Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyömbéres-csokoládés keksz recept

Gyömbéres-csokoládés keksz recept

A Gyömbéres-csokoládés keksz hozzávalói:
10 dkg csokoládé (70%-os)
1/2 ek gyömbér (lereszelve)
1 teáskanál szódabikarbóna
3 ek víz (hideg)
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
2 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl méz
20 dkg liszt
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 ek kakaó (holland)
kristálycukor (a hempergetéshez)


A Gyömbéres-csokoládés keksz elkészítési módja:
A csokoládét vágjuk fel nagyon apró darabokra. A gyömbért egy kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le. A szódabikarbónát keverjük simára a vízzel. A barna cukrot, kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a mézet tegyük bele egy keverőtálba, majd adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat. Ezután robotgéppel keverjük simára. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, és a vízzel elkevert szódabikarbónát, majd szintén keverjük össze. A liszthez adjunk hozzá kakaót, és őrölt fahéjat, majd állandó keverés mellett, kanalazzuk a vajas-cukros keverékhez. Végül állandó keverés mellett, adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét, majd alaposan dolgozzuk össze. Ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön a tészta. Vegyük ki a hűtőből a lehűlt tésztát, és formázzunk diónyi golyókat, majd hempergessük meg a kristálycukorba. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól távolabb, helyezzük rá a golyókat. Ezután a tenyerünkkel óvatosan nyomjuk le egy kicsit (éppen csak egy kicsit nyomjuk meg, mert sütés közben úgyis szétterül a tészta). Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 perc alatt készre. A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyömbéres-csokoládés keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook