkoztatnak annyiért, de lehet h kaphattál volna többet is; ha sokat, akkor meg lehet, h be sem hívnak..

Na így legyen okos az ember...

27. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 25. - 89b99f816e)
2009. márc. 26. 18:57

Nekem mindig nagy gondot okoz megjelölni fizetési igényt mert nem igazán tudom mennyi lenne a reális, és nem akarok emiatt kiesni a rostán. Bár szerintem az önéletrajzom eleve nem valami figyelemfelkeltő, lehet hogy el sem olvassák.

Amúgy nagyon jó technika amit leírtál. Így még talán van némi esély munkát találni, ha az ember lejebb viszi az igényeit. :( Beéri kevesebbel is mint ami megilletné. Néhány helyen eleve nem is fogadják el a diplomát mert teljesen más szakterület. De ált. nem jelölök olyat amihez lövésem sincs.

2009. márc. 26. 18:35
Ebből a munkából csak a fizetésemet bánom, az elég jó volt, pláne pályakezdőként.
25. 89b99f816e (válaszként erre: 24. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 26. 18:34
Igen, tele van a szeméttel az internet. Én már rutinos vagyok, kiszúrom ezeket :) Az előző munkahelyemet 5 hónap alatt találtam, egy informatikai cégnél voltam asszisztens, nem lett volna rossz a munka, csak nem jöttem egyáltalán ki a kollégámmal, azaz gyomorideggel mentem be reggelenként...Egyértelmű volt, h így nem lehet bírni sokáig. Nem is ez a lényeg. Hanem ott nem volt baj, h felsőfokúm van, pedig nyilván középfokú végzettségűeket kerestek, és a fizum is annyi volt, amit én interjún, meg önéletrajzban megjelöltem igénynek. Ergo nem lehetetlen felsőfokúval, vagy diplomával munkát kapni, hiszen ma már fizetési igényt kérnek az önéletrajzhoz, nyilván ha az elképzeléseikhez mérten magasabb, nem hívnak be. Ha meg annyi, amennyit adnának egy érettségivel jelentkezőnek is, akkkor már miért ne egy diplomásat válasszanak? Több pozitívat lehet feltételezni (mondom, csak feltételezni) egy diplomás munkájáról. Amúgy sztem teljes mértékben cégfüggő a dolog. Van, akinek bejön, ha magasabb végzettségű is jelentkezik az álládra, vki pedig lehet, hogy elvből elutasítja, mondván, nagy igényei lehetnek. Ki tudja?
2009. márc. 26. 17:38

A sok hamis hirdetéssel is tele van már a hócipőm. Legtöbbször valamilyen ügynöki munkáról lenne szó, persze a hirdetés nagyon titokzatos "Hívjon ha a gazdasági válságban is biztos munkahelyre és jó fizetésre vágyik!" Ez 90%ban ügynöki vagy termékajánlgatós hálózatépítős, munka. Ezektől a falra mászom, semmi normális meló. Rugalmas munkaidő, de vasárnap is kéne ám járni.

Komolyan mondom, (és másoktól is hallottam már) hogy diákként sokkal könnyebb munkát találni.

23. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 22. - 89b99f816e)
2009. márc. 26. 17:31

Köszi!

Amikor munkát kerestem én is mindenhova pályáztam ha érdekelt ha nem. Sosem lehet tudni melyik sikerül.. :) Amúgy is egyre kevesebb az olyan lehetőség ami nekem való, sok helyen már nem is elég egy nyelv ismerete, és szakmai gyakorlat feltétel. De hogyan legyen egy friss diplomásnak gyakorlata ha sehova nem veszik fel pont amiatt hogy pályakezdő? Jellemző: legyen fiatal, de legyen x éves tapasztalata is. Ellentmondásos dolgok ezek.

Igen, ez mindennel igy van. Ha veszel valamit akkor tuti, hogy pár nap múlva leakciózzák.

A cégről cégre ugrálásban szerintem van jó is meg rossz is. Egyrészt lesz referenciád, tapasztalatod és nem számitasz zöldfülünek viszont ha túl gyakori a váltás, felmerül a gyanú, hogy esetleg nem stimmel veled valami. Pl nem vagy megbizható, pontos vagy egyéb probléma hiányosság az oka. Mindenhol nagyon megnézik kit vesznek fel. :(

Alapvetően én is sikertelen vagyok az álláskeresésben. Az interjúnál sosem jutok tovább.

2009. márc. 26. 16:14

Ha munkát talál közben az ember, igen, be kell menni az Apeh-be, és egy ún. kijelentkezési vagy milyen lapot kell kitölteni, hogy már nem te fizeted, hanem a cég.

Egyébként diplomám még nincs, hanem okj-s felsőfokúm, diploma 2 év múlva lesz...

És olyan helyekre is küldök önéletrajzot, amit talán nem is csinálnék szívesen, de hiába..

Akármilyen állást viszont azért nem akarok betölteni, mert tudom, h utána 2 héttel meg jönne egy sokkal jobb, nekem való...Ez így szokott lenni. Egyébként sem akarok cégről cégre ugrálni.

Ma Magyarországon egy álláskereső kb 7-12 hónap alatt talál munkát egy karriertanácsadó szerint.

2009. márc. 26. 14:34
Én is ezért gondolkodom azon, hogy inkább egy erős középfokúm legyen, mint egy diplomám amivel majd aztán arra hivatkozhatnak, hogy túlképzett vagyok.
2009. márc. 26. 14:33
Nagyon jellemző ez mostanság az egészsgügyben. OKJ-s végzettségüeket minden további nélkül felvesznek, de egy diplomás ápolónak már nehezebb dolga van sajnos. :(
19. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 18. - K.tünde78)
2009. márc. 26. 14:31
Igazad van, ezzel együtt változik a kategória. És sajnos ezt a vállalatok is tudják, hogy egy diplomás embernek több fizetést kell adni. Sok helyen ezért is keresik még mindig a középfokú végzettséggűeket. Nyilván nem mindenhol(orvos,ügyvéd,mérnők stb.) de ha ugyanazt a munkát el tudja végezni egy alacsonyab végzettségű is, akkor inkább őt veszik fel. Aztán azon panaszkodnak, hogy szakember hiány van. Persze műszaki területen, de most egy nő hogy menjen el CNC marósnak, vagy hideg burkolónak? A hiányszakmák pedig ezek.
18. k.tünde78 (válaszként erre: 16. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 26. 14:25

Na nem is erre gondoltam,hogy mindjárt igazgató lesz,mert akkor igazgatóból állna minden vállalat és alig lenne kit irányítani,de minél magasabb az ember iskolája úgy változik a besorolási kategoriája,tehát a fizuja.


Hát nem tudom mit mondhatnék az utóbbi mondatodra.Szerintem nem szabad válogatni,örüljünk,hogy dolgozhatunk.

Nekem mikor nem volt munkám mentem napszámba,nekem ez a normális.

17. k.tünde78 (válaszként erre: 15. - Elfelejtett jelszó)
2009. márc. 26. 14:21

Sajnos a törvény és a valós élet 2 kategória.Sokszor az elbocsátott kismama nem is tud erről a törvényről,ha meg tud is ne tudja hogy milyen fórumhoz fordulhat ez ügyben.

Én úgy tudom hogy a Tb mindkét ellátást jelenti.Legalább is nálam vonják a gyesből+ kértem még a magánnyugdíjpénztári tagdíj vonását is.

16. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 14. - K.tünde78)
2009. márc. 26. 14:18

A szamárlétrát végig kell járni. Az, hogy valakinek diplomája van még nem jelenti, hogy egyből vezérigazgató lehet!

Én is kivánom,hogy minél elöbb találj munkát! Nekem sincs, igaz én még tanulok. De ha ugy alakulna, akkor én mindenféle munkát elvállalnék akár még takaritást is diploma ide vagy oda. A számlákat fizetni kell.

Azért olyan is van, hogy sok diplomás az állások többségét rangon alulinak érzi és nem jelentkezik. Magasabb pozicióra várnak.

15. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 11. - K.tünde78)
2009. márc. 26. 14:11

Ezt törvény szabályozza, a munkáltatónak ilyen esetekben felmondási tilalma van! Tehát a terhességm szülést követő 3hónap és a szülési szabadság. GYES folyositásának ideje alatt sem.


Egyébként amit mi most fizetünk abban benne van a nyugdij-biztosítási járulék is nem? Én jogból úgy tanultam, hogy a társadalombiztosítási járulék(TB)= eg.bizt. járulék + nyugdijbiztositási járulék.

Vagy utóbbi csak akkor ha tagja vagyok valamelyik nyugdijpénztárnak?

Tudja ezt valaki?

14. k.tünde78 (válaszként erre: 12. - 89b99f816e)
2009. márc. 26. 14:00

Szegényke!!!

Hiába a végzettség és a magasabb kategoriába vala bekerüléshez az erőfeszítés,szarják le az embert.Szerintem ez a vállság,most sok cégnek és az államfőknek,bankoknak nagyon jó ürügy.

13. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 10. - 89b99f816e)
2009. márc. 26. 14:00

Szia

HA majd lesz munkahelyed akkor hogyan szünteted meg hogy Te fizesd? Be kell menni és lemondani, hogy mostanától nem én hanem a munkáltatóm fizetné? Hogy müködik ez?

Én is fizetgetem havonta, de mire sikerült elintéznem az is több hónap volt. Most ha megint változtatni kell(munka) akkor megint több hónap mire átfut a rendszerükön, és persze addig is piros a lámpa..

12. 89b99f816e (válaszként erre: 11. - K.tünde78)
2009. márc. 26. 13:42
Párommal élek, ő segít nekem. Érződik a gazdasági válság, mert 6 hónap alatt még nem találtam munkát, pedig van nyelvtudásom, felsőfokúm, egyszerűen kevés munkára sok ember jut.. Borzasztó, és kiakasztó helyzet.
11. k.tünde78 (válaszként erre: 10. - 89b99f816e)
2009. márc. 26. 13:38

Hálisten nem vagyok ebben a cipőben,mert gyesen vagyok,de jó ezt tudni,mert gyes után lehet kidob a munkahelyem .Mikor terhes lettem akkor is csak az volt a szerencsém hogy a doki rögtön táppénzre vett a munkakörülmények miatt(bútór gyár-emelés,ragasztó)és előző 2 vetélés miatt.Ha nem vett volna táppénzre rögtön repített volna.

Miből szoktat fizetni a Tb,???Hiszen nem mehet az ember kölcsön kérni sem minden hónapban,és fekete munka sincs mindig.

2009. márc. 26. 13:31
2008 jan-tól van ez a rendelkezés, tehát csak az azt követő időszakot kell fizetni. Nem, ha most van munkád, akkor valószínű az épp aktuális TB-t fizeted, de amúgy nem. Nekem sincs munkám, állást keresek folyamatosan 6 hónapja, és én fizetem a TB-m. Leszarják, ha nincs miből. Nekem pedig még munkanélküli sem jár, mert nincs még annyi munkaviszonyom..
9. k.tünde78 (válaszként erre: 7. - 89b99f816e)
2009. márc. 26. 12:44

Érdekes rendelkezés,mert mogyunk mi van ha nem volt 6 éven át jövedelmem,nem fizettem a TB SEM ÉS MOST BEJELENT AZ ÚJ MUNKÁLTATÓM,AKKOR AZ A TB AMIT FIZETNEK UTÁNAM 2003 ÉVTŐL ÍRÓDIK???

ÉRTED MIRE GONDOLOK???

Egyébként biztos igazad van,mert én már utálom a híradásokat másról sem szól mint politika és megszorítások .

8. 89b99f816e (válaszként erre: 3. - Anyuci74)
2009. márc. 26. 12:35
Magyar állandó lakcímetek van? Mert akkor lehet, h itthon is kell TB-t fizetni. Én megkérdezném az Apeh-től, nehogy valami meglepetés érjen titeket.
7. 89b99f816e (válaszként erre: 4. - K.tünde78)
2009. márc. 26. 12:33
Nemrég ezzel volt tele a híradó, hogy be fogja keményen hajtani, méghozzá az Apeh. Vissazmenőleg is be kell fizetni, ugyanis tegyük fel, valaki 2008 jan óta nem fizeti, és most az e havit be akarja fizetni, hogy legyen TB-je, de az a befizetés a 2008 januári lesz. Ergo ahhoz, h jelenleg legyen valakinek élő TB-je, az összes eddigi elmaradást be kell pótolnia! Tudom, mert én is nemrég rendeztem a viszonyomat, és azóta havonta fizetem!
2009. márc. 26. 11:39
Igen , itt fizetjuk, dolgozunk mind a ketten, es van biztositasunk. Azt tudom, hogy ez a biztositas otthon is ervenyes, csak esetleg ott fizetnunk kell az ellatasert, amit itt azutan visszakapunk.
5. erikpipi (válaszként erre: 3. - Anyuci74)
2009. márc. 26. 08:15
HA külföldön, akkor ott fizeted nem? :) Itthon akkor nem kell.
4. k.tünde78 (válaszként erre: 3. - Anyuci74)
2009. márc. 26. 07:40

A TB UGYEBÁR AZÉRT FIZETJÜK,HOGY AZ ORVOSI ELLÁTÁS INGYENES LEGYEN ÉS A GYÓGYSZEREKET NE KELLJEN MEGVENNI TELJES ÁRBAN.nEM MUSZÁLY VISSZAMENŐLEG KIFIZETNI SZERINTEM,DE HA HAZA JÖTTÖK,VAGY ITTHON SZERETNÉTEK A BETEGELLÁTÁST EZEKUTÁN IGÉNYBE VENNI,AKKOR KEZDJÉTEK EL FIZETNI EZT A HAVI 4500 FT.


SENKIT NEM BÜNTETNEK VISSZAMENŐLEG SZERINTEM,CSAK MÉLLYEN ZSEBBE KELL NYÚLNI HA BETEG LESZEL NE ADJ ISTEN KORHÁZBA KERÜLSZ.

2009. márc. 26. 07:12

Ez micsoda? Ha kulföldön elsz akkor is rendezni kell? Mi mar lassan 4 eve nem fizetunk magyarorszagon semmit, de van allando lakcimunk.

ilyen esetben mit kell tenni?

2. 89b99f816e (válaszként erre: 1. - Csipkerózsika)
2009. márc. 26. 06:54

Most még nem. De akkor intézd el gyorsan, visszamenőleg be kell fizetned minden hónapot. Tavaly havi 4350 Ft volt, idén már 4500 Ft a TB.

Később már lehet, hogy behajtják keményen.

2009. márc. 26. 06:19
Miután lejárt a munkanélküli járadékom nem rendeztem a tb jogviszonyomat. Ha most bemegyek, akkor a visszamenőleg történő behajtáson kívül még meg fognak bírságolni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook