Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Kedves Hezitálók! 2014 tavaszán tudtam meg, hogy létezik ez a gyomor bypass eljárás. Kb 1 hét alatt minden létező fórumot elolvastam. Ezalatt nem aludtam, őrlődtem, agyaltam, reménykedtem, rettegtem... Majd döntöttem! 2014 novemberben elvégezte a műtétet Mohos doktor Úr és csodás csapata Veszprémben. Azóta eltelt 3,5 év. 50 kiló ment le egy év alatt. Egy évig minden különösebb hókusz-pókusz nélkül tartotta magát a súlyom. Cukor és vérnyomás problémáim teljesen elmúltak. Fittebb lettem, mint valaha! Mindenki ámulva nézett, hogy mennyire megfiatalodtam és teljesen kicserélődtem. Aztán elhittem, hogy nekem bármit és bármennyit lehet enni, ami belém fér és bármikor... Szénsavas és cukros üdítőket is ittam. Sokat. Süti, csoki, fagyi, minden játszott. Ne csináljátok utánam, mert 20 kiló visszamászott alattomosan. 2 hónapja észhez tértem, és azóta odafigyelek, hogy mit mikor eszem és iszom. Újra elkezdtem intenzíven sportolni és megindult hálistennek a fogyás. Lement 10 kiló. Folytatom, nem engedem el most már! Nagyon kérlek, figyeljetek oda az étkezésre és mozogjatok sokat! Csakis így tudjátok megtartani az elért gyönyörű eredményt!
Mindenkinek jó egészséget kívánok és csókoljátok meg Mohos doki kezét a nevemben, mert megérdemli!
Sziasztok!
Sleeve műtétem lesz a DMC-ben június végén.
Van köztetek sleeves, aki legalább fél éve, de akár annál régebb óta műtött?
Hogy van? Hogy áll a fogyással?
Köszönöm!
Szia!
Nagyon köszönöm Neked is az információt akkor ezek alapján próbálok majd kajákat beszerezni. És rámegyek a vitamin kérdésre. :-)
Szia!
Köszönöm a válaszod és a biztató szavakat :-) A Duna Medicalban fog műteni Vasas doktor. Megpróbálok pszichésen felkészülni rá de gondolom úgy sem lehet, de jó olvasni hogy a kezdeti nehézségek elmúlnak majd és minden rendben lesz.
Kajával nagyon nem kell gondot csinalni az első 3-4 heten, pépes,kásás kajakat lehet enni..ajanlom az ivójoghurtokat, leveseket,főzelekeket, kinyomossajtot, májpastetomot, halmajat.
Csodát nevarj sokat nemfogsz tudni enni...megismered majd a túlevés fogalmát mikor hanyni fogsz..ez nagyon fontos mert arra jó,hogy megtudd mennyit is ehetsz a jövőben. Kezd el gondolkodni a vitamin pótlason..b12,vas és feherje minden mennyiségben.
szioka
mindenki maskepp eli meg a mutetet es az uta jovo felepulesi idoszakot.talan ami segitseg lehet az az,hogy az agyadat keszitsd fel,hogy az elso 1 honapban nem igazan fogsz enni.ha enni is fogsz az nagyon keves lesz..es az agyad es a szemed nem fogja elhinni,hogy ennyi is eleg.nekem ez volt a legnehezebb az egeszben,hogy masok ettek,de a gyomrom meg sem kordult,hogy jelezze,kuldjek mar le neki is par szaftos falatot.nem tudtam ulni a testveremmel szemben,hogy o evett ,en meg nem..aztan 2-3 honap mulva megszoktam es mar ezzel nincsen gondd.minden rendben lesz..ne izgulj es ne stresszelj..gondolok majd rad..jo kezekben leszel..ki fog muteni?es hol?
Sziasztok!
Nekem 1 hónap és itt a műtét. Nagyon váron, de izgulok is. Esetleg lenne valami jó tippetek műtét utánra, hogy gyorsabb legyen a gyógyulás és mihamarabb a régi legyek? Vagy miket érdemes itthonra beszerezni kaja ügyileg? Olyan jó olvasni, hogy hogy haladtok és, hogy minden nehézség ellenére is újra belevágnátok! Nagyon sokat segít így még jobban várom!Nagyon Köszönöm!! Mici
Sziasztok ! Eredetileg most műtőtek volna aprilis 26 an. De Hala istennek mar februar 27
En megvolt a mutet. 🤗 es azota -18 kg. Nagyon halas vagyok Dr. Mohos Elemer főorvos úrnak!!! Ujra kezdenem barmikor! Teljesen megvaltozott az eletem. Újra tudok őszintén mosolyogni. Mas szemmel nezni es latni a világot ! Üzenem azoknak akik gondolkodnak hogy merjenek e bele vágni, igen merjenek!!!! Megéri a kezdeti nehézségek ellenere. Mert igen vannak nehezsegek. Nálam a hanyinger a leveretseg a gyengeseg volt. Fe ez ugy kb 1 het. Fizikai fajdalmam nem volt!! Vagy lehet volt csak miota szültem en ahoz hasonlitom a fájdalmakat. Es ez a mutet ahoz képest egy kellemes wellnes.😊 a csaszar metszesem jobban fajt, bár az sem volt vészes. 😀 CSINÁLJATOK MEG!!! Megéri 😍Foleg egy ilyen gyönyörüsegert mint a kislanyom. Ő erte kell élnem!! Hogy fel tudjam nevelni. Es nem meghalni idő előtt!! Az egyik ok hogy bele vagtam!!! 😊😍 puszi 😘
Meglátod, a 20 kg fogyással sokat javul a kockázati aránya. És a férjed keze sokáig nem lesz elengedve műtét után sem, így a szövődmények is megelőzhetőek, vagy jól kezelhetőek. Szurkolok nektek, hogy sikerüljön mindent rendben végigvinni, és persze az új élethez, mert az sokkal hosszabb időszak lesz, mint a műtét előtti felkészülés:)
Biztos, hogy lesznek nagyon nehéz időszakok a műtét után, én is naponta harcolok magammal, de legalább így lett esélyem, hogy még harcolhassak.
Jó egészséget!
Andi
Andi nagyon köszönöm a válaszod!
Pontosan ahogy írod, bújom a fórumot, tájékozódom, és továbbítom a férjemnek. Benne vagyunk a FB nyílt csoportban, onnan is szed fel infókat, de túlzottan nem mélyedt bele. Lehet nekünk nőknek ilyen fontosak a körülmények, ő meg úgy van vele, hogy lesz ami lesz!
Persze támogatom mindenben, 20 kg fogyás most a cél, hogy szeptemberben műthessék!
Addig is itt vagyok a fórumon olvasok és követem a műtöttek sikereit...
Persze, teljesen normális. Őszintén szólva kicsit meg is lepődöm azon, hogy mennyire felgyorsultak az események. Mikor a mi műtétünk volt, és még előtte, a "hőskorban" az volt a gyakorlat, hogy bújtuk a fórumot, végigolvastuk az első bejegyzéstől az utolsóig, ismerkedtünk a témával. Ahogy egyre inkább elterjed az eljárás és hozzászoknak szélesebb körben az emberek a gondolathoz, úgy válik könnyedebbé az egész, ami nem biztos, hogy minden esetben szerencsés. Főleg az evészavaros pácienseknek, és akiknek nagyon nagy túlsúlya van régóta, azoknak kellene ez a hosszabb időszak a felkészülésre, mert a műtét után már mélyvíz van evés és életmód terén, és az ember ott áll egy kicsi gyomorral, a nagy agyi étvággyal és szokásokkal, aztán csak csodálkozik. Elnézést, hogy ma ilyen sok voltam, a saját tapasztalataimból próbálok segíteni. Jó egészséget mindenkinek:)
Andi
Kedves Andi1963!
Nagyon köszönöm a válaszod már nálam is beindult az izgulás, de egy kicsit megnyugtattál, hogy jó helyen leszek és remélem minden simán is fog menni. Izgulok de nagyon várom is! Ugrás az ismeretlenbe! :-) Próbálok itt információkat gyűjteni,de így is jó sok kérdés kavarog bennem de gondolom ez normális. :-)
Szia Micii76, nem volt semmi külső eszközre szükség az alap kórházi felszerelésen (hálóruha, tisztálkodáshoz valók)kívül. A szobákban bent a felszerelt wc és fürdő, a konyhában is volt minden. Az ágyakhoz volt monitor, lehetett tvzni, netezni, a nővérkék még fülhallgatót is adtak. Rövid lesz az ott tartózkodásod, szép a kilátás, kellemes a hely, próbálj meg pihenni:) Gratulálok a műtéthez és utána az új élethez:)
Andi
Sziasztok!
Nekem a DMC-be lesz a műtétem Vasas dokinál május 28.-án esetleg van valaki aki szintén akkorra kapott műtéti időpontot? Esetleg tudnátok segíteni, hogy van valami speciális dolog ami a benntartózkodás alatt jó ha van nálam? Nagyon köszönöm! Mici
Sziasztok
Raktam ki képet. 7 hetes bypass műtött vagyok es -15 kg. Maximálisan elégedett. 🤗😊
Sziasztok ma hazaérkeztem jól vagyok.
Szombathely en műtöttek. Mindennel megvagyok elégedve.
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok