Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Feketeerdő-rizsfelfújt recept

Feketeerdő-rizsfelfújt recept

Elkészítési idő 60 perc

A Feketeerdő-rizsfelfújt hozzávalói:
20 dkg rizs
kb. 6-8 dl tej
2 tojás sárgája
6 tojás fehérje
2 ek cukor
1 tábla étcsokoládé
2 félmarék kimagozott meggy vagy meggybefőtt
vaníliáscukor


A Feketeerdő-rizsfelfújt elkészítési módja:
A rizsből a tejjel a szokásos módon tejberizst főzünk, ízesítjük cukorral és vaníliáscukorral. A tejberizshez hozzákeverjük a meggyet. A tojásfehérjét fölverjük habnak, majd óvatosan a tojássárgájával együtt a rizshez keverjük. Majd beletördeljük a csokoládét, óvatosan összeforgatjuk. sütés: 180 fokon kb. 30 perc (légkeveréses módon) Kihűlés után szeleteljük Ez egy kisebb tepsit terít be, kb. 6 adag.

Én a rizsfelfújtat gyakran maradék tojásfehérjéből csinálom, ide jól felhasználható.

Ha valaki édesebben szereti, természetesen lehet ízlés szerint több cukorral is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A feketeerdő-rizsfelfújt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook