Ha nem mondhatod el senkinek, mondd el hát mindenkinek! (beszélgetés)
Eddig csak a tv-híradóban láttam, ahogy mutatták. Az életben bele nem ülnék egy olyanba, hogy majd a híd alatt átrepülni vele. De azt is meggondolnám, hogy magasra felvigyen, hiszen onnét lehet nagyot esni. Úgy mondják.
mindenféle repülők vannak ,meg helikopterek amik olyan dolgokat művelnek hogy az ész megáll,
van amelyik étrepül a hid alatt,
utasszállitó amelyik alacsonyan repül a Duna fölött,
már kétszer voltunk Évivel,azt még nemtudom az idén megyünk-e,
Nem tudni, elég jó vágású egyedül álló, egyedül élő hapi volt, az egész osztály, és az egész tanári kar össze akarta hozni őt azzal a tanárnővel, aki szintén egyedül tengette életét. De a 4 év alatt nem jött össze.
olyan van,de lehet,hogy már kiöregedett.
evett volna inkább paradicsomot.bár lehet,hogy citromkúrán volt.
De jól gondolom, hogy azok már nem a Grippenek lesznek, hanem az a Besenyei-féle vitorlázó kis repülők. Vagy hogyan is hívják a bajnokunkat???
No látod, ez eszembe sem jutott. Meg valóban, ha valami alkatrészt cseréltek esetleg, mert lejárt a szav. ideje, akkor is kell egy próba repülés.
Mennyi ész!!! és mind a másé! :))
egyébként,nem jársz messze az igazságtól,mert május-1-én,a Duna fölött lesz légibemutató,
Most eszembe jutott, középiskolások voltunk, kihajtottak bennünket a szabadföldi paprika-paradicsom földekre, az utolsó szedést csináltuk vödrökbe. Mindent leszedni, és ment a konzervgyárba csili-csalamádénék. Délben megálltunk ebédelni. Az osztályfőnökünk elővett egy citromot, beleharapott és megette, mint az almát. Az volt az ebédje! Szóhoz nem jutottunk. Úgy minden nélkül, azt a savanyú akármit hajastól, mindenestől. Hogy a gyomrát nem csinálta ki.
a pilótáknak kell hogy szinten tartsák magukat,a szerelőknek meg hogy ne essenek ki a gyakorlatból,
nekem is tök mindegy,hogy milyen,mint a viccben, hogy nekem salátának kell.
de a legjobb volt,mikor az általánosban paradicsomot szedtünk a tsz földjén.mikor nem nézett oda senki,jól megdobáltuk egymást.
imádom a kigyóuborkát,
mikor eljön a szezonja rengeteget veszek,
van egy árus a piacon,nála szokott kenni kacskaringós kigyóuborka,sokkal olcsóbban adja mint az egyenest,
én meg imádom,ha felszeletelem úgy is kiegyenesedik,
én is azért halódtam,mert a borsó,olyan méteres volt,először könnyen emelgettem a lábam a nehéz csizmában,a végén már alig vonkodtam.
Nem tudom, máskor ilyenkor azt mondtuk, hogy gyakorolnak május 1-re. Igaz, hogy olyankor "kötelékben" repültek, mostanában viszont leginkább csak egyedül húz el a fejünk felett 1-1 gép.
mlg régen az anyám mániája volt,hogy hozzánk a kukoricába vetett babot.azt sem volt semmi leszedni,az ember izzadt,mint a ló.mondom,ide sem kukorica,sem bab be nem teszi a lábát.
a Grippenek repkednek,azok csapnak ekkora zajt,
Gábor fiam meg repülőgép szerelő,
ötven éve a Viniczay volt híres fagyi Fehérváron.de lehet,hogy máshol nem is volt.
Igen az uborka, +nálunk a fóiában termelt tv-paprika is görbült, hiába mondták nekik a gazdák, hogy nem szabad. Meg pirosodni sem szabad. Azóta van rám jó világ, mert ezeket a pirosra érett paprikákat imádom, ahogy a napfénytől édesre érnek, és "lecsó paprika" árban árulják szegények. Mert még így is több, mintha beszántják. Engem meg nem zavar, ha görbe. :))
Mi diák korunkban a vásárhelyi gazdaságba jártunk át kukoricát címerezni. Az volt a jó meló, amikor a kukorica magasabb volt, mint mi, és szedjük ki úgy a közepét, hogy ne törjön derékba az egész. És ahogy a forróság bent rekedt a sorok között. Nálunk ezt nevezik "tengeri fürdő"-nek. :))
itt is nagy a zaj,de gondolom utasszállítók.vagy permetezi a jónépet az ellenség a föld alatti bunkerból.komolyan,ezt olvastam,attól vannak a kondenzcsíkok.nagy az isten állatkertje.
kisfiaméknál igen nagy a repkedés,
gyakorlatoznak,
hülyét tudtam volna kapni,mikor azzal volt tele minden,hogy az unió szabályozza az uborka görbületét.mikor még volt áfész,uborkát termeltünk.akkor sem vették át a görbe,nagyobb uborkákat.próbált ilyeneket valaki üvegbe gyömöszölni.egyébként mikor utoljára voltam aratási bulin,vettünk üveges uborkát,kb.6 éve?tele volt,késsel kivágott hibás uborkával.a kalap egyébként egy sipka.borzasztóan sajnáltam én is az alkalmisokat,akik majd 40 fokban dolgoztak a földeken.de nálunk rendesek voltak,nem kellett a kifizetett 8 órát ledolgozni,meg vizet is kaptak bőségesen.mi is csak kirándulásra vállaltunk lenkötözést 20 éves korunkban,ja,meg amikor borsót kellett idegenelni mindenkinek.délután kifeküdtem a földre,mondom vigyenek haza,mert én ugyan fel nem tudok kelni.
Hát igen, egész biztos vannak még az országban minőséget készítő, áruló cukrászok, csak én nem járok olyan helyeken. Meg itt a városban is van egy igen-igen jó hírnévvel csak most meg már önvédelemből kerülöm. :))
mi meg Évivel az Oktogonnál,ott van finom fagyi,és olyan sokféle alig lehet kiválasztani azt a 3 gombócot,
Egyébként a megyében ott lehetett a legfinomabb somlóit enni, Hmvhelyen (Népkerten) volt egy török cuki, ott adták a legfinomabb fagyit. Ezen kívül csak Egerben ettem ilyen finomakat.
Igen, de annak most már csak a neve az, a tulaj, a berendezés, a patina réges régen bezárt és elköltözött a városból, még valamikor a '80-as években.
Egy évvel ezelőtt Dodi mesélte, hogy amikor legutóbb jött hazafelé, megálltak egy pihenőre valahol bács-kiskunban és ráismert a régi Virág berendezéseire. Akkor mesélte neki a tulaj, hogy milyen körülmények között, hogyan zárta be Szegeden a cukit, és költözött el a városból családostól.
Aki most Szegeden azon a helyen van, csak a nevet viszi tovább, a színvonalat, a patinát nem.
hát akkor oda nem megyünk,
nem mintha készülnénk,
Tavaly ott találkoztunk a volt kolleganőkkel, akikkel 30évet együtt dolgoztunk, beültünk egy kávéra és fagyira, hát a kiszolgálás az egyenlő volt a nullával, fagyija szinte semmi nem volt, a süteménye meg száraz. Úgy, hogy az idei találkozót máshova szervezzük. Tényleg nagyon sokáig Szeged egyik patinás cukrászdája volt.
Tessék felfedezni, nagyon szép a belváros, sajnos a virág cukrászda egy kicsit alácsúszott minőségileg.
További ajánlott fórumok: