Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Gyümölcsös zebra tekercs recept

Gyümölcsös zebra tekercs recept

A Gyümölcsös zebra tekercs hozzávalói:
A piskótához

8 db tojás
2 ek édesítőszer
1 csomag pudingpor (szamócás, gluténmentes)
1 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 dl habtejszín (cukrozatlan)
25 dkg erdei gyümölcs mix
2 db tojás
5 dkg mascarpone
1.5 ek édesítőszer


A Gyümölcsös zebra tekercs elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra az édesítővel. Majd egymásba forgatjuk őket. 2 részre osztjuk, majd az egyik felébe a pudingot, a másikba a kakaóport tesszük, és eldolgozzuk őket. Mindegyiket két részre osztjuk. Majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és keresztbe csíkokat teszünk felváltva a masszákból akár kanállal, akár habkinyomóval. 1-1 kakaós és pudingos masszát használunk fel. Majd 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Majd jöhet a massza másik fele ugyanígy. Krém: A fagyasztott gyümölcsöt kiolvasztjuk. A pudingot megfőzzük a 3 dl tejben az édesítővel, majd az előzőleg felvert habot hozzáadjuk, ha már langyossá hűlt, majd a mascarponét, alaposan összekeverjük. Majd a két tojást felverjük, és visszatesszük a krémet a gázra, beletesszük a tojásokat, és kb. öt percig főzzük, kevergetjük. Majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, és azzal is összekeverjük. Ha kihűltek a lapok, akkor az egyiket tálcára tesszük, megkenjük a krém harmadával, majd jön a következő lap ismét krém, és összetekerjük. A maradék egyharmad krémet a tetejére kenjük, és betesszük a hűtőbe, hogy összeálljon, lehűljön teljesen! Jó étvágyat!

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A gyümölcsös zebra tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook