Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Gyógypedagógia szak, logopédia szakirány. Van valakinek tapasztalata erről a szakirányról? fórum

Gyógypedagógia szak, logopédia szakirány. Van valakinek tapasztalata erről a szakirányról? (tudásbázis kérdés)

2013. jan. 25. 17:56
Köszi, így is sokat segítettél. Szegedre fogok jelentkezni, sajnos még oda is be kell majd járjak 100 km-ről. Majd utána járok ennek a dolognak valahogy, de lehet, hogy tényleg az lenne a legjobb ha a tanulmányi osztálytól kérnék tájékoztatást. Erre nem is gondoltam látod.
8. zebracsikó (válaszként erre: 5. - Zebra25)
2013. jan. 25. 17:52

Sajnos ilyen részletesen nem tudok Neked válaszolni. Lehet, hogy lesz olyan tantárgy, amit elfogadnak, de ezt majd ott mondják meg, vagy a tanulmányi osztállyal vedd fel a kapcsolatot!

A levelezővel az a baj, hogy nagyon kevés gyakorlási lehetőség, ezt meg másképpen nem lehet megtanulni rendesen. Ha vidéken laksz (gondolom), akkor pláne nehéz jó gyakorlati helyet, jó logopédust találni, akinél mindenféle terápiát láthatsz.

7. zebracsikó (válaszként erre: 6. - Zebra25)
2013. jan. 25. 17:49
Nem , azt nem lehet választani
2013. jan. 25. 17:29
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy lehet választani majd, hogy milyen korú gyerekekkel szeretnék foglalkozni? Ez valami specializáció?
2013. jan. 25. 17:26

Nem ismerek egy logopédust sem, akkor először érdeklődjek körbe, hogy van e a környéken logopédus?

Mondjuk ahol hospitáltam(oviban) oda jár egy logopédus, lehet, hogy meg kellene kérdeznem, hogy Ő vállal e ilyesmit. Vagy ez ilyenkor, hogy van? mert az oviban úgy volt, hogy bementem egy oviba és ha elvállaltak akkor mentem hospitálni. Ugyan így megy a logopédia szakon is, menni kell a logopédussal?

Ilyen tantárgyaim voltak a fősulin is, vagy hasonlók: anatómia, gyógytestnevelés(itt csonttan meg ilyesmi), fejlődéslélektan, fejlődéspszichológia, pszichodiagnosztika meg ehhez hasonlók. Ugye szigorlatozni kellett pszichológiából és pedagógiából. Vajon van arra lehetőség, hogy 1-2 tantárgyat kiváltani?

Hallottál már ilyesmiről?

2013. jan. 25. 17:17
Szép szakma, bátran vágj bele! :)
2013. jan. 25. 17:17

logopédus vagyok, bár régen végeztem.

A beszédalkalmassági vizsga egy mese felolvasásából és beszélgetésből állt.


Levelezőn csak akkor végezd, ha van a könyezetedben logopédus, akinél gyakran hospitálhastz.


A mostani képzési rendszerről nem tudok sokat, de anatómiát (+kórtant, fejlődéstant), pszichológiát, gyp.pszichológiát, pedagógiát biztosan fogsz tanulni, plusz a logopédiai terápiákat

2013. jan. 25. 17:07

Sziasztok

Idén februárban erre a szakra(gyógypedagógia) szeretnék jelentkezni, azon belül is a logopédia szakirány érdekel. Mennyire nehéz az alkalmassági vizsga? milyen típusú tárgyak vannak? Mikor kell szakirányt választani?

Most fogok végezni óvodapedagógus szakon.

2013. jan. 25. 17:04
Gyógypedagógia szak, logopédia szakirány. Van valakinek tapasztalata erről a szakirányról?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook