Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ha a váláskor a férj kiköltözik a feleség nevén lévő ingatlanból, jogos ha pénzt követel ezért? fórum

Ha a váláskor a férj kiköltözik a feleség nevén lévő ingatlanból, jogos ha pénzt követel ezért? (tudásbázis)

1 2 3
34. c73db520ef (válaszként erre: 31. - 31bc25d879)
2016. nov. 6. 07:50
Maris megerne a szamitonak olyan hazassagot kotni es nehany evet kibirni, ahol a masiknak van sajat lakasa.
33. futóbajnok (válaszként erre: 1. - Majoros anna)
2016. nov. 6. 07:50
Sajnos, egy jó ügyvéd nélkül semmire nem mentek. Fontosnak tartom, hogy nő legyen, mert Ő a gyerek érdekeit fogja szem előtt tartani: érdeke-e a gyereknek, hogy az apa ott lakjon?
32. futóbajnok (válaszként erre: 31. - 31bc25d879)
2016. nov. 6. 07:47
Ez nyilván az ingatlan alapterületétől függ. Ha eléri az 50 négyzetmétert, simán megoszthatónak nyilvánítják, attól függ, ki az ügyvéded.
31. 31bc25d879 (válaszként erre: 27. - Futóbajnok)
2016. nov. 6. 01:13

Hát ez nagyon durva lenne. Egy szoba az övé.

De miért? Beleült a készbe, az ingatlan a feleségé és már házasság előtt csak az ő tulajdonát képezte -ha jól értem és jól olvasom.

A lakás értéknövelését -ha volt- és a közösen vásárolt tárgyakat én is gondolnám de, hogy ő egy szoba és/vagy pénzt kapjon, hogy elmehessen azt nem.

Persze tudom, hogy a jog és a józan paraszti ész nem mindig járnak kéz a kézben.

30. Magdalénia (válaszként erre: 1. - Majoros anna)
2016. nov. 5. 21:25

Senkinek nem ajánlom, hogy ügyvéd nélkül váljon, de ne olyanhoz menjen, aki élből 20 %-kal riogat!

A hat év alatt biztosan keletkezett közös vagyon, ami fele része megilleti a másikat.

"Ha úgy lépett be a házassági vagyonközösségbe, hogy a házasság megkötése előtt volt ingatlanja, az a különvagyonába tartozik, és a válás esetén az ingatlan teljes egészében az övé is marad.

Viszont közös vagyonná válik ötévi házassági életközösség után az a különvagyonhoz tartozó vagyontárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép.

Egy ház felújítása a közös vagyonból történik, annak fele része képezheti a követelést.

Mindazok a vagyontárgyak, vagyoni értékek, követelések, amelyeket a házassági életközösség fennállása alatt a házastársak együttesen vagy külön-külön szereznek, őket a szerzés időpontjától osztatlanul megilleti."

2016. nov. 5. 21:13

Bár családi jogban pindurit sem vagyok jártas, de emlékeim szerint lakáshasználati díjat követelhet, sőt ha adottak a feltételek házastársi tartást is. Ez van.

"Gondold meg, rózsám, elejét, utóját, Hogy kivel kötöd le életednek sorát!"

28. levarosbukta (válaszként erre: 26. - B4b1d52444)
2016. nov. 5. 20:55
Nem vagyok ideges! :) :)
2016. nov. 5. 20:44
Ha nem terhelt hitellel a lakás, az házasság előtt szerzett különvagyon, akkor csak az értéknövelő beruházások után követelhet pénzt..., illetve lakáshasználati jog ellenértéke címén... valahol olvastam, hogy a házasság gyakorlatilag a másikért vállalt felelősséget is jelent, hogy ne lehessen olyan könnyen utcára tenni a házastársat. Ha a bíró férfipárti, az is lehet, hogy úgy ítél, hogy az ingatlan megosztható: 1 szoba neki, 1 nektek.
26. b4b1d52444 (válaszként erre: 12. - Levarosbukta)
2016. nov. 5. 20:36
Nyugodjál már meg.
2016. nov. 5. 20:36
Házasok voltak, ami vagyonközösséget is jelent. Ha az ingatlan hitellel terhelt, a házasságkötéstől az életközösség megszakadásáig eltelt idő alatt befizetett havi részletek összegének a felét jogosan követeli. Egy hónapja váltam, így jártam én is.
2016. nov. 5. 19:32
Nem eszik olyan forron a kasat, mint ahogy fozik!!
23. 31bc25d879 (válaszként erre: 20. - Linzerkarika)
2016. nov. 5. 19:09

Egyébként most, hogy mondod, nem rég hallottam, hogy csak úgy lehet valakit kijelenteni a lakásból ha ő is elmegy a hivatalba és aláírja a kijelentkezőt. Mert, hogy állítólag most az a törvény és jogszabály, hogy "mindenkinek laknia kell valahol" - címszóval nem kerülhet az utcára senki.

Ennél már csak az a szarabb ha hitelt vesz fel arra a címre, mert, hogy ugye van bejelentett lakása.

Nem tudom, hogy ez mennyire valós információ, de agyrém lenne. Én is k.rva ideges lennék ha nem tudnám kitenni a saját tulajdonú ingatlanomból akit már nem akarom, hogy ott legyen. Főleg egy ilyen herevere exférjet.

2016. nov. 5. 19:05
Volt mar valoperi targyalas?
21. Linzerkarika (válaszként erre: 19. - C73db520ef)
2016. nov. 5. 19:04

Igen, akkor így nevezték.

De az ilyen összegeknek nem sok közük van ahhoz, hogy mennyit vagy egyáltalán fektetett-e a lakásba valamennyit.

20. Linzerkarika (válaszként erre: 13. - 31bc25d879)
2016. nov. 5. 19:01
Sajnos megteheti, hogy addig nem jelentkezik ki onnan. Lehet perelni, egy csomó ügyvédi és perköltség után a bíróság kimondja, hogy mennie kell, de ez idegesség, pénz és idő. Ha marad, jogcím nélküli lakó lesz még az is lehet, hogy rosszhiszemű jogcím nélküli lakáshasználó, de kitenni nem tudom lehet-e. Ezt használja ki a volt férj és követel lelépést.
19. c73db520ef (válaszként erre: 18. - Linzerkarika)
2016. nov. 5. 18:59

Az un. "tanacsi lakasoknal" volt regen.

Nem valoszinu, hogy nagyobb osszeget fektetett volna be a lakas felujitasaba.

Volt mar olyan, hogy azt mondtak, x evig laktal ott, ennyi lett volna kb. a havi berleti dij, amit megsporoltal.

Te kevesebbet ruhaztal be, tehat csak a szad jar... mi tobb, neked kellene fizetni meg.

18. Linzerkarika (válaszként erre: 1. - Majoros anna)
2016. nov. 5. 18:56
Ilyent mát hallottam, de elég aljas dolognak tartom. Ez amolyan lelépés féle, azért, hogy onnan kijelentkezzen a volt férj. Nem tudom, hogy ez mennyire jogos, de a gyakorlatban létezik.
17. 31bc25d879 (válaszként erre: 16. - Majoros anna)
2016. nov. 5. 18:49
Szerintem semmit nem kérhet!
16. majoros anna (válaszként erre: 13. - 31bc25d879)
2016. nov. 5. 18:34
Hat év, de csak kisebb felujjítás, ami nem azt jelenti, hogy ettől tulajdoni jogot váltott. A józan parasztiész nekem is ezt diktálja. Pláne, hogy két kiskorú gyerek is van akikről a lányom gondoskodik, mert a jó ember csak magára és az autójára költ. Ja az autót a szülőktől van, tehát az se a saját keze gyümölcse.
15. c73db520ef (válaszként erre: 12. - Levarosbukta)
2016. nov. 5. 18:29
Magyarul egy csomo penzt megsporolt es meg fizessenek neki azert, hogy ki meltoztatik koltozni mas ingatlanabol, ahol ingyen satorozott akarmeddig???
14. majoros anna (válaszként erre: 11. - C73db520ef)
2016. nov. 5. 18:28
köszi
2016. nov. 5. 18:26

Kérni kérhet,de mi jogon?

Hány évig voltak házasok? Mit tett a lakásért? Növelte valamivel az értékét?

Ugyan, nem vagyok ügyvéd, de a józan paraszti ész azt diktálja, hogy NEM!!!

12. levarosbukta (válaszként erre: 8. - B4b1d52444)
2016. nov. 5. 18:20

Nem hát! Főleg akkor nem ha a volt férjnek soha egy büdös fillérrel nem kellett az évek során beszállnia a lakással kapcsolatos költségekbe és azt a pénzt amit nem kellett a lakásra feccölnie be tehette egy saját bankszámlára és ott gyűlhetett a pénze arra az esetre ha éppenséggel elválnának.

Beszélsz bolondokat, igen is kérhet pénzt és jól is teszi ha kér.

11. c73db520ef (válaszként erre: 6. - Majoros anna)
2016. nov. 5. 18:12

Itt a hoxan l.luiselotte ugyved -.

Gondolom valaszol, ha irsz neki.

10. c73db520ef (válaszként erre: 9. - Majoros anna)
2016. nov. 5. 18:03

Lehet, hogy kerheti, de nem kotelezo!!!

Oriasi kulonbseg!

9. majoros anna (válaszként erre: 7. - C73db520ef)
2016. nov. 5. 17:56
szívemből szólsz! De sajnos a lányom valami ügyvédtől kérdezte, hogy mi a teendő és azt monda, hogy a tulajdon értékének a 20%-át kérheti. Az az ember csak beköltözött a készbe, semmit nem tett az hogy összeházasodott a lányommal még nem jogosultság szerintem. Sajnos nem telik jellenleg ügyvédre azért kérdezem itt mert annyi segítőkész ember van hátha valaki tud tanácsot adni.
8. b4b1d52444 (válaszként erre: 6. - Majoros anna)
2016. nov. 5. 17:53
Semmi köze a lányod ingatlanához, nem köteles neki egy árva petákot sem fizetni.
7. c73db520ef (válaszként erre: 6. - Majoros anna)
2016. nov. 5. 17:50
A szeme ala keket! Ha nem akar kijelentkezni, a lanyod kerheti a kenyszerkijelentest!
6. majoros anna (válaszként erre: 2. - B4b1d52444)
2016. nov. 5. 17:44
Bocsi! Tehát a lányom a tulajdonos, a második házassága elött is már az volt, most válnak és a volt férj pénzt akar, de ő nem volt tulajdonos csak bejelentette, hogy pesten munkát kapjon, most ilyenkor hogy van ez?
5. c73db520ef (válaszként erre: 2. - B4b1d52444)
2016. nov. 5. 17:42

Lelepesi dijra gondol - de csak feltetelezes.

Magyarul meg szeretne a volt feleseget anyagilag lehuzni.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook