Meséljünk, sztorizzunk! (fórumjáték)
Egyébként felénk hó egy száll se:(
Nincs mese, egyszer el kell jutnom - a Covid után a hegyekbe, ahol élvezni lehet a hófehér világot!
Semmi gond, most ez van! De lesz másképpen, ez biztosan tudom, nagyon másképpen!
Kedves Lolita!
Most csak ennyi időm volt, igérem, hogy ma még folytatom és válaszolok, mindenre, amit írtál.
Igen, így szuper, hogy írtok, írunk és van mire reagálni, ettől csevegős a csevegés, és nem attól, hogy e sort ide írunk.
Legyen Neked is szép napod!
Szia Paula!
Jól tetted, csak varriálj és kísérletezz! Nem fogod megbánni hidd el. Én a hétvégén az almáspitével variáltam picit! Hát ne tudd meg milyen finom lett, és milyen sikere volt!
Azt javaslom, hogy legelsőre csináld meg a recept szerint, mert akkor már kapsz egy képet! Izről, összetevőkről stb. A következőkben már variálhatsz, hogy mi illik még hozzá, mit tehetsz bele, mitől lehet még jobb, különlegesebb, mint bír el.
Én pl. - bár nem olvastam - de a pite tésztában is tettem reszelt citrom héját és levét, amitől puha és finom lett. Tehát körülnéztem, hogy ki mit ír, hogyan csinálja, + nagyim ill. anyu recepje és abból lett, ami végülis kialakult! Persze az almát is varriáltam, sok finomságot tettem bele, amitől fenséges lett! Nem azért mert én csináltam.
Csak egy ötlet! Én magát az almás tölteléket pénteken készítettem el este, és hogy másnapra összeérjen betettem egy éjszakára a hűtőbe. Reggelre csodás íze lett és már csak a tésztát készítettem és tettem rá a töltelék és ennyi! Aztán még úgy is állt, és nagyon - nagyon finom lett! kb. 5 perc alatt elfogyott az egész, pedig nem keveset csináltam.
Majd még teszek fel és válogass kedvedre, ha nem bánod:)
Legyen szép napod!
Szia Kedves Paula!
Azt írtad az egyik hsz-be, hogy a fiad a csokis sütiket szereti. Jelezted, hogy szeretnél újítani, ehhez csatlakozva küldök Neked egy nagyon finom sütit, aminek dominánsa maga a csoki, kakaó stb.
Én már elkészítettem, finom és sikeres, sőt egyáltalán nem bonyolult. Fogadd szeretettel!
Remélem elnyeri a tetszésedet, és kipróbálod!
Lolita!
Ez aztán igen, de ez így jó! Tényleg van és lesz mire reflektálni, reagálni, de ez erről szól, szólna:)))
en tudod nem vagyok edesszaju escsak ritkan eszek vmi edesseget,de akkor sosem csak 1 darabot,penteken jon haza fiam es keres
ere en is almaslepenyt csinalok,
2,kepviselofankot szeretem
3,gesztenyepure nade itt nalunk gesztenyet kapni?lehet telen ez nem kerdes,mert megterem victoriaban,de annyira eretlen,hogy mindenre jo,de nem gesztenyepurenek/probaltam pedig,de hanyszor!/igy amikor megyunk a nemzetkozi boltban ott szoktam konzerves francia gesztenyet venni,de messze van ez a bolt.
4,ja es a fankot lefelejtettem,mert azt atlagban 1 evben egyszer csinalok.mindig igy farsang tajan.8-at megettem belole lekvarral,de nem egyszerre hanem 2 reszletben.egyszer kiprobaltam ugyan a boltit,de szavaim nincsenek ra!
Szervusztok, Csevegők!
Lolita!
Örülök, hogy megtetszett a tortarecept! Ízleni fog a fiadnak, biztos vagyok benne, mert tényleg finom!
Kedves Lualaj!
A mimóza-szeletre visszatérve... Megsütöttem, csak módosítanom kellett rajta a fiam kérésére. Ő csokikrémmel kérte, így odalett a süti "mimózasága". :-) (Jaj, ezek a gyerekek, de tudják, hogy mi a finom!)
TOVÁBBI SZÉP NAPOT CSEVEGŐSÖK!
REMÉLEM, HOGY MOST PÓTOLTAM AZ ELMARADÁSOMAT ÉS TÁVOL MARADÁSOMAT!
LEGYEN NAGYON SZÉP NAPOTOK!
NAGYON KÖSZÖNÖM A JÓ TANÁCSOKAT, MEGFOGADOM ÍGÉREM.
AZT SEM TUDTAM, HOGY A NÉZ A VÍZZEL ALTATÓ LEHET! ILYET MÉG NEM IS HALLOTTAM. BÁR ÉN JÓL ALSZOM, DE SOKAN INKÁBB A GYÓGYSZERHEZ NYÚLNAK ILYEN ESETBEN, NOHA ITT A LEGJOBB, LEGEGÉSZSÉGESEBB MEGOLDÁS.
Ebből a szempontból én is pont ilyen vagyok. Mindenen váltóztatok újítok, úgy, hogy az alap íze megmaradjon, csak mást rakok hozzá, mást teszek bele stb.
Tudod nálunk már családi és baráti kőrben, úgy szokták mondani, hogy vannak az ételek, és vannak azok, amiket én csinálok.
Utoljára egy kedves barátom azt mondta, hogy nálam még egy sárgarépa főzeléket is szívesen elfogyasztana - amit egyébként egyáltalán nem szeret - de tuti másként csinálnám azt is mint amit Ő megszokott!
Igaza van!
Egyébként ezt már a családom is tudja, és ugyanezt mondják!
Volt régebben, hogy készítettem valamit, - bármit - majd kicsi unokahugom közölte, hogy isteni és mondjam meg a receptet!
A válaszom akkor annyi volt, hogy "TUDOM ÉN, HÁT KUTYULTAM ÉS ÍGY SIKERÜLT!"
DE MEGÍGÉRTEM, HOGY ÁTGONDOLOM ÉS LEÍROM! :))))
iGEN, AMI NEM JÓ, AZT TÉNYLEG NEM ÉRDEMES ÚJRA ELKÉSZÍTENI. EZ NÁLAM IS ÍGY VAN!
LÁTOM, HOGY TE ÚGY VAGY A SÜTIKKEL, MINT ÉN PL. A PÖRKÖLTTEL. MIVEL NEM SZERETEM, NEM KÉSZÍTEM ÉS NEM ÚJÍTOK.
ÁM A TÖLTÖTT KÁPOSZTÁT SZÍVESEN MEGESZEM IDŐNKÉNT, FŐLEG KARÁCSONYKOR, ÍGY ÚJÍTOTTAM, ÉS ÁLLÍTÓLAG CSODA FINOM.
UNIKASÓGOROM ERŐSÍTETTE MEG! EGY IMÁDNIVALÓ EMBERKE!
300-AT MÉG BIZTOSAN NEM PRÓBÁLTAM KI, MERT ÚGYMOND KÉSŐBBEN KEZDTEM ELSAJÁTÍTA A FŐZÉS REJTELMEIT. NEM VOLT IDŐM, ÉS MÁS ÉLETET ÉLTEM!
NEM VOLT RÁ IGÉNY, ÉS SZÜKSÉG!
DE UGYE MINDEN VÁLTOZIK, ÉS AZ EMBER KEDVET KAP ERRE IS ÉS ARRA IS. NÁLAM MOST A COVID, NAGYON ELINDÍTOTT EZEN AZ ÚTON. HAJTOTT A KÍVÁNCSISÁG, HOGY MIRE VAGYOK KÉPET, MIT TUDOK KIHOZNI STB. IGY NEM IS VOLT UNALMAS AZ A KÖTELEZŐ ITTHON LÉT!
PERSZE NEM MINDENNEK KEDVEZETT, DE EZ MÁS KÉRDÉS! IMÁDOM A MOZGÁST, DE AZ ÚJÍTÁS LEKÖTÖTT.
AKKOR TŐLED MÁR SOKAT LEHET TANULNI!:)
Bizony aktuális, sajnos... :-(
Nemtom, Manyika az Éj királynője miatt maradt-e el vagy valami másért, de elmaradt...
Hogy csak egy példát monygyak...
Szia Paula!
Nagyon köszönöm az elismerő szavakat, örülök, hogy sikerült örömet szereznem ezekkel a kis csekélységekkel!
Csodaszép verset hoztál, nagyon köszönöm.
Ráadásul még ma is nagyon találóak sorai!
Valóban nagyon nagy tüze kellene rakni, hogy felengedjenek az emberek!
Hát nem aktuális?