Gyomor bypass lefogyásra (beszélgetés)
Úgy látszik, nem ír ide már senki, én is kérdeztem itt, de nem válaszoltak.
Engem is négy hónapja műtöttek, igaz nem fogyás miatt.
Nagyon megoszlanak a vélemények, hogy vállalni vagy letagadni. Szzemély szerint nem titkoltam egy percig sem...Átmenetileg nézheted a kollégáidat hülyének, de szerintem tartósan nem működik. Arról nem beszélve, ha rohamosan fogyni kezdesz majd, akkor magyarázkodhatsz, hogy nem, nem vagy halálos beteg...
Vállald egyszer, minden csoda három napig tart....
Mondd azt, hogy epeműtéted lesz, epekő miatt.
Az után meg úgyis diétázni kell legalább egy hónapig, szoval nem lesz feltűnő, ha nem úgy eszel, mint korábban.
A gyomorszűkítő műtét sem fog segíteni hosszútávon, ha nem váltasz életmódot mellette. A gyomor visszatágul, ha csak csodaszerként tekintesz a műtétre és nem figyelsz mit eszel.
Nem időszakos fogyókúra+ jojó, hanem egy életre vàlts táplálkozási módot. Ezt egy gyomorszűkítésen átesett embernek is el kell fogadni.
Mondom ezt úgy, hogy sokat olvasgattam itt kíváncsiságból, de én amúgy csak életmódváltással fogyok. ( 30 kilóval Nehezebb voltam mint te mikor kezdtem).
Köszönöm.😊
Pl
Reggeli: 3 tojàsos ràntotta sertészsíron sütve sonkàval
Ebéd: sajtos karfiolpüré, csirkemellel vagy mondjuk zöldbabos kaliforniai paprikàs chillis sertéspörkölt
( De ma pl sült fehér babot ettem paradicsommal és csípőskolbàsszal😂😂)
Vacsora: 3db szénhidràtcsökkentett kenyér pirítós bedörzsölve fokhagymâval, paprikàs szalàmi, zöldpaprika, kechup, trappista sajt megmikrózva, mellé paradicsom, hagyma/ vagy pl sonkàs sajtos kenyerek + mellé retek, újhagyma, uborka😊
Desszert: 3 kocka szénhidràtcsökkentett csoki vagy 3 kocka diabetikus csoki vagy 3 db cukormentes cukorka
Ràgcsa: olajos mag, pl kesudió, pisztàcia, mandula, tökmag, mogyoró, szotyi
Ilyen mintàra eszem hetente hatszor :
reggeli tojàs : ràntotta/ tükörtojàs/ omlett,
ebéd: zöldség- hús,
vacsi: lowcarb kenyér + valamilyen húskészítmény, sajt , zöldségek.
+Desszert, és olajos magvak
Vasàrnap, a 7. Nap az ebéd szénhidràtcsökkentett tésztàs étel( spagetti, pörköltek, tarhonya, pizza, làngos, sajtos- gombàs tészta stb..) vagy krumplis étel (pl zöldséges rakott krumpli, paprikàs krumpli, zöldfűszeres sült krumpli, krumplipüré , ilyenek)
Nagyon sok zöldséget eszem: zöldbab, karfiol, sàrgahüvelyű bab, gomba, paprikafélék, kàposztafélék, sàrgarépa, zeller, karalàbé, cukkini, padlizsàn, csillagtök, paradicsom, uborka, retek, jégsalàta, hagymàk.
Hüvelyeseket is eszem de picit ritkàbban mert kicsit magasabb a szénhidràttartalmuk: pl fehér bab, vörös bab, lencse borsó.
Húsokból csirkét, pulykàt, sertést, marhàt,
Tejtermékekből főleg sajtokat- trappista, mozzarella, cheddar feta😊 sajtkészítményeket, +natúr joghurtot, tejfölt fogyasztok. hàt kb ennyi.
Mar ennyi idö utan kezdeni kell szilardat enni
Igazábol 14 nap utan ajánlotta az orvos
Lassan lépésröl lépésre
Pl rántotta
De 1/2 tojas elég lessz...dugig leszel😁😁😁😁😁😁
Sziasztok...
2015 feb.4...
Ekkor mütött Veszprémben a Mohos dr.
145kg rol ma ami ide oda mozgassal 70 kg lett ami 20%zsir és 40% feletti izom..sportolok
2x 7 km gyaloglas naponta
2x EMS fitness hetente
1..AZT olvasom itt ..nem lehet visszahizni eredeti sulyra...
DE..LEHET
az orvosom szerint duna med.center budapest/igen is vannak söt sokan akik visszahiznak
Plasztikárol annyit...
Nem muszály...nekem közel 50 évesen igen is ..nem 100% ra de visszament
Sok mozgassal stb.de lehet
Ha valaki nem tudja mekkora volt a sulyom az nem mondja meg hogy log..ezért log a has comb stb.
50 körúl ugy sem vagyunk roppanosak...😄😚
Szoval sok sikert és
Kevesebb ILLUZIOT.
LEHETSZ..LESZEL UJRA KÖVÉR
TÁGUL A GYOMROD...EHETSZ UJRA ANNYIT MINT ELÖTTE...
VIGYÁZZNI KELL!!!!!
NÉZZD A SZARVASMARHÁT..."CSAK FÜVET ESZIK"
De mennyit...a végén 600 kg.
Sok sikert
Sport /mozgas lessz a legjobb barátod.
Üdv....
Sziasztok.Egy hónapja mütötek Baypassal.Nagyon unom a huslevest kefirt teát tojaslevest.Nagyon sok minden viszajön sajnos ès hasmenèsem van.Szedem a ventelt ès a savlekötöt.Ti miket etetek?Sajnos külfölsön èlek.Orvos csak anyit mond ami a tea szürön átfèr.
Köszönöm.
Szia, megkérdezhetem, hogy milyen vizsgálatokat kért a műtét előtt a doktor Úr?
Nekem még csak a konzultációs időpontom van meg,remélem elvállal, mert ez így nem mehet tovább :(
Telefonon a hölgy azt mondta, hogy elméletben akár már júliusra is fogok tudni időpontot kapni műtétre ha minden jól megy.
Megosztanád majd a tapaszatalatod, ha túl vagy rajta?
Sok sikert! :)
Sziasztok......
A vírus miatt csúszott a műtétem,így jun 18-án műtenek Szombathelyen.
A kérdésem az lenne :Vajon 21-én haza tudok-e vezetni Budapestre? vagy inkább a vonat?
Válaszotokat előre is köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Volt már v.kinek gyomor vagy végbél tükrözése?Tapasztalatok?
- Ha már végképp semmi nem segít, végeztetnél gyomorgyűrű műtétet?
- Az én gyomor bypassom
- Bypass és Sleeve gyomorműtét tapasztalatok