Győri kismamik (beszélgetés)
Sziasztok Csajok!!
Először is jobbulást mindenkinek akik fájdogálnak és kitartást az utolsó néhány hétre csajok!
Ditti jó utat nektek is!
Mi nem nagyon visszük tulzásban a vásárlást nézelődünk még csak!És csak néhány felsőt és kombidreszt vettünk!Vagy is apa vásárolgatta,de még karácsony előtt!Úgy kellett leállítanom az üzletben mert a fél boltot megvette volna,a baba 3 éves koráig nem lett volna gond a ruhákra ha nem fékezem le :-) Majd miután hazaértünk elfeküdt a nappaliban a kanapén magára teregetett néhány babaruhát és úgy nézte a tévét :-)
Ezen kívül mást nem is vettünk!
Bea,Judit ti voltatok már 20 hetes ultrahangon???
Vagy mentek valamikor?
Mi holnap megyünk már annyira izgatott vagyok,hogy nemtudom elmondani!Remélem megmutatja magát a drágám!Utána már lehet mi is bátrabban vásárolunk!Nekünk is egyre többet mocorog annyira jó volt ma apukájának is jelzett már!
Hát nagyon vigyázz magatokra!Még neki mersz vágni ilyen nagy útnak?Az én szüleim Miskolciak,de mi márciusba hazamegyünk,utána szerintem már csak hármasban.Hosszú az a 3-4 óra utazás.
A picim elég mozgékony,minden nap egyre többet mocorog.Most a neveken megy a harc,még nem döntöttük el a kis nunus nevét.
Sziasztok!
Mira! Még nem tudtam elmenni, ma meg elutazott a párom, busszal meg nem mertem, mert már két napja nagyon rosszul érzem magamat, nagyon görcsöltem tegnap este végig, nagyon megijedtem, hogy mi ez. És hát ugye a magnéziumot is el kell hagyni, de tegnap muszáj volt bevennem, ma felpocolt lábakkal fekszek, igaz délelőtt elmentem kozmetikusnál, de hát alig bírtam ki azt az egy órát is, úgy fájdogáltam.
Ma voltam védőnőnél is, vérnyomásom, vizeletem ok. Ő is mondta, hogy pihenjek amennyit csak tudok, és kedden majd a doki megvizsgál, de ha nagyon görcsölnék, és periodikusan, akkor irány a kórház.
Ma beszéltem Andyval is, hála Istennek jól vannak és még egyben:-) neki is ilyen fájásai voltak, mint most nekem, talán én is nyiladozok? Már nagyon várom a keddi napot. A dokink szabin van, holnap jön meg, legfeljebb majd felhívom. De remélem nem kerül rá sor.
Kis ruhákba, nem úgy van a méret, hogy 50-s a legkisebb, azután jön az 56-62? tehát hatosával megy felfelé? Én még nem találkoztam 58-as mérettel, így hát én pár 56-s ruhácskát vettem.
Én is ezeket vettem, amit Te Ditti. Bár én csak 10 db textilpelust, 5 kicsit és 5 nagyobbat. Ehhez még vegyek, Ditti Te 15 db-t vettél, Mira, Te?
Jó, hogy írtad Mira, hogy így kérted a gyógyszertárba, holnap én is megveszem ezeket a dolgokat. Mert ugye a receptet nem kapod meg, és mire haza hozod a kicsit, addigra már kellenek ezek, a doki meg majd csak a recepttel jön.
És ezekben mi van Mira, amiket kaptál a gyógyszertárban? Alkohol, géz, vatta, hintőpor? vagy fürdető krém is? És melyik patikában adták így ki?
Sziasztok!
Én ma jó kis kiadós fejfájással ébredtem, tuti vmi hidegfront jön és nekem már magnézium sincs, úgyhogy várok....Vérnyomásom OK, csak szerintem érzem a frontot, pedig jól is aludtam! :D
Judit, szerintem ne stresszeld túl magad ezeken a babadolgokon. Mi fogtuk magunkat, bementünk egy bababoltba és nő készségesen elmagyarázott mindent, nem erőltette ránk a legdrágább cuccokat, mindenből a legszükségesebbeket vettük meg, hiszen ha nagyon kell vmi, ami hiányzik, lehet pótolni. Kisruhákból mi sem vettünk sok aprót, mert eleinte olyan gyorsan nőnek és ha nagyobb, akkor fogod és feltűröd az ujját. Nem érdemes a nagyon picuri - szerintem - annak az árából inkább vegyél nagyobb méretűt. Egyébként Ditti tök jól leírta, nekünk is uezek vannak. A babaápolásos dolgokat én úgy vettem meg, hogy bementem a gyógyszertárba és kérdeztem, szülés után mi kell a babának, a gyógyszerésznő meg 5 perc alatt belepakolt mindent egy zacskóba. Meg az első napokon úgyis jön a gyerkeorvos és ő ír fel mindent, ahogy Ditti is írta, azokkal kell majd fürdetni, ápolni. Van, aki használ ilyen márkás cuccokat, én rosszakat halottam róluk, úgyhogy nekünk nincs se Johnson, se Nivea, se egyéb másik....
És állítom, a saját kórházi cuccommal többet kínlódtam :-D
Ditti, jó utat Nektek, vigyázz Magatokra!!!! Nita,sikerült beszerezned a papírokat?
Hellóka!
Még egy napsütéses nap! :-)
Judit: szerintem a védőnőd mindent el fog neked mondani részletesen. Babaápoláshoz nem sok mindent kell kezdetben venni, mert receptre adnak majd fürdető krémet, kenőcsöt. Újszülöttnél azt kell használnod. Amit mondani fog az az alkohol és steril géz ill sebhintőpor (a nevét le nem tudom írni) ami a kis köldökére kell majd. Olajat kell venni, popsijára is majd gyógyszertári receptre kapható krémet fog a gyerekorvos felírni. Mi vettünk még 3-5 kg pelust, bébifültisztítót ( de azt sem a füléhez, mert még tilos lesz neki eleinte azzal takarítani) hanem a köldökére lehet az alkoholt ezzel is felvinni és takarítani. Hajkefét, ollócskát, de az is ráért volna, mert kezdetben az is tabu. Vettünk popsitörlőket, textilpelusokat (15db) és kifogót (2db). És ezen felül a ruhácskái (62 méretben főként egy néhány 58 ha kisebb súllyal születne)
Az ágyába matracot, de nem kókuszt, mert tesómnak nem voltak jó tapasztalatai vele. Ha rakott rá gumilepedőt akkor nem szellőzött büdi lett, ha meg nem rakott akkor ha kifolyt a pisi éjszaka a pelusból, akkor attól volt büdi. Így mi szivacsot vettünk neki. Kis plédeket, takarót, párna nem kell nekik még, tilos a kicsiknek még. Huh, ha kihagytam valamit a Lányok még korrigálják a listát. :-)
tegnap este annyira bekeményedett a pocakom és fájt, hogy 4 magnéziummal aludtam el. De a csípőm továbbra is vacakol. és még van 9 hét Szóval felkötöm a gatyát. Aludni még mindig háton a legjobb és hálsten tudok is rendesen. Holnap utazunk haza debrecenbe a szüleimhez, már nagyon vágyom haza, és bizony mostanság nem is tudunk majd menni. Így most jobban értékelek minden otthon eltöltött percet.
Ki hogy van?
csajok
szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e olyanba segíteni, hogy ti milyen, mekkora ruhákat, milyen babaápolási holmikat, eszközöket kell venni a babának?van már jopár kisruhém, de elveszek a dömpingben....
Sziasztok!
Gratula a kisbabához:-)
Hát nekem ma be kellett vennem a magnéziumot, annyira görcsöl a pocakom, félek is nagyon. Ennek fejébe holnap meg Dániába a párom és csak vasárnap jön meg:-(
Én holnap szeretnék menni kozmetikushoz, jövő hétre meg bejelentkeztem fodrászhoz, hát remélem még ezt megvárja Bencus, szép legyen az anyukája:-)
Holnap védőnőhöz is megyek, remélem ez a görcsölgetés elmúlik, még nincs itt az idő úgy érzem. De ez már biztos hogy jósló fájás.
Én úgy terveztem, hogy a 38 héttől iszom majd a málnalevél teát, én jót hallottam róla.
puszi mindenkinek.
Lacry, gratulálok!!!! Ez szuper hír!!! :-))) Majd ha lesz kis időd - tudom, a baba mellett nyilván nincs sok - mesélj, milyen volt? Könnyen ment?
Ditti, én nem iszom a teát, bár nekem is mondták, de aztán valahogy mindig kiment a fejemből, nem vettem, most meg már nem akarom elkezdeni. A barátnőm itta, de nem tudom, milyen hatása volt, vagy segített-e neki valamit.
Nita, én letettem teljesen a magnéziumot, tegnap kérdeztem is a védőnőt, hogy ez gond-e, de ő is azt mondta, nem. A dokival így beszéltük meg, nem akartam ellenszegülni, ha ő mondja, akkor nyilván tudja, miért kell így tennem. Kicsit többet keményedik a pocakom ma, de ez lehet a közeledő hidegfront miatt is, meg hát végülis most már a 35. hét után lassan ez természetes.
A bőrdokitól nem tartok, nagyon szeretném még ezt "elintézni" a szülés előtt. Ja és mondtam Daninak, hogy még a jövő hétre van időpontom kozmetikushoz, addig bírja ki :D
Andi még egyben akkor :) Gondolom már bármikor megindulhat a dolog, de ha holnap érkezik vissza a doki, már annyira nem is kell tartania tőle. Hiszen ezek szerint rendes a Pocaklakója, kibírja addig :)
Nita: és hogy viseled hogy már tényleg neked is bármikor jöhet a dolog? Írtad, hogy nem lesz otthon a párod csak az utolsó 2 héttől. Lelkiekben teljesen felkészültél már?:)
Ezek a kiütéseid is biztos a várandósság számlájára írhatóak.
Ti folyamatosan hagyjátok el a magnéziumot? Én napi 2 db-ot szedek, inkább este van rá szükségem, de lehet már csak megszokásból, így vagyok nyugodtabb. Én a 35.hétig szeretném szedni. Aztán onnantól kezdve pedig elkezdem inni a málnalevélteát. Veszteni valóm nincs, legfeljebb tényleg bejön és könnyebben gyorsabban fogok szülni :)) [én naív igaz?! :-)]
Sziasztok!
Andi még egyben van, pont most üzent:-) tehát megvárja remélhetőleg a dokit, aki holnap jön meg.
Nekem is voltak szemölcseim, régen is és ahogy rögtön terhes lettem megjelentek megint, én levetettem, azóta, kopp-kopp nem jöttek elő újra. Az immunrendszer ilyenkor gyenge, és azonnal megjelennek, ha a szervezetben benne van a vírus.
Nekem a viszketésem és a csalánkiütéseim borzaszó randák, nem segít a gyógyszertári kence, én kuka, meg még a neten kutakodtam is hogy mi ez...hát nem kellett volna, már megint ideges lettem.
Mira! Akkor elhagytad a magnéziumot? Nekem úgy mondta a doki, hogy csökkentsem, tehát még szedem a napi egyet, aztán felet, jövő hétre meg elhagyom teljesen.
Ditti! Igen hihetetlen gyorsan fog telni 30. hét után a hetek. Én is tegnap beléptem a 36. hétbe. Hát izgulok is napról napra jobban:-)
puszi.
Na halihó!
Tök jó, hogy a lányok idén tényleg jobban igyekeznek, mint a fiúk. Tegnap töltöttem én is a 30. hetet. Innentől már rohamosan fogy az idő, ugye?! :)
Mira: nekem is a lehető legcikibb helyeken (bikini vonal, combhajlat) jönnek elő, illetve a mellem alatt, ahol a melltartó éri. Eddig is voltak, de mostanság rohamosan megszaporodtak. Tesómnak anno lefagyasztással vették őket le, ami tényleg nem nagy kunszt. Lefagyasztják és leesik. Aztán ár csak reménykedni kell, hogy nem nő újabb helyette. Én kivárom a Noel érkezését, és csak utána megyek el vele dokihoz. Annyira nem bírom már a sétákat, a jövés-menést, hogy szégyenlem is érte magam eléggé. Tegnap egész nap!!! a városban flangáltam, és meglepődtem magamon milyen jól bírom. Persze, ahogy ágyat értem onnantól jöttek a kínzó görcsök a combhajlatomban, fáj a derekam. Ez pl új, beszúr és akkor akárhogy fordulok nincs menekvés, fáj :(
A fibrómáimmal már voltam korábban dokinál, ő is megállapította hogy ártalmatlan csúnyaságok, ami hajlam kérdése is. De mivel a lehető legrosszabb helyeken vannak, így azokat én is még a nyár előtt szeretném lerázni.
És tényleg mi van a Lányokkal? Lehet már tényleg babáznak:) Tegnap a jó időben a város telis tele volt babakocsis anyukákkal. :)
Húúúúú, nagyon eltűnt mindenki :( Remélem nincs semmi gond, csak kihasználjátok a jó időt :D
Andy, HVRam, mi újság Veletek????? Vagy már babáztok talán???? Én megint ma hallottam babás hírt, egy másik fórumban pont 36. hétre született hétfőn egy kislány, teljesen egészséges :-) nagyon örültem neki, igen szép kisbaba. Úgy látszik, a lányok sietnek idén jobban :D
Én ma töltöttem a 35. hetet, pénteken orvos, kíváncsi vagyok, most így a magnézium elhagyásával változott-e valami. Hétfőn pedig bőrgyógyász, megnézi ezeket a bigyókat rajtam, nagyon ciki helyen vannak, de hát muszáj elmenni. Ha úgy látja ő is, akkor még hétfőn le is veszik őket, állítólag nem nagy dolog a beavatkozás.
Tegnap a védőnőtől számomra is érthetetlen módon dícséretet kaptam, hogy tartottam a súlyom, pedig Dani nőtt. Legalább van értelme a diétának.... Minden rendben volt most a vizelettel is.
Megyek főzök gyorsan, azért írjatok majd!!!
:-x
Sziasztok!
Ditti pont Te írtál tegnap a fibrómákról, hát, én is találtam magamon, de képzeld, a combhajlatomban, valami iszonyat képtelen helyen. Ez biztos most jött ki, mert eddig nem volt rajtam, de utána olvastam, állítólag a hormonváltozások miatt terhesség alatt sokkal gyakoribb. Tudom, hogy jóindulatú elváltozás, meg nem lesz belőle semmi, de most, hogy érzem, egyre jobban zavar. :-S Felhívtam a bőrgyógyászt, azt mondta ártalmatlan eljárással leszedik akár terhesség alatt is, úgyhogy most gondokozom rajta, mert sajnos nagyon rossz helyen van, a nadrágom pl folyamatosan dörzsöli, nem akarom, hogy begyulladjon...
Kíváncsi vagyok, lesz-e oylan hetem, amikor nem jön rajtam elő/ki semmi :-)
Lassan elindulok a Liezenbe, remélem nem fogok órákat várni, bár inkább viszek vmi újságot, biztos ami tuti.
sziasztok
a herpesszel én is kínlodók, főleg az arcomon jön ki.
Herpesz vírus bennem is van és valóban, a legképtelenebb helyeken tud kijönni. Nekem is volt már a szemhéjamtól elkezdve, a homlokomon, mindenhol az arcomon. Hála az égnek, nekem a terhesség alatt egyszer sem jött elő, de előtte rengetegszer.
Nita, ez a viszketés nagyon rossz lehet, de talán az aloe gél segít. Már én is minden érzékeny bőrre való testápolót, tusfürdőt kipróbáltam, a kórházi csomagba is ilyet vettem. Ditti, rajtam is jöttek ilyen kis szemölcsök, pont tegnap mutattam a Páromnak, nézze már meg, mik vannak a nyakamon :( egyelőre nem olyan sok, de szerintem én is ki fogok kötni a bőrgyógyászomnál.
NST: a doki megadta a telefonszámot, amit fel kellett hívni, a terhesambulancia jelentkezik be és tőlük kértem időpontot. Kérdezték, hogy hány hetes leszek akkor, ki az orvosom és mondtak pár időpontot, abból választottam a fél 8-at, mert Stummer dr azt mondta, neki a délelőtti órákban lenne jó értékelni. Ha nem adja meg ezt a számot Nita, vagy előtte szeretnél bejelentkezni, írd meg és megadom.
Én is elég "súlyos eset" vagyok :) De ha cukros is lettem volna, biztos eret vágok. Le kellett volna mondanom a finomabbnál finomabb falatokról. És hát én nagyon kívánós vagyok, de nem tagadom. Mindent eszek, amit kívánok. Nem válogatok.
Nita: én is egyedül vagyok sokat és tényleg esténként jön rám a félsz. Jó, hogy van kéznél egy rokon vagy barát, aki ha kell ugrik :) A kiütéseid tényleg nagyon kellemetlenek, de lehet a szülés után ahogy jöttek úgy mennek is. Bár reméljük ez a krém segíteni fog!
Mira! Nekem is iszonyú száraz a bőröm, amióta terhes lettem. Nekem egyedül a Garnier (piros tégelyes) testápoló segített. Sanex tusfürdőt használtam, de most váltottunk babatusfürdőre, erre gyanakodtam, hogy ettől, de hát nem, hanem vírus. Tele van a lábam, a lábszáram, a fenekem, a hátam, piros foltokkal, amik viszketnek, de nagyon, már sebes néhol,mert nem bírtam nem vakarni:-( na de csak pozitívan, vettem ma aole gélt. Szerintem ez enyhíteni fog a viszketésen, vagyis remélem.
Én még nem kértem időpontot Nst-re, mivel jövő hét kedden kell mennem a dokihoz utoljára magánra, aztán onnantól a kórházba. És kitől kértél időpontot?Dokidtol? vagy fel kell majd hívni a kórházat.
Jaj én már egyre jobban izgulok, főleg, hogy a párom sokat dolgozik (külföldre jár, fuvarozni) és majd csak a 38 héttől lesz itthon két hétig. Remélem Bence baba sem akar kibújni előbb, mindig este tör rám a félelem, ma is megy szegénykém Németországba, és hát ismét egyedül leszek, na de a tesómat megkértem, hogy ha kell akkor álljon készenlétbe, hogy legalább a kórházba vigyen be valaki, de remélhetőleg erre nem fog sor kerülni és a párommal együtt indulunk a "nagy útnak":-)
Hali!
Látom akkor nem csak az én Apróm nem akarja túlzásba vinni a mozgást. Bár ma már egész élénk volt. Ma voltunk az apasági papírokat elrendezni, elhoztam én is a Szabolcska utcából a papírokat a segílyekhez :)
Nita nekem is van herpeszem, most pl az orrom mellett. Ahogy a Boszi is mondta, nem feltétlen jön ki csak a szájon, nekem pl soha nem volt ott. De a szemem alatt/mellett, orromon/mellette, arcomon és egyéb helyeken igen. És millió kis szemölcs vagyis "lógó fibrómám" lett nekem is a terhességem alatt. A nyakam és a dekoltázsom pl tele van velük. Szülés után első dolgom lesz a levételük.
Nekem réges-régen a herpesz vírus okozott ilyen tüneteket (nem csak a szájon jelenhet meg) nekem akkor az orromon jött ki folyamatosan, úgy néztem ki mint egy krokodil.
A babádnak ettől semmi baja nem lehet, nyugi :)
NIta, sajnálom ezt a kiütés dolgot...és milyen vírus okozza ezt? Nekem pár napja az állam viszket nagyon, fogalmam sincs mitől, de nem piros és kiütés sincs rajta, csak viszket kicsit, főleg este, miután megmosom az arcom. Mondjuk nekem iszonyat száraz lett a bőröm, már nem győzök olyan testápolót venni, ami jó zsíros, most talán kicsit stagnál, de nem tudom elhagyni a krémeket, mert egyből visszajön. Remélem segít most ez a krém, amit kaptál.
Ma Dani is extra nyugis, most kezdett el csuklani, de egész eddig alig akart mocorogni, pedig ebéd is volt és arra mindig felélénkül.
Kértem időpontot NST-re is, 24-én kell mennem reggel fél 8-ra, most pénteken pedig erre a kenetvételre, kicsit izgulok, mi jön majd ki. Holnap meg erőt veszek magamon és ha már bemegyek a táppénzes papíromat meghosszabbíttatni, akkor meglátogatom utoljára a védőnőt is és próbálom majd nem felhúzni magam :))
Sziasztok!
Mira köszönöm az infót!
Az én is Bencusom sem mozog mostanában olyan sokat, inkább estefelé, de azt is finoman csinálja:-) Pedig voltak napok, mikor kimondottan fájt ahogy a kis lábát nyomta kifelé:-)
Amúgy el vagyok keseredve, képzeljétek, már második alkalommal kellett visszamennem bőrgyógyászatra, mert valami kiütések jöttek rám, amik iszonyatosan viszkettek. Erre kaptam mosakodót, meg krémet, azzal, hogy valami allergia (tusfürdőtől, krémtől) Négy nap alatt semmit sem javult, olyan szinten viszket és csúnya, hogy már tükörbe nem merek nézni. Ma visszamentem, mert hallottam azért ezt azt a terhesség alatti kiütésekről, annyira bunkó volt velem a főorvos(pedig többször jártam már vissza hozzá a szemölcseim miatt) elkezdte, mondani, hogy hát nem tud velem mit kezdeni, mert kismama vagyok gyógyszert nem írhat fel, és mikor rákérdeztem, hogy mi ez, azt mondta, hogy vírus. Terhesség kiválthatja, na most kaptam megint valami gyógyszertári kencét, remélem ez segít, mert elviselhetetlenül viszket a bőröm. Remélem ettől nem lesz baja a kisbabámnak.
Sok puszi.
Nem lett semmi gond!Két hétihóg voltunk a korán,nagyon rendesek voltak!
Én 17.re voltam kiírva!
Én is minden nap szedtem a magnerotot!
Nyugodtan mondd meg a párodnak h menjen be,azt lát amit akar,ülni fog melletted,s foghatja a kezed! Én párom is végig félt,de azon a napon nem hezitált!!!Büszke voltam rá!!!
De én is azt mondom ha akar bemegy,ha akar nem!!Erőltetni nem szabad!
Irigyellek titeket,fantasztikus dolog amit átélhettek!!!Imádtam terhesnek leni! Persze a szülői feladat is gyönyörű,és amikor rád mosolyog :)
Ditti!
Az 5 kiló miatt ne aggódj egy percet sem, én a 40 hét alatt anno 1 kiló 70 dkg híztam (igaz hozzá kell tennem, h sajna nagy súlyú vagyok :(, meg terhességi cukrom is lett akkor, de a doki nagyon megvolt elégedve ezzel...)nyugi ez nem okozhat semmit!