Meséljünk, sztorizzunk! (fórumjáték)
KÖSZI, HOGY EGYETÉRTESZ VELEM!
MINDÍG AZ A JÓ, AMIT SZÍVBŐL VÁLASZTASZ, ÉS NEM AZ, AMIT ELVÁRNAK TŐLED.
NA AKKOR LÁZADOZOM RENDESEN!:))))))
NAGYON SZÉP, KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!
ARANYOS VAGY!
sZERVUSZ PAULA!
AKKOR MOST NÁLUNK LETT AKUTÁLIS A SZÉP ESTÉT KÍVÁNÁS!
MI MOST FOGUNK MAJD LASSAN AZ ESTÉBE HAJOLNI!
kÉRLEK FOGADD SZERETTEL EZT A SZÉP DALT!
REMÉLEM TETSZENI FOG!
sZÉP ESÉT KEDVES PAULA ÉS LOLITA!
HÚ, DE SZORGALMASAK VOLTATOK! :)
Hát, kedves Csevegők, elmesélem a legújabb konyhai újításomat.
Borsópaprikás a mai ebéd.
Ismeritek, biztosan, hisz az egy egészen közönséges, hagyományos étek.
Én nagyon szeretem, bő lére a perkeltet, bele zöldborsót, felkockázva krumplit...
Namármost én a végén beleraktam vagy 15-20 szem kapribogyót is. (Abból a kis üvegből, amelyet a múltkor vettem, s aminek a tartalma, mivel nem nyerte el a tetszésemet, azóta is ott állt érintetlenül a hűtőben.
S képzeljétek!
Ami magában fogyasztva viszolyogtatóan szokatlan volt, így, elkeveredve az ismerős ízekkel, valami egészen különös, finom zamatot adott a borsópaprikásnak!
Legközelebb is így csinálom!
Különben pedig, látom, Váncza-sütik olvashatók a neten is, megtaláltam ezt az énáltalam emlegetettet is.
Az a különös az egészben, hogy a neten olvasható receptbe 25 dkg cukor kell, ellenben a memóriámban 20 dkg volt, annyit szoktam beletenni én is, azt is sokallom egy kicsit.
Vagyis: én is redukálom a felhasznált cukormennyiséget, akárcsak Te és Lolita, anélkül, hogy különösebben foglalkoznék vele.
Szia, szia, kedves Lolita!
Még talán nem mondtam, a citromos fagyi volt sokáig az én kedvencem is. Régebben. Amióta azonban minden cukrászdában minimum 20-25 fajta fagylalt közül lehet válogatni, sokszor elcsábulok más ízekhez.
Szia, szia, kedves Lualaj!
Köszönöm szépen a receptet!
Nagyon mutatós, és biztosan finom is!
Van egy nagyon hasonló tésztarecept a régi Váncza-szakácskönyben, szinte 1-az-1-ben az, mint ennek a tésztája. Baracklekvárral szoktam megkenni a kettévágott lapot. A lekvár, amely savanykás, ugye, jól ellensúlyozza a 20 dkg cukrot, ami a tésztába kell.
(Mondhatom, ez a recept még a tiednél is egyszerűbb, mert nem kell fagyasztgatni többszörösen. Kakaós tortaszeletkék a neve.)
en amikor hazamegyunk atlag felszedek 4 kilot,de kerdem en ki tud ellen allni a sok hazai finomsagnak?@ahogy visszajovunk minden nagyon hamar helyreall.hala azon szerencsesek koze tartozok aki barmit,barmikor ehet,pl.ujabb szokasom/na nem minden este/bevagok egy uveg meggyet,imadom,mert savanyu,es itt friss gyumolcskent nem terem meg a hoseg miatt.otthon kedvenc gyumolcsom volt!
tudod mi ami segit?gondolom biztosan van neked is tipped erre,sokszor keveset enni,sok folyadekot inni es sosem inni egyutt amikor eszunk csak kb ra 1 orara.
Szervusztok, kedves Cseverészők!
Lolita! Lualaj!
Most "csak" köszönni jöttem, a szokásos módon:
Jó éjt, szép álmokat mindenkinek, aki alszik már (vagy aludni készül), aki pedig már kialudta magát, annak jó reggelt, szép napot, kellemes hoxázást kívánok!
KEDVES LOLITA!
MIÉRT HARAGUDNÁNK MEG RÁD, HISZEN A FÓRUM ERRŐL SZÓL. LEGYEN PÖRGÖS, VIDÁM ÉS ÉRDEKES.
HA NEM ILYEN, AKKOR NINCS ÉRTELME FELJÖNNI! UNALMAS LENNE. AZT MEG ÉN EGYENESEN UTÁLOM!
JÓ EZ ÍGY, AHOGY VAN! CSAK ÍROGASS BÁTRAN.
ÉN IS AZT TESZEM!
TÉNYLEG NAGYON FINOM, EZT AZ IGÉN ÉN IS ÍGY CSINÁLTAM. NAGYON FINOM LETT, NEM CSINÁLTAM SOKAT, GONDOLTAM KIPRÓBÁLOM.
KIPRÓBÁLTAM ÉS MEG IS ETTEM A KÉT HETES KORONA ALATT! :)))
MAJD AZ IDÉN BÁTRABB LESZEK EZÜGYBEN!
EZT ÉN IS ÍGY CSINÁLOM! NEM TÚL ÉDESEN, MERT AKKOR NEM IS LEHET JÓT ENNI BELŐLE!
MÁR A HÉTVÉGÉRE IS KITALÁLTAM VALAMIT, DE MÉG CSAK KŐRVONALAZÓDIK! MEGNÉZEM, HOGY MI VAN ITTHON ÉS MIBŐL MIT LEHET ÖSSZEHOZNI, ÉS KIEGÉSZÍTEM.
A NETEN RENGETEG JÓ ÖTLET VAN. HOZZÁM MEG INKÁBB A HÉTVÉGÉN JÖN A CSALÁDBÓL VALAKI.
MOST MÉRTÉKKEL TERMÉSZETESEN!
ILYENKOR SZERETEK KÉSZÜLNI, AHOGY TE IS, MÁS IS. MEG AZTÁN MOST MI MÁST LEHET CSINÁLNI? TISZTELETBEN KELL TARTANI A SZABÁLYOKAT!
EZ IS HELYZET, BÁR ISMERETLEN, DE VAN JÓ OLDALA IS. ENGEM IS PICIT ÁTVÁLTOZTATOTT, MÉG ÉN IS MEGLEPŐDTEM.
LASSABBAN TUDOK PÖRÖGNI, DE MEG KELLETT SZOKNI EZT IS. :))))
HÁT EZ IZGALMAS LEHET. TEHÁT ÁLLANDÓ GRILLEZÉS, MONDJUK AZ FINOM. AZ MÉG NEKEM IS ÍZLIK.
A FOLYAMATOS FÜST SZAGOT, HOGY TUDOD A LAKÁSBÓL KISZELLŐZTETNI? AZT HALLOTTAM, HOGY NEHÉZ. PERSZE NEM TUDOM.
DRÁGA LOLITA!
SAJNOS IGEN! ÉPP NEM RÉGEN MONDTAM EGY ISMERŐSÖMNEK, HOGY EGY HATALMAS RÁNTOT SZELETET ADOK, A TÚROTORTA SZELETÉRT, ÉS EGY SZELET ALMÁS PITÉÉRT. AMÚGY IMÁDOM A CSOKIS ÉDESSÉGEKET -----SAJNOS! HÁT NÉHA BIZONY NEM VAGYOK EGY JELLEM. GONDOLD EL ÍGY ÜNNEP KÖRNYÉKÉN, MENNYI ISTENKE KÍSÉRTÉSE VAN! SOK!
NEKEM MONDOD, MINDÍG EZT LAPOZGATOM.:)
UGYE MENNYI CSODA VAN BENNE, HÁT ÁMULOK ÉS BÁMULOK! ÉS NYELEK NAGYOKAT!
MIÉRT NEM LEHET ÚGY SÜTIKET ENNI, HOGY EGY DEKA NE JÖJJÖN FEL. A KAJA NEM TÚLZOTTAN ÉRDEKEL, ÚGYIS CSAK A FŐZELÉKEKET SZERETEM, MEG ESETLEG A LEVESEKET, DE NEM MINDEGYIKET! NÉHA HIDEGTÁLAT. SZÓVAL AZ NEM ÉRINT MEG!
:)))) IGAZAD VAN LOLITA!
TUDOD AKIK ENGEM ISMERNEK, AZOK TUDJÁK, HOGY ÁLLANDÓAN MÉRLEG PROBLÉMÁM VAN, ÉN MÁR AKKOR ELÁJULOK, HA KETTŐVEL TÖBBET MUTAT, HA ESETLEG MEG NÉGYET, AKKOR AZ MÁR FELÉR EGY TRAUMÁVAL! EZ PEDIG KARÁCSONYKOR SZOKOTT LENNI. A SOK ÉDESSÉG ELFOGYSZTÁSA MIATT. AZÉRT LEGYÜNK ŐSZINTÉK, NEM 3 NAP ALATT SZEDEK FÖL 2-3 KG-MOT, HANEM MÁR NOVEMBERBEN ELKEZDEM FOGYASZTANI A FINOMSÁGOKAT. AZ IDÉN MEG NEM VOLT ANNYIRA MOZGALMAS AZ ÜNNEP, MINT TUDJUK.
MÁR ALAKULOK, DE JÓL LÁTOD, NEKEM A MÉRLEGGEL MINDÍG VAN VITÁM:)))))
ARANYOS VAGY! KÖSZI SZÉPEN!:))))
DRÁGA LOLITA! MÁR HOGY HARAGUDNÉK, HISZEN MINDENKI NEM SZERETHETI! ÉN PL. A KÁVÉT NEM ISZOM MEG, MERT NEM SZERETEM.
AKKOR LEGYEN A FINOM CITROMOS TEA! MEGEGYEZTÜNK, ÉN ARRA IS ÖRÖMMEL MEGHÍVLAK TÉGED! A TÁVOLSÁG VALAHOGY LEGYŐZZÜK:))))))
KEDVES LOLITA!
IGEN NÁLATOK MÁSKÉPPEN VAN! NÁLAM INKÁBB A HÉTVÉGÉN VAN A MOZGALMASABB CSALÁDI ILL. BARÁTI PROGRAM, MERT AKKOR SENKI NEM DOLGOZIK ÉS JOBBAN RÁÉR!
NO NEM HATALMAS ÖSSZEJÖVETELEK, CSAK MÓDJÁVAL! VAGY MEGYEK, VAGY JÖNNEK. VALAHOL TALIZUNK! IGY AZÉRT NINCS AKKORA ELSZIGETELŐDÉS!