Ha kihúznak egy fogat, mi a leghamarabbi időpont, amikor pótolni lehet? (tudásbázis)
Az fogbeültetés 18 éves kor felett alkalmas fogpótlására, akár egy fogról, akár teljes foghiányról van szó. A gyakorlat azt mutatja, hogy a titán implantátum beültetése jelentős mértékben csökkenti a fogágy sorvadását is, ezért célszerű a fog vagy fogak elvesztése után minél hamarabb elvégezni. A fogbeültetés különösen alkalmas a balesetekben kitört fog pótlására, ha a mellette lévő fog ép és tulajdonosa nem akarja lecsiszoltatni. Így megoldható kisebb hidak elkészítése, amennyiben a páciens hiányt határoló fogai épek, vagy a hidat tartandó hátsó fogak hiányoznak.
A műtét helyi érzéstelenítéssel történik, így szinte teljesen fájdalommentes, egy fog pótlása nem jelent nagyobb terhelést egy egyszerű foghúzásnál. A szájhigiénés szabályok szigorú betartása nélkül fogbeültetésben nem képzelhető el hosszú távú siker. Az implantátumok ugyan erősebben kötődnek a csonthoz, mint a természetes fog, ugyanakkor az ínnyel való kapcsolatuk sokkal gyengébb. Ennek következtében a nem megfelelő fog- és szájápolás nagyobb rombolást képes véghez vinni az implantátum körül, mint egyébként. Ám ha a páciens betartja az előírásokat, az implantátum akár egy életen át kitarthat.
Fog bepótlás
4500 Ft
Hmmm...Ezt szerintetek hogy értik ? (egy honlapon találtam)
És muszáj kihúzni??? Gyökérkezeléssek sem menthető??
Mert sok barbár fogorvos rögtön húzza, nem szenved vele, pedig még menthető lenne...
Kihúzták, aztán csinálnak oda új fogat? Azt csak implivel lehet. Kihúzás után kb 3-6 hónappal, ez a Te szervezeted "csontosodásától" függ.
Azt nem értem, hogyha volt fogad, miért nem csiszolták le, és a csonkra raktak volna koronát. Vagy félreértettelek?
Az lehet, hogy a végleges új fogra ennyit kell várni, de ez nem azt jelenti, hogy addig fogatlan mumus leszel :)
Ideiglenes fogpótlás..Szerintem.
(nekem szerencsére az összes fogam megvan, de ismerek néhány embert, akinek "műfoga" van, de mégsem kellett fogatlanul járkálnia..)
További ajánlott fórumok:
- Írd le azt a szót, ami leghamarabb eszedbejut az előzőröl!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Nárcisztikus férfit, hogy lehet leghamarabb lerázni?
- Melyik sporttal, mozgással(és persze diétával) tudok a leghamarabb változást elérni?
- Budapesten és környékén hol műtik meg az embert leghamarabb egy majd 8 cm-s daganattal amit hasban találtak? (decemberre van időpontunk..)
- A tgyás lejárata előtt mi az a leghamarabbi időpont, amikor meg lehet igényelni a gyed-et?